måndag 19 december 2011

Jag, en främmande kvinna, olja och ett litet rum

Nu blev ni allt nyfikna! Igår var jag på massage för första gången någonsin. Professionell massage i alla fall. Det var verkligen en upplevelse. Lite skumt var det att klä av sig halvnaken inför en kvinna man aldrig träffat tidigare och som sedan rör en ganska intimt ändå (alltså, ni fattar ju vad jag menar. Hur ofta brukar ni ha främmande människor som rör er nakna rygg? Ärligt? Kanske oftare än jag tror?). Det var en trevlig upplevelse till slut, efter den första chocken. Väldigt skönt och avslappnande. Efteråt var jag nästan lite yr till en början. Massösen sa att jag skulle ta det lugnt på kvällen och dricka en massa vatten eftersom massagen löser upp saker och ting. Jag antar slaggprodukter? Dessutom kan man bli lite öm dagen efter på de ställen där man gick lite djupare. Spännande!
Något jag funderade på under den halvtimme massagen pågick var: Vad tänker massösen på när hon masserar? Är hon liksom helt inne i massagen eller funderar hon på vad hon ska käka till middag? Och har de ett speciellt program de kör på varje "normal" kund (inte någon med specifika problemområden), eller är det på känn? Tycker de att vissa människors ryggar är äckligare än andra? Typ en hårig äldre man (sorry, alla håriga äldre män som eventuellt läser detta!) mot en ung snygg muskulös yngling?

Så här kände jag mig efteråt.

10 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Låter otroligt skönt.

Haha, du skulle ha frågat ;)

Duktiga Tjejen sa...

Härligt!!

Tror att en finnig rygg är det värsta... Hellre hårig då, hihi.

Martina sa...

Hua, jag skulle inte kunna tänka mig att jobba med massage, just för att man kan råka ut för "äckliga" ryggar...
Man kan ju inte gärna halka runt med latexhandskar på sig haha

Marina sa...

Sååå härligt!

Saltistjejen sa...

Oj! Det är superskönt med massage! Jag har bara fått proffsmassage två gånger i livet men när jag tränade mycket som ung så var det väldigt vanligt att vår tränare (inte riktigt utbildad massör men utbildad naprapat) gav oss massage när det behövdes. Då var det dock sällan skönt utan ofta fråga om speciella problemmuskler eller så som man hade jädrigt ont i....
Jag har även gått två massagekurser själv (inte för att bli massör utan mer för att kunna massera lite "hemma") och det var bra. man lär sig en del grepp och knep, plus lite vardagsanatomi som hjälper när man ger massage (bra att veta hur stora muskelgrupper sitter etc). Det är dock väldigt tungt att vara massör (iallafall om man masserar i sportsammanhang då man inte alltid har tillgång till ergonomiska bänkar etc).
Vill du gå igen???

Mariah sa...

härligt med massage, jag har också funderat på vad de tänker på när de masserar.. kanske borde intervjua en massör för att stilla våra funderingar :P

Steel City Anna sa...

En mycket spännande rubrik :)

Anneli Stålberg sa...

Jag tycker det gör ont att bli masserad, kanske betyder det att jag verkligen behöver det :)

Johanna sa...

Herregud vad härligt, älskar massage! Det är ju underbart. Och vad julfin du gjort bloggen! Läser oftast i readern så hade missat detta.

God Jul!

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Jag har precis under november, december satt sprätt på hela min frisvårdspeng på massage (thaimassage, med olja och örter)

Tycker också det känns konstigt att klä av sig, först. Men man vänjer sig. Lite som läkarbesök och ta av sig. Det är väl just i ovanan det sitter?
Om man är van att tex sova med kläder på är det ju ovant att träffa en partner som alltid sover naken, så i början känns DET ovant och konstigt. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...