torsdag 31 maj 2012

Shoppingtips från N

I sommartider är det lätt att man shoppar lite extra, speciellt nu när återbäringen är på väg. Och vad passar bättre än ett par shoppingtips då?

Visdomsord från N:
- Har du inga pengar kvar kan du använda kortet (VISA/Maestro, whatever rocks your boat. Mammas anmärkning.)

Och jag frågade henne om vad hon skulle köpa om jag gav henne lite pengar.
N svarade:
- Jag skulle åka till X (namn på storstad) och köpa mat. Köttfärssås, grönsaker, skinka, ost. Sånt.

Take it from N. Använd kortet om du inte har pengar och köp mat.


ps. Vi HAR mat hemma. Vi svälter inte. Just so you know (med tanke på Ns uttalande om vad hon skulle köpa)
ps 2. Det är visst 1 juni idag! 20 dagar kvar till New York. 

onsdag 30 maj 2012

Ibland vill man spy

Jag satt och pillade på uppsatsen hela kvällen igår. Liksom en del andra kvällar nyligen. Till slut kommer man till en punkt då man inte bryr sig längre. Man orkar helt enkelt inte se åt eländet en gång till för då är risken att man spyr. Till slut tänker man: jag skiter i om det finns en miljon jäkla stavfel, faktafel, fel, fel, fel...det får bära eller brista. Jag tänker INTE läsa skiten en gång till. Jag spyr. Den punkten hamnade jag på igår. Idag lämnas den in. På tisdag är det opponering och då får vi ta det som blir då. I don't care helt enkelt.

Nu är det bara min hemtenta kvar som ska vara inlämnad den 15 juni tydligen. Två veckor kvar på den. Lovely. Undrar vad den ska handla om? Har ingen aning. Men det blir nog bra det här.
Idag och resten av tiden fram till nästa fredag har jag utvecklingssamtal så det står härligan till. Sen lugnar det visst ned sig. Puh.
Trevlig torsdag!

tisdag 29 maj 2012

Återkommer

Idag är det fokus på uppsatsen som gäller. Fullt ös medvetslös. Imorgon ska den in. Ikväll ska den bli klar. Så jag sätter upp en pausbild här idag.


ps. Som vanligt vet jag att ni sitter och håller andan när jag ska göra nåt nytt och spännande. Ni kan bara fokusera på hur det gick med såsandet igår...jag ska inte hålla er på sträckbänken längre. Det gick så bra! Tack vare alla era tips! Grymt god brunsås. Aldrig mer köpesås. Så säger jag!

måndag 28 maj 2012

Saucy

Ikväll ska jag göra sås för första gången i mitt liv. Jag menar då sås som INTE kommer från en förpackning. Eller jo, jag har nog testat nån gång, utan direkt bra resultat och sen la jag det på hyllan att mogna lite till. Ikväll tar jag ned projektet från hyllan igen, dammar av och försöker en gång till. Det är brunsås som står på aktivitetslistan och jag googlar för fullt. Bästa receptet? Hur gör man? Och så blir det köttebullar till det. Jag kan inte vänta, det vattnas i munnen! Denna gång ska jag heller inte fega ur och köpa en pulversås "i fall att". Just do it!
Jag tror sås är min akilleshäl vad gäller matlagning. Fast lite så här är det väl :


Så nu tror jag att jag kan göra sås, och då kan jag göra det också. Watch me!

söndag 27 maj 2012

Segobert

Vi hade en jättefin dag igår, jag och lilltrollet. Jag vet inte om hon kände att det var en speciellt dag för största delen av dagen var hon så himla lugn och trevlig och charmig. Jag fick en teckning ritad till mig, vi hade en supermysig stund ute på bakgården när vi busade och hon var mycket hjälpsam på alla sätt och vis. Solen sken och det var alldeles lagom varmt. Jag tror till och med att jag fått lite färg! Ja, det är inte illa för nån som mig.

Idag är jag väldigt seg. Jag skuttade inte direkt ur sängen om jag ska vara ärlig. Tre veckor kvar till semestern. Tre veckor. Tre veckor. Det får bli mitt nya mantra.

Idag är det (seg) måndag och jag är glad för att:

  • det är tre veckor kvar lite drygt tills jag ser min make igen
  • helgen var så fin. Både vädermässigt och upplevelsemässigt
  • det är 1 juni på fredag. Sommar!
  • jag äntligen slipper se ut som en vampyr (alltså jag har fått en gnutta färg, även om den är röd)
  • slutet på mina kurser är nära. Uppsatsen ska in på torsdag och sen är det bara en hemtentamen kvar!
  • imorgon blir det köttbullar med sås. Ser redan fram emot det.
  • jag har en alldeles fantastisk dotter och en underbar make!
Vad är ni glada för denna måndag?

Grattis alla fina mammor!




Idag är det morsdag och vilken underbar start på denna dag - dels att Sverige vann ESC, men också att solen och värmen hittat tillbaka ordentligt. Solen skiner lika starkt som en mors kärlek idag. Så väldigt passande!
Eftersom jag var så enormt förutseende i fredags, blir detta en alldeles härlig och speciell söndag. Dans för dottern, gymmet för mig, god lunch och sen bara lite häng ute på bakgården. Alldeles underbart att slippa tvätta och städa en dag som denna (fast det blir ju alltid NÅT. Jag fattar inte vem det är som tar fram och stökar till? Har vi nån liten tomte som jobbar på det nattetid måntro?)

Ni får ha en jättefin dag idag, alla mammor och blivande mammor speciellt! 

                                             








lördag 26 maj 2012

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Need I say more? Loreen!

Är jag smart eller är jag smart?

Jag har hört rykten hela veckan om att helgen kommer att bli riktigt fin. Ni vet, soligt, varmt, underbart. Som jag skrev igår är det ingen höjdare att städa och tvätta när det är fint väder. Och helgen brukar vara den enda tiden då jag har möjlighet att städa och tvätta. Men så igår fick jag en snilleblixt! Ojoj, plötsligt händer det! Jag hade tvättstugan redan på igår istället för på söndag som normalt eftersom det inte fanns någon tid som passade lördag eller söndag när jag bokade tvätten. Då tänkte jag att det är lika bra att bara köra på. Städa hela lägenheten på fredagen istället för söndag (och gudarna ska veta att det behövdes!). Dessutom är det morsdag på söndag, hur kul är det att lalla runt med mopp och trasa då? Jag bara undrar. Så jag tog fram mopp och städade för kung och fosterland hela kvällen. Nu är hela lägenheten skinande ren och jag kan bara njuta av ledighet hela helgen.
Fast vid närmare eftertanke kanske det inte var en sån bra idé...utanför är det visst mulet?

Idag är det barnens dag på stan och det måste vi ju gå på. Sen får det bli lite inhandling av mat. Jag är så grymt sugen på köttbullar och brunsås. Grymt, grymt, grymt sugen. Kanske får bli morsdagsmat? Vi får se. There is no end to the possibilities!

Ha en fin lördag!

torsdag 24 maj 2012

Det är nu jag dammar av rut..

Eller skulle ha gjort om vi hade haft lite mer pengar. Såna här dagar känner jag absolut inte för att städa. Jag orkar knappt plocka upp nåt om det skulle ramla på golvet. Städa, tvätta, vad är det nu igen? Nej, här ska njutas av solen. RUT, I need you!
Städfascisten
ps, Dottern satt i soffan häromdagen och undrade stillsamt varför fönstret på balkongdörren var smutsigt. Eh? Har jag närt en städfascist vid min barm eller vad är det frågan om? Detta måste åtgärdas. Jag kommer ihåg tiden när hon hellre släckte lampan i rummen än städade ordentligt, eller skuffade sakerna under sängen. Nåja, har man ingen rut får det bli dottern som lärs upp istället. Vi kan döpa om henne till Rut för enkelhetens skull.

Värmeslag

onsdag 23 maj 2012

Boktipset

Fina Kim hade en önskerubrik på ett annorlunda boktips. Jag har tänkt och tänkt och tänkt, men liksom inte kommit på nån annorlunda! Så det får bli ett "vanligt" tips på en alldeles bra bok istället. Det går väl lika bra? Så här inför sommaren menar jag, när man ska ha "tid" att läsa.
Dessutom är det två böcker i samma serie och det passar väl alldeles ypperligt det också.

Boken jag vill rekommendera heter [geim] av Anders De La Motte. 

Henrik HP Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse. Ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.

Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare... Är det någon som leker med henne? Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?



Boken hade mig i ett hårt grepp redan från början och av en slump fick jag efter att jag läste klart den, reda på att det faktiskt fanns en uppföljare! Då var det bara att försöka få tag på den! Buzz heter den boken. Den är faktiskt minst lika spännande som första boken. Dock är ju själva idén inte ny längre så den spänningen är borta. Det finns en hel del twister i båda böckerna som gör att man inte kan förutsäga hur det ska gå, vilket jag gillar. Annars tycker jag att deckargenren kan bli ganska förutsägbar efter en tid om man läst många av den sorten. Läs! säger jag bara!

tisdag 22 maj 2012

Är det nu man kan säga att livet leker?

Vilka härliga dagar det är just nu! Jag kan liksom inte annat än njuta fast det är görasketamycket att syssla med så här de sista veckorna av terminen. Mer än vanligt eftersom jag sysslar med de där engelska nationella proven i sexan. Jag har ju aldrig gjort det tidigare och att bedöma uppsats på engelska är superdupersvårt. Plus att jag tycker att det är väldigt låga poäng för att få godkänt (både på svenska proven och engelska). Till exempel är full pott på läsförståelse 86 poäng. För att man ska få godkänt på provet krävs det 28 poäng. Jag trodde först att det skulle krävas 50% rätt åtminstone...Då kanske man ska göra provet lättare istället? Jag vet inte. Jag är inget proffs direkt.

I alla fall. Igår kväll var vi på sommarpicknick på Ns förskola. Förra året missade vi eftersom N blev sjuk. Det var riktigt trevligt! Vi tog med fika och sen sjöng barnen lite sånger. Jag fick se lite föräldrar som jag annars aldrig ser och prata med fröknarna. Att vädret dessutom var helt underbart, gjorde heller inget. N sprang runt och tog en massa bilder med min mobil. Det var jättekul att se när vi kom hem eftersom jag inte hade nån aning om de flesta bilderna. Lite surprise så där :)

Fotograf: Dottern

måndag 21 maj 2012

Mina bästa marknadsföringsknep

Helena kom med en önskan om att få tips på sätt att marknadsföra sin bok som kommer ut senare i år. Och vet ni vad! Hon har absolut kommit till rätt person i denna fråga. Jag är en fantastisk marknadsförare (fråga bara inte min före detta arbetsgivare på anonymt arbetsställe) med helt otroliga idéer.
Det fick dock bli en funderare eftersom det första som poppade upp i skallen när jag läste Helenas önskerubrik var de gamla vanliga knepen:
  • röksignaler! Totalt underskattat som marknadsföringsknep om ni frågar mig. Tänk vilken uppståndelse det blir när någon tror att det är en anlagd brand som härjar! Brandmän, poliser och journalister som dyker upp och där står du. Perfekt tillfälle att marknadsföra på...
  • vad är modernare än en tatuering?Jag bara undrar. En snygg logga i pannan skulle väl sitta fint? Då glömmer varken du eller de du PR:ar för vad du vill ha ut...
  • nudistplakat på stan. Folk kommer att vara all over you. Eller inte. Det är ett risktagande, men friskt vågat hälften vunnet heter det väl? 
  • brodera kuddar och lägga ut på väl valda platser på bibliotek och bokaffärer. Har du syjuntekompisar kan du alltid engagera dessa också...Agda och Helga i gruppen är alltid sugna på nåt nytt att bita i. 
  • youtube - en riktig guldgruva. Även där rekommenderar jag naket, eller i alla fall seminude. Gärna med nåt helt flippat att säga eller tycka, med fjortisröst och mycket "typ, fett, asså, men hallå". Då når du ut till en större publik. Medelåldern på youtube torde vara ungefär 13 år och det gäller att anpassa material efter efterfråga. Tillräckligt många "typ" och "ba" i en och samma mening och du har halva inne...eh, lät perverst, men you catch my drift!
  • TV-reklam. Hallååååå! Bästa idén ever. Jag vet inte vilken budget du har, men jag har hört att en reklamfilm på ca 30 sekunder går på ungefär 250 000kr att sända i TV. Har du möjlighet att betala en så där 8000kr för en sekunds reklamtid kan du ju kalla det "undermedveten" reklam (ni kanske kommer ihåg den där kontroversen om ett stort läskföretag sysslade med hjärntvättning genom att lägga in mikrosekunder långa inslag i nån reklamfilm som skulle få konsumenterna att köpa mer...). Tada! Hjärntvätt, och du kommer att sälja miljoner böcker.
  • "kasta-i-kundvagnen-när-kunden-tittar-bort"-taktiken. Gå in på en riktigt stor affär, gärna under storhandling runt löning. Håll dig nära kunder med stora kundvagnar med massor av varor. När han/hon tittar bort, smyger du ned en av dina böcker bland mjölkpaketen. Stressade familjemödrar/fäder kollar inte så noga när de lägger upp varorna på bandet, för de har tre-fyra barn att hålla reda på samtidigt. Och hittar de mot all förmodan din bok, har de varken tid eller ork att lägga tillbaka och de skäms redan så mycket för sina vilda barn att de inte vågar säga till kassörskan att de inte vill köpa boken egentligen. Tada! Ytterligare några hundra bokköpare!
  • stickers! klistra upp en massa dekaler på bilarna parkerade utanför samma affär. Gärna stora dekaler som täcker hela ena sidan på bilen för att få mer valuta för den tid det tar att klistra upp de på bilarna. Dessutom är det mer tidsödande för bilägarna som förmodligen kommer att dra sig för att rengöra bilarna i första taget...
  • flygplansmeddelande. Skicka upp ett flygplan som antingen loopar ett meddelande eller flyger med ett plakat/meddelandeflagga bakom sig. Gärna med bild, and you know how I prefer den!

Sen kan man ju ha lite nytänk vad gäller lansering av en bok:
  • hypa ett lanseringsparty och bjuda in MOI! så klart. (och så kan du bjuda in allt och alla du kan komma på. Brorsans häst, farmors bridgeklubb och din gamla dagisfrökens mamma till exempel).
  • lotta ut boken (plus en signerad nakenbild av dig. Naket säljer, I promise.)
  • gå personligen in på bibliotek runt om dit du reser och promota din bok (gärna naken och på bara knän, lite smuts på kinderna är klädsamt och glugg mellan tänderna signalerar desperation och tilltalar en timid och snäll bibliotekarie)
  • lägg ut en "vandringsbok"! Ta din bok och skriv en liten hälsning att "denna bok läses och skickas vidare", nånstans i boken. Lägg den på ett utvalt ställe och hoppas på napp. Förhoppningsvis sprider sig intresset och kanske får mediauppmärksamhet (och funkar det inte första gången du gör det, så lägg in en nakenbild. Naket säljer!)
  • skaffa en hemsida till dig själv och boken. Fyll den med intressant information om att skriva, bjud på dig själc och se till att ha möjlighet att sälja boken via sidan (och om sidan inte funkar så bra, då vet du vad du ska göra! Det börjar med N och slutar med aket!)
  • bjud in till bokcirkel (gärna på nätet så att deltagarna skriver om din bok) och läs boken och diskutera (det är väl det man gör i en bokcirkel?)
Har ni några andra tips på hur man kan hjälpa Helena att marknadsföra sin bok?

Ett tips är att kolla in dessa bloggar:

söndag 20 maj 2012

Måndag!

Tänk, nu när ljuset är tillbaka är det faktiskt inte lika svårt att stiga upp tidigt på morgonen längre! Äsch, who am I kidding egentligen? Det är bara den där initiala känslan som känns lite bättre. Sen är det same shit different årstid. Fast det är galet hur sent solen går ned och hur tidigt den är uppe nu. Jag älskar sommarsverige! Jag kommer att sakna solen när vi flyttar över Atlanten. Visst finns det sol i New York! Massor. På dagen. Jag menar den där solen som går ned mycket sent och sen stiger upp väldigt tidigt. Om det ens blir mörkt.

Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • det nu är mindre än en månad till vi far till maken
  • det är fyra hela veckor kvar till semestern
  • uppsatsen börjar bli lite klar. Finslip och lite diskussion måste blir klar först.
  • jag har massor med bra böcker jag vill läsa. Den här terminen har det inte blivit så mycket läst på grund av studier och annat. Så visst, läsning, men inte det jag vill.
  • jag har min fina make och dotter som gör livet så vackert!

Det är skönt att det alltid är en annan dag imorgon!

Idag känns det något bättre i alla fall, än gårdagen. Jag fick en hel del skrivet på uppsatsen och tydligen ska den in om 1,5 vecka. Herregud! Nästa vecka måste jag dessutom påbörja avslutande uppsatsen på andra kursen. Den läraren har jag haft en del mailkontakt med eftersom jag inte kunnat närvara på föreläsningarna som jag ska (måste komplettera med en massa skriftliga uppdrag), och hon kallade mig en "ambitiös student". Jag tror att hon måste ha förväxlat mig med någon annan? Det är knappt jag håller mig flytande just nu. För er som undrar är det specialpedagogik jag läser, 15 poäng på halvtid denna termin. Fast helt ärligt känns det snarare som heltid med uppsatsen som skrivs och sedan är det en kurs om åtgärdsprogram. Tack och lov vet jag ju en del om åtgärdsprogram eftersom jag jobbar med såna varje vecka. De där kompletteringsuppgifterna kommer jag att göra under hösten eftersom jag inte hinner just nu.
Idag ska jag rätta klart nationella prov, skriva lite omdömen och sen ska jag städa och tvätta också. Är det fortfarande söndag? Svårt att tro! Vi ses imorgon!


lördag 19 maj 2012

Vem drog fram ångvälten i natt?


Behöver jag ens förklara? En natt med en superförkyld, sparkande, vilt drömmande dotter i sängen. En morgon med konstant (onödigt) frågande ringande i öronen. En hel dag av gnäll och dåligt humör att se fram emot. En hel dag av planerat uppsatsskrivande. En hel dag av att försöka stävja mitt enorma sömnbehov efter nattens icke-sömn.
Visst ja. Så var det massor av sol och värme ute. Oh, the irony. 

fredag 18 maj 2012

Fredagens bästalista

Bästa

godis just nu är goda nötbollar. Mixa 10 dadlar, 2 msk kakao, 1 dl nötter av olika slag, 1 msk jordnötssmör eller annat nötsmör, lite havregryn och några msk starkt kaffe. Mixa i mixern och rulla sen smeten till små bollar.

kommande serie på TV är helt klart Touch. Feel-good helt igenom! Ska tydligen gå på TV4 i höst.


känsla är absolut sommarkänslan som börjar infinna sig. Det är helt galet att tänka på att det endast är fyra veckor kvar av vårterminen (jag tänker ju terminer som lärare) och då är det helt klart sommar. Jag vet inte var tiden tar vägen!
Bronx zoo 2010
hemsida för gottesaker (visserligen på engelska, men lätt att förstå) är http://chocolatecoveredkatie.com/ Massor med nyttigare godsaker, men också annat "mindre" nyttigt.

sångröst att minnas: Donna Summer.




nya inköp; silkestofu! Ikväll ska jag göra ett nytt recept som jag sett hos Smaljeansen. Receptet är som följer:

Mixa:
1 mogen banan
225 gram silkestofu (som man kan köpa på asiatiska avdelningen på affären. Blue Dragon är märket.)
3 msk jordnötssmör
kanel

Låt stå svalt ett tag och servera. Gärna med hackade nötter!

studier är de som blir av. Snart är det slut på vårterminen och jag ska snart lämna in uppsats och tentamen. Härlig känsla. Det är fortfarande en bit kvar, men jag ser slutet. Disciplinen måste bara infinna sig lite grann först.

citat om livet är helt klart



torsdag 17 maj 2012

Mitt (som blev mina) bästa recept

Visst passar det bra att ta denna önskerubrik så här inför helgen? SteelCityAnna har bidragit med denna. Eftersom jag inte är nån jätteduktig kock direkt... Eller jo, ibland kan jag få såna där infall och faktiskt göra nåt riktigt smaskigt, men det händer så sällan. Vad jag ville komma fram till är att jag har fler recept på bakverk än maträtter och det lär bli ett sånt som jag bjuder på . Fast vänta lite. Det blir nog tre recept faktiskt!

Lax med wasabiost
Laxfiléer (så många som antalet personer som ska äta givetvis)
1 burk philadelphiaost alt någon annan cream cheese-sort. Naturell.
2 msk wasabipasta (finns på asiatiska avdelningen)
salt
peppar
Pressad potatis att servera till

1. Krydda och salta laxen.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Blanda wasabipasta med philadelphiaosten, lite salt och peppar. Ta så mycket wasabi som passar dig. Det kan bli väldigt starkt.
4. Bred över wasabiosten på laxen. Detta kan vara lite trixigt, men det är värt besväret!
5. In i ugnen cirka 20 minuter.
6. Servera med potatis och grönsaker.

Kladdkaka deluxe


2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
100 gram mjölkchoklad
100 gram mörk choklad (gärna 70%)
3 msk kakao
2 små nougat, delade i kuber
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl pecannötter eller valnötter, hackade
125 gram smält smör

1. Börja med att smälta ca 50 gram av både mörk och ljus choklad i ett vattenbad. Samtidigt smälter du smöret i en kastrull. Blanda sedan den smälta chokladen och smöret.
2. Vispa ägg och socker poröst. Häll i kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda väl.
3. Blanda i chokladen och smöret. Vispa väl.
4. I med mjölet.
5. Sist blandar du i halva mängden nougatkuber och hälften av nötterna i smeten och rör om.
6. Häll smeten i en ugnsform (gärna en lite mindre sort så att kakan blir tjock). Tryck ned resten av nougatkuberna i kakan. Strö över resten av nötterna och tryck till dem lite så att de sjunker ned i kakan.
7. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Inte för länge, kakan ska vara kladdig!
8. Servera med skivad banan och grädde eller vaniljglass.


Morotskaksmilkshake (yep, for real! Ni måste testa denna!)


1 mogen banan, fryst
1 lagom stor morot, kokad
1 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt eller 1/2 tsk vaniljpulver
1 gnutta mald ingefära
1 gnutta muskotnöt
1,25 dl mjölk
Valfritt: 1 tsk kokosolja
Valfritt: 1 gnutta sötningsmedel som stevia

1. Häng med nu. Detta är ganska komplicerat. Lägg i alla ingredienser i din mixer. Vrid om startknappen (eventuellt tryck in den om du har en sån knapp istället). Mixa.
2. Hängde ni inte med?
3. Jag tar det igen. Lägg alla ingredienser i din mixer. Starta. Mixa. Got it?
4. Häll upp i ett stort glas. Servera!


tisdag 15 maj 2012

Det här med forskning

Jag har tidigare tagit upp en del om forskning här på bloggen. Exempelvis om bananflugor. Väldigt intressanta rön om gubbsjuka små bananflugor som flyger omkring i våra kök under sommaren ( i alla fall hos mig). Nu har jag hittat en ny forskning som kommer att förändra era liv. Till det bättre. Forskare har tydligen under en längre tid forskat och gått på djupet med frågan; Därför spiller du ut ditt kaffe så lätt. Jag vet! Äntligen! Hur många gånger har man inte önskat att få svar på denna fråga? Och det är dessutom skönt att veta att det inte beror på att man är klumpig. Nej. Det är ett samband mellan människans gångart (som dessutom är beroende av personens kön, hälsostatus och ålder) och vågrörelsen i kroppen. Vågskvalpets uträkning är beroende av kärlets storlek, ytspänning och acceleration. Forskare har kommit fram till att vår gång skapar vågrörelser i drycken och därför spiller vi. Eh? Var det nytt eller? Tydligen. Lösning? Gå långsammare och ta mindre kaffe i koppen. Ja? Var det också nytt?
Nu menar forskare att man kommer att kunna ta fram en spillfri mugg så småningom. Va? Det finns ju för tusan redan!



måndag 14 maj 2012

Om jag inte vore lärare skulle jag vara...

...arbetslös? Nästa önskerubrik kommer från SteelCityAnna. En mycket bra fråga som jag funderat mycket på nu eftersom vi ska flytta. Jag har ju liksom alltid velat vara lärare. I princip så länge jag kan komma ihåg. Jag älskar läraryrket, lika mycket som jag blir trött på det emellanåt. Inte så mycket trött på att möta elever och planera lektioner, utan allt runt omkring. Stressen, lönen, dokumentationen, bristen på resurser. Det vanliga ni vet. Att hjärnan går på högvarv dygnet runt för man tänker på hur man kan hjälpa de elever som behöver extra stöd, eller så kommer man på nåt man borde ha gjort på jobbet, eller så kommer man på en alldeles fantastisk idé till ett projekt. Det stängs aldrig av. Kanske är det så att jobba med människor i största allmänhet?

Nu när vi flyttar till andra sidan Atlanten har jag börjat fundera på vad man skulle kunna göra istället. Att få jobb som lärare är inte det allra lättaste eftersom jag måste komplettera en massa (don't get me started, det är en hel roman i sig vad som krävs för att få lärarlegitimation i NYC), och vad skulle jag kunna jobba med istället? Vad är jag intresserad av? Vad kan jag? Jag är faktiskt inte alls kinkig när det kommer till jobb. Jag har sysslat med allt möjligt. Städerska, reklamutdelare, guide, tivoliarbetare, au-pair, förskollärare...för att nämna några. Jag är inte rädd för utmaningar heller. Ibland söker jag jobb bara för att det är kul. Man kanske får nåt fint napp nånstans? Lära sig nåt nytt liksom. Utvecklas. Jag tänker som så, kan jag inte jobbet på en gång lär jag mig väl efter hand?

Frågan är väl snarare vad jag skulle kunna trivas att jobba med en längre tid, om jag inte vore lärare. Bra fråga. Jag tror fortfarande att jag gärna skulle vilja jobba med människor. Guide på nåt häftigt ställe igen, på heltid. Kanske arbeta på turistbyrå och syssla med roliga projekt (som jag testat på tidigare det också). Gärna skriva på heltid ett tag. Kanske den där boken kan få ta form ordentligt nån gång och inte bara nån mening här och där när jag har en gnutta andrum mellan ditten och datten? Jag skulle nog också kunna tänka mig att arbeta som psykolog eller nåt liknande, men då krävs det en ny utbildning. Nah. Orkar inte just nu. Det finns så mycket spännande att jag inte skulle kunna välja. Som sagt, jag är inte direkt kräsen av mig...Jobbar ni med det ni brinner för?

söndag 13 maj 2012

Vet ni vad, nu åker vinterjackan fram!

Huvva, vilket rusk det är ute! Det är alldeles grått, det blåser och det verkar som om det regnar lite grann också. Jag trodde det var vår nu?
Jag är ju en sån som hatar att frysa och min vårjacka är ju inte direkt varm om jag säger så. Jag är lite sugen på att dra fram vinterjackan faktiskt. Fast då får jag väl höra det på jobbet kan jag tro. De retar mig för att jag fortfarande använder mössa emellanåt. Det fanns en tid då jag aldrig använde mössa eller vantar, eller ens knäppte vinterjackan. Det spelade ingen roll hur kallt det var ute, det gick bara inte. Den tiden kallas visst tonåren? Känns den igen?
Nu för tiden skulle jag aldrig drömma om att gå ut utan mössa och vantar en kall dag, oavsett om det är vår, höst eller vinter. Kanske att jag skulle vägra sommarmössa. Där går gränsen faktiskt. På sommaren ska det vara varmt, no matter what.
Med det här hemska vårvädret vågar jag inte ens tänka på vilket väder det blir i sommar. Därför är jag glad att vi spenderar sommaren i New York, för det vädret kan man lita på (även om det ofta är alldeles för varmt och kvavt, men jag tar det alla dagar än att ha det så här).

Vi kör en måndagslista!
Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • det faktiskt är maj och snart juni
  • vi om ca en månad befinner oss med maken
  • jag snart rättat klart nationella proven
  • det är så kul att träna
  • solen var framme igår i alla fall, även om det var kyligt i alla fall
  • det är tredagars arbetsvecka, precis det jag förespråkar
  • jag har min fantastiska make och dotter som gör livet värt att leva!
Jag längtar till New York...


Klart man vill vinna

Jag är med och tävlar om en bok hos författaren Desirée Fredlund. Var med ni med! HÄR är länken.

Bild från Desirées blogg

Sommarminnet jag helst vill glömma

Nästa rubrik kommer från fina Anneli som önskade denna: sommarminnet jag helst vill glömma. Det är klart att jag måste ta det som kom upp direkt i skallen när jag läste förslaget. Jag har faktiskt inte så många hemska sommarminnen, förutom detta.

När vi var små var vi ofta ute i Sverige på semester, både nära och långt bort. Vid det här tillfället var det tur att det var nära hem. Hela familjen skulle åka till en stugby några mil bort och sova över en helg. Jag var väl 14 år vid tillfället ungefär. Det var ett riktigt mysigt ställe med nära till vattnet. Stugan var också trevlig, stor och rymlig. Jag och två syskon fick dela ett rum (vi är en stor familj och har alltid delat rum på nåt sätt). Eftersom jag drog nitlotten fick jag sova på golvet med allt vad det innebär. Allt väl så långt. Den allra första natten var riktigt hemsk. Jag sov ganska mjukt och skönt, men istället drömde jag hemska mardrömmar. Aldrig före och aldrig efter denna händelse har jag drömt så hemskt. Nu kommer jag inte ihåg den exakta drömmen, men den obehagliga känslan finns kvar när jag tänker på semestern. Jag vände och vred på mig hela natten och vaknade gråtandes, kallsvettig och alldeles skräckslagen. Det gick helt enkelt inte att somna om efter det, eftersom jag var livrädd att fortsätta drömma. Jag vägrade sova kvar en natt till. Som tur var skulle våra grannar hemifrån komma över dagen och grilla. När de åkte hem följde jag med och sov resten av helgen hemma. Tack och lov!

Visserligen inte ett så hemskt sommarminne som skulle kunna vara, men ändå minnesvärt för mig. Har ni nåt sommarminne som allra helst skulle glömmas bort?


Sommaridyll va?

lördag 12 maj 2012

I love fredagar!

Speciellt gårdagen. Då var jag nämligen ledig och dottern med. Ns förskola hade planeringsdag och jag hade en innestående ledig dag att ta ut. Inte illa. Vi myste i soffan på förmiddagen, gick på stan, shoppade lite, åt god lunch och sen hem och titta på TV och äta popcorn.
Innan vi gick hem var vi på den lokala affären för att inhandla lite matvaror. När vi var på väg ut sa jag till N att vi skulle hem och titta på film och äta popcorn.

- Va? När solen är framme? frågade dottern lite smått chockad.
- Ja, svarade jag.
- När solen är framme?
- Ja.
- Efter att jag duschat?
- Nej, det är för tidigt att duscha nu, klockan är bara ett.
- Ska vi se på film när solen är framme? fortsatte hon
- Ja, det ska vi.
- Inte duscha först?
- Nej.
- Mamma, säg: Vi ska titta på film när solen är framme.
- Vi ska titta på film när solen är framme.
- Yeeaaaaah!!!

Provar hattar på shoppingturen
Hoppsaskutt hela vägen hem. Idag blir det kanske kosläpp, beror lite på vädret. Det ser inte så lovande ut tyvärr. Men hoppet är det sista som överger en!
Ha en fin lördag!

fredag 11 maj 2012

Hur jag ser på att åldras

Den andra roliga önskerubriken kommer från Malin-Charlotta. Åldersnojja? Moi?

Det där med åldernojja är nåt som går i vågor hos mig. När jag var yngre tyckte folk att jag såg äldre ut och när jag väl var "äldre" (alltså, runt 20), tyckte folk att jag såg yngre ut. En gång var jag och en kollega på det turistmål jag arbetade på under min studietid, bjudna som representanter från vår stad att besöka vänstaden i Estland. Under den första frukosten undrade en medresenär om jag hade mina föräldrar med mig. Då var jag 21. Men efter det gick det utför. Gråa hårstrån började dyka upp runt 25, numera har jag också rynkor under ögonen. Jag färgar håret. Om jag inte gjorde det skulle nog håret vara nästan grått. Och jag är inte ens 30. Än. Jag färgar håret för glatta livet och skjuter upp det oundvikliga lite längre. Faktiskt fick jag dock höra av en ny kollega, 10 år äldre än jag, när vi diskuterade barn. Hon hade tre barn, min andra kollega likaså. Då vänder sig den nya kollegan mot mig och säger att "Du är väl så ung att du har väl inga barn än?" Jag älskar min kollega. Förmodligen är det mina nya glasögon som täcker rynkorna under ögonen. Inget ont som inte har nåt gott med sig.
I dagens samhälle är det viktigt att se ung ut, inte nödvändigtvis vara ung. Det är fruktansvärt sorgligt att så många känner ett behov av att göra ingrepp och spruta in både det ena och det andra för att förlänga sin ungdom. Och ändå slutar det allt som oftast med att resultatet inte blir så bra. Till och med unga tjejer runt 16-20 använder botox och annat jox mot rynkor. Då är det nåt som är riktigt fel.

Ibland bryr jag mig inte om att åldras. Jag tycker att det är skönt att åldras tidvis. Man får mer respekt som "äldre". Man blir mer tagen på allvar och ens åsikter räknas på ett annat sätt. Dessutom har jag samlat massor med erfarenheter i min livsryggsäck som jag har stor användning för varje dag. Vid dagens slut kan jag packa ned lite till för framtida behov.

.Det jag alltid varit rädd för är döden och den är ju tämligen förknippad med ålder av uppenbara orsaker Så åldersnojja, ja. Det har jag. Tack och lov att det sker relativt gradvis så man hinner vänja sig! Sen är det ju tydligen så att de som firar flest födelsedagar statistiskt sett lever längst. 

torsdag 10 maj 2012

Det här kommer jag inte att sakna med Sverige

Första önskerubriken får bli denna från Duktiga tjejen. Den tänker jag väl nästan på dagligen, och jag lägger till saker på listan så gott som varje vecka! Samtidigt finns det ju en hel del jag kommer att sakna också. Och säkerligen också det jag nu skriver på min "inte-sakna-lista". Jag kommer inte att sakna:

- folk som tränger sig förbi i affärer eller andra ställen, utan att först fråga om man kan flytta sig lite. De ser ju uppenbart att utrymmet bakom eller framför är för litet för att deras kropp ska kunna passera förbi obemärkt, ändå försöker de. En annan har ju inte kunnat se att det är någon som kommer och vill förbi, då är det inte så lätt att flytta sig...

- vintern. Speciellt inte de som varit på senare år. Minus 20, massor med snö. Tjocka vinterkläder på och ändå känns det som om man ska frysa ihjäl.

- folks ovilja att hjälpa till. I alla fall har jag den uppfattningen om att det är "sköt dig själv och skit i andra" som ofta råder. I New York har jag istället fått uppleva att folk så gott som genast flyttar på sig på tunnelbanan så att man kan sitta om man har med sig barn eller är gravid. Har man tunga väskor eller vagn finns det folk som är villiga att hjälpa till att lyfta dessa. Det finns många välgörenhetsorganisationer som en hel del människor engagerar sig i också.

- svordomar i TV. Det finns så mycket jävla, skit, fan, helvete i TV-serier och annat så det är inte klokt. På ett barn/ungdomsprogram (jag tror att det måste ha varit för 11-12-åringar) som var dubbat var det faktiskt någon som sa "bitch". Det är inte direkt sånt jag vill lära mina barn. Visserligen kan ju USA vara riktigt omvänt. Man får säga "bitch" på TV, men inte "shit"? Eh.

- att alla har samma kläder. Många köper samma kläder på samma ställen. Det ska vara märkeskläder och än det ena och än det andra. Modehetsen är total, även hos yngre. På ett helt annat sätt än på min tid.

- biograferna. Visserligen gillar jag att det finns möjlighet att boka plats på bion, men sen är det så tråkigt. Jag gillar stora biokomplex och att man kan köpa nachos att äta om man vill. Tar man med sig sånt här in på bion i Sverige blir man halshuggen. Offentligt på torget.

- de flesta internetföretagen som levererar. De är så sega. Vissa är supersnabba, andra kan dröja en vecka, två veckor. Det gäller att inte ha bråttom. I USA är det service. Där kan man många gånger beställa sent en eftermiddag och få det nästa dag redan. ps. hmmm...jag tror jag syftade lite fel här. Jag menade givetvis att de flesta webshops har snabb leverans. Internetleverantörer har jag inte så mycket mer erfarenhet om, förutom att jag en gång kunde ringa kundservice mitt i natten för att fixa internet. Jag syftade på att få hem VAROR, ex skor, böcker och sånt över natten.

ps. Tänk på att allt detta är sagt med glimten i ögat också. Det finns mer jag kommer att sakna än inte sakna. 

tisdag 8 maj 2012

Ni är riktigt fina ni!

Tack för alla superfina och roliga rubriker som trillat in! Det har varit jättekul att läsa igenom och de flesta rubriker är verkligen utmanande. Det gillar jag! Så förvänta er en vecka eller två med önskerubriker. Jag betar av en efter en. Någon måste jag kanske fundera längre på och de senarelägger jag lite. Ni har räddat min majmånad!

Idag har jag och kollegan möte med rektor inför höstterminen. Nästa läsår bjuder på en hel del förändringar som jag inte riktigt är glad över. Bland annat kommer jag att få gå ned i tid i min lärartjänst till 80%. För att få upp till 100%, dvs heltid, måste jag skarva i med fritids 20%. Istället för en blandklass åk 1-3 kommer jag att få en F-1 och min kollega en åk 2-4. Personal kommer att få sluta och ersättas, vilket inte är jättekonstigt, det finns massor med anledningar till det, men med allt annat som pågår känns det ganska mycket just nu. Precis när jag lärt mig lägga upp en bra undervisning för åldersblandad grupp 1-3, måste jag lära mig F-1. F betyder förskoleklass. Jag kommer visserligen att samarbeta med en förskollärare, men har ingen aning om något mer.
Det blir säkert bra till slut, men jag vet redan nu att jag kommer att få mycket mindre tid att planera och dokumentera eftersom jag får mindre tid som lärare nästa år. Och just nu är det tufft som det är. Det är mycket jag funderar över och det är nog därför det låst sig lite med att finna nåt att skriva till bloggen.

Jag uppskattar all fin hjälp jag får från er läsare!

ps. Vill ni veta lite mer om en lärares vardag kan ni gå in på http://lararmyteriet.wordpress.com/

Önskerubriker!

Ärade vänner och bekanta, okända som kända. Just nu tryter min fantasi. Eller min fantasi är snarare upptagen av att skriva omdömen i 379 ämnen, rätta nationella prov och göra bedömningar, plus mina specialpedagogik-kurser som fortfarande pågår. Så hade jag ett liv hemma också ja. Ni vet, det där när man umgås med dotter, skjutsar till och från förskola, pendlar, lagar mat, diskar, städar, tränar...Hjärnan arbetar på högvarv alltså. Därför räcker jag nu ut en hand till er. En liten vit flagga till och med. Jag älskar att skriva bloggen och tycker det är fantastiskt roligt med all respons jag får. Och jag vill fortsätta även under dessa hektiska tider.
Kan ni inte skicka lite önskerubriker till mig? Som vi gjorde förra året? Ni kanske kommer ihåg? Ni ger mig en önskerubrik och jag skriver. Det kan handla om allt möjligt, mellan himmel och jord. Jag är inte rädd för en utmaning!
Are you up for it? Bara en fair warning; frågar ni om kläder, mode, smink och sånt, då kan det bli vad som helst skrivet. Bara så ni vet.

måndag 7 maj 2012

Sovmorgon minsann!

Idag tog jag sovmorgon och det var riktigt skönt. Sovmorgon för mig är en extra timme av sömn :) Härligt!

Madeleine skickade elva frågor till mig! Och jag svarar gladeligen. Jag är ju så himla bra på listor som ni vet!

1. Var träffades du och din man/pojkvän/fästman?
Jag och maken träffades på en spansk-kurs på ett college i New York. http://vilsnajollen.blogspot.se/2011/06/den-dagen-jag-traffade-min-mankarlek-pa.html

2. Nämn 3 känslor när du mötte din man/pojkvän för första gången.
Stresskänslor (jag var försenad till första dagen på kursen, hatar att vara försenad), förvirring (tittar han på mej?) och spänning (för han var ju hur söt som helst! Och charmig!)

3. Nämn en minnesvärd semester tillsammans och var var ni?
Det får nog bli vår första semester när vi åkte till Boston. Vi tog in på fint hotell och hade bokat bord på en riktigt dyr restaurang med fantastisk mat!

4. sol/bad semester eller skidsemester?
Men, pest eller kolera liksom? Skidor går fetbort. Jag hatar kyla och kan inte åka skidor. Sol/bad. Solar jag ser jag ut som en stoppskylt och bada är liksom inte min grej. Dessutom kan man få sand överallt. Jag är mer en storstadsmänniska som hellre går på museum, hänger i fina parker, tar en schysst fika och kanske shoppar souvenirer.

5. 3 saker som varit positiva med flytten/planerad flytt till USA?
Mer individualitet i USA än här i Sverige. Man vågar skilja sig från fårskocken.
Spännande att få göra nåt nytt, utvecklas
Närmare till makens familj

6. Om du fick byta yrke, vad skulle du jobba med då?
Oj, svårt! Jag har liksom inga andra intressen än pedagogik. Kanske guide på nåt roligt ställe? Som jag jobbat som tidigare. Projektledare inom nåt vore roligt!

7. Nämn, en för dig minnesvärd serie från 80-talet.
Hahaha. I love gamla serier. Pantertanter! A-Team, Knight Rider och min all time fave: Airwolf! OMG. Jag kan fortfarande introt...


8. Favvosnack i USA vs Sverige?
USA: Jellybelly (nu finns de tydligen med chokladöverdrag!! Maken har lovat att fixa såna till jag kommer.) och cupcakes. Ja, cupcakes räknas som snack. I min bok i alla fall.

Sverige: lösgodis givetvis. Helt klart. Med mycket choklad.

9. Hur ofta använder du Skype?
Varje dag. Flera timmar.

10. Vad gjorde dig glad senast?
I natt när dottern kom insmygandes till min säng och somnade. Det händer väldigt sällan. Två gånger någonsin.

11. Mode eller egen stil?
Mode? Say what? Egen stil? Jag har inget av detta. Ibland klär jag mig bara för att jag måste. Alltså, jag vill inte vara naken, jag är inte nudist. Men kläder är tråkigt. Och det känns som om inget passar ordentligt...

Nu måste jag faktiskt få suga på de frågor jag ska ställa till några av er. Återkommer senare!

söndag 6 maj 2012

Den bästa dokusåpan

Jag har hittat den ultimata dokusåpa. Här hemma i vår stad till och med! Vem hade anat det? Dessutom har de livesändningar dygnet runt. Man får titta gratis i fem minuter men måste sedan ladda om sidan. Dock finns det en tjänst som du kan köpa. Det är en sms-tjänst som kostar 19 kr i veckan. Med den kan du titta oavbrutet 24 timmar om dygnet!

I kvitter får vi följa livet i en holk med allt vad det innebär. Sändningen är igång dygnet runt, men av naturliga skäl kan det var lite svårt att se när mörkret faller på. Klicka på Play-knappen för att starta sändningen. Du kan titta gratis i fem minuter, sedan måste du ladda om sidan. Men om du vill titta helt obegränsat på livet i holken rekommenderar vi vår sms-tjänst Kvitter Guld som kostar 19 kronor i veckan. 


Bild från en annan kamera. 
Ja. Det handlar om livet i en holk. Tydligen har den lokala blaskan monterat upp en holk med en kamera som filmar fåglarna som bor där. "Inflyttningsstriden" mellan talgoxen och blåmesen vanns av talgoxen som nu har lagt fyra små ägg. Det är drama på högsta nivå mina vänner. Lite gulligt är det i alla fall. Jag undrar hur många tittare den har? Och om det är någon som köpt sms-tjänsten? 

lördag 5 maj 2012

Två månader

Idag är det den 5 maj. Alltså exakt två månader sedan maken tog flyget över dammen till The Big Apple. Det är det absolut längsta vi varit ifrån varandra. Sist var för nåt år sen och då var det sex veckor. Det kändes som en evighet då. 
Och detta är vår evighet nu. Denna gång är det i alla fall vår och på väg mot sommar. Då var det höst och på väg mot mörkaste vinter. Dock är saknaden densamma. Den första tiden kunde jag knappt somna eftersom jag var van vid att höra TV:n lite lätt från vardagsrummet (nej, maken gillar inte att somna pensionärstider som jag gör). Och att vakna upp helt själv...ni fattar.
Jag saknar att komma hem efter en lång dag på jobbet och få en stor kram från maken. Att kramas över Skype  är inte lika trevligt faktiskt. Jag saknar att på en gång kunna skicka iväg ett sms eller ringa för att berätta nåt kul. Vi är ju liksom i två olika tidszoner och det är svårt att tajma roliga händelser till när båda är vakna. Jag saknar makens galna upptåg med fuldans i köket. Till och med hans jäkla retande saknar jag. Fast det går ganska bra att retas genom Skype också har jag märkt. Jag saknar att sitta framför TV:n och titta på våra program och filmer och kommentera det som händer. Att titta själv är helt klart inte lika kul. Jag har faktiskt nästan slutat titta. Serierna är inte alls lika roliga utan sällskap av maken. Jag saknar makens goda grytor han brukar göra. Själv är jag usel på grytor. Jag saknar alla samtal vi brukar ha om allt och ingenting där vi förfasar oss över världen och dess invånare. Jag saknar att slippa vara stressad. Nu är jag ensam med allt. Alla beslut, alla lämningar på dagis, alla hämtningar, alla sjukdomar och krämpor (små som stora), all städning, all matlagning, inhandling...Det är så skönt att vara två och dela på allt ansvar. Att kunna diskutera vad som är bäst i vissa situationer, att låta någon annan ta över när man är helt slutkörd.


Och nu kan vi äntligen säga att vi ses nästa månad! Trots det innebär det ytterligare 46 dagar av saknad. Jag tycker det låter bättre och närmre med nästa månad så vi säger så tills vidare....





torsdag 3 maj 2012

Sol gör skillnad

Den senaste veckan har solen strålat som bara den när jag gått upp på morgonen. I morse var det tvärtom. Solen är gömd bakom ett grått täcke av moln. Vad mörkt det är! Jag hade nästan glömt bort hur det känns när man vaknar och det är så mörkt och dunkelt. Sol gör faktiskt skillnad på både humör och pigghet. Det ryktas visst om snö inatt? Jag hoppas verkligen att det bara är just det - rykten. Snö i maj. Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Och, nej tack, jag vill  inte höra om år då det varit snö vid midsommar!

För övrigt är det visst fredag. Den här veckan gick snabbt! Fyra dagars ledigt och tre dagars arbete är nog det ultimata tror jag. Det bara svishar fram och man har mycket energi på jobbet hela veckan och kan göra sitt allra bästa.
När är nästa val i Sverige? Jag tror jag ska starta ett parti, Trepartiet (Tre som står för tredagars arbetsvecka) och ställa upp. Are you with me?

Trots att solen lyser med sin frånvaro - stanna upp och en stund idag och lukta på blommorna!

Posig very much? Hon fixade till glasögonen och kepsen och sen posade hon.


onsdag 2 maj 2012

Äntligen fick jag en utmaning!

Jag har sett den här utmaningen dra runt på andra bloggar och har hållit tummarna att jag också får medverka. Så där i smyg. Och nu äntligen! Tack Stef!


11 frågor


1. Vilken tv serie kollar du på som du inte vill erkänna för andra att du följer?
Ska jag verkligen erkänna det? Typ alla The real housewives of (sätt in amerikansk stad). 

2. Sommar, Höst, Vinter eller vår?
Hösten så klart. Vackra höstträd och en lätt vind som blåser på den solbrända huden!

3. Vilket land vill du allra helst besöka och varför?

Japan. Exotiskt, spännande och helt annan kultur.

4. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
Jag har en liten kärlek för Drew Barrymore, så kanske hon? Givetvis, rent utseendemässigt så är ju Charlize Theron mer lik, men ändå ;p


5. Facebook-älskare eller Facebook-hatare?
Hatare. 

6. Ditt bästa boktips?
Så många! Men absolut Hungerspelentrilogin som ni alla säkert redan läst.

7. Simmar du helst i havet eller i pool?
I pool. Tempererat is da shit. Havet är grymt kallt och väldigt vågigt. Och jag är en badkruka.

8. Vilken är den tråkigaste hushållsysslan enligt dig?
Helt klart att sopa och torka golven. Nu när maken är borta är detta mitt ansvar and i dont like it. Det är sååååå tråkigt. Otroligt tråkigt. Jag viker till och med hellre tvätt. En syssla som är näst tråkigast.

9. Om någon av dina vänner/ familj skulle beskriva dig med ett ord, vad skulle dom säga då?
Hmmm...svårt det där. Jag vill ju säga intellektuell, strålande, ödmjuk...men jag tror det skulle bli...Guds gåva till mänskligheten. Det var visst fyra ord?

10. Vad är din strategi för att överleva om zombies invaderade?
Så många gånger som jag tänkt på detta så det finns inte! Min strategi är att överleva. Och då menar jag att lassa på med vapen och ammunition until I drop. Lite mat också. Bosätta mig i en stuga på en öppen plats, omringa huset med lampor som med rörelsedetektorer för att se om något kommer nära. Larm runt hela skiten också. 

11. Hur skulle du beskriva din organisationsförmåga: "Koll på läget" eller "huvudet under armen och armen hemma" ?

Mer huvudet under armen och huvudet glömt hemma.


Här kommer mina elva frågor som jag ska skicka vidare:


1. Finns det liv på andra planeter? Varför/Varför inte?
2. Om du fick äta bara ett sorts godis resten av ditt liv, vad skulle det vara?
3. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?
4. Vilken superkraft skulle du helst vilja ha?
5. Vad är det pinsammaste du gjort?
6. Vad skulle du säga till dig själv, som du är idag,  om du såg dig med ditt 70-åriga jags ögon?
7. Finns det något du ABSOLUT inte skulle äta i en situation som handlar om liv eller död?
8. Vilken dokusåpa skulle du helst medverka i?
9. Om det fanns ett piller som gjorde att du levde i 130 år, skulle du överväga att ta det?
10. Bio eller film i soffan?
11. Vilket är ditt sämsta köp någonsin?


Jag skickar vidare till:


Steelcity Anna 


Jojo


Dorran


Helena


Duktiga tjejen


Ni andra får mycket gärna svara ni också! Jag läser! :) 

Äntligen är det vår!

Den här våren lät vänta på sig! Den retades in i det sista, med snö, lite sol, regn och så sol, kyla och så lite värme...Och tänk vad jag, eller vi alla, längtat! Nu är den här. Den här långhelgen har varit rent ut sagt fantastisk. Både vädermässigt och aktivitetsmässigt. Helt lat och härlig har den varit. Igår spenderade vi drygt tre timmar ute i parken där N lekte med sin lillkusin N som är 1,5 år. De hade riktigt mysigt tillsammans. Gungade, sprang, hoppade, åkte kana, klättrade...och folk ute var på ett strålande humör. Jag fick till en pratstund med en okänd farmor med ett litet barnbarn och med en granne som jag sett under flera år men som jag inte direkt pratat med. Två andra grannar mötte vi på väg till parken dessutom. Bland annat en man som också känner min pappa. Han och hans "kvinna" (som han brukar säga, de är särbos) brukar åka till USA och semestra ofta. Hennes dotter bor där, i Florida, närmare bestämt. Han är lite avis att vi ska flytta över till "Staterna", men de har också planer. Halva året där och sommarhalvåret här i Sverige. Jag frågade lite hur långt planerna hade gått. Och han rynkade pannan lite och log och sa att han minsann spelar på lotto så mycket han har råd varje månad, så snart så...
Visst är det härligt? Hoppet är det sista som överger en! Vi måste alla ha nåt att sträva mot i våra liv. Och vem vet? Nästa år är det kanske han som flyttar över?



Idag är det back to work som gäller. Fast helt ärligt hade jag nog hellre spenderat en till ledig dag i parken!

tisdag 1 maj 2012

Nu ska jag vara den där surtanten

Ni vet, hon som klagar på att det är för hög musik en måndag mitt på dagen, eller som klagar på att du går på hälarna när du är hemma...eller på att du glömt ta bort luddet från filtret i torktumlaren.
Valborg. Igår. I vår lilla hemstad är det mycket populärt med cruising just då. För er som är oinvigda i detta fenomen betyder det att folk drar ut sina snyggbilar, amerikanare (som de inte vill åka med på vintern för snö, is, salt, grus) och åker runt stan varv efter varv efter varv efter varv efter varv efter varv efter varv. Från eftermiddag till sena kvällen. Av outgrundlig anledning. Skryta? Visa sin manlighet?
Tidigare år har det varit trafikstockning utanför vårt hur eftersom vi bor invid huvudleden runt stan. I år verkar de ha ändrat rutt. Tills nattetid. Då for de runt utanför oss också. Det är inget fel i det. Nej, inte alls. Motorljud stör inte. Det är förare och passagerare som skränar och skriker och spelar hög rockabilly-musik (jag skulle gärna jävlas och skriva dansbandsmusik, men kanske någon av de som åker runt i bilarna läser här och tar illa vid sig...det vågar jag inte riskera. De kanske kör ännu jävligare nästa år då) som stör. Det var ett jäkla liv runt halv tolv på natten. Och jag kunde inte somna för att oljudet var så närvarande. Jag försökte ta bild på eländet:

Så snabbt åker de inte, men jag vet inte hur man tar bilder nattetid med kameran.
Men jag har numera ett mål. Jag har läst nånstans att en bil blir veteranbil när den är 25 år. Guess what! Vår bil blir veteran om två år. Mohahahaha. Jag är lite sugen på att planera att dra ut med den för att jäklas. Sätta på en amerikansk flagga, spela dansbandsmusik (Thorleifs eller nåt liknande) och åka runt. Vääääldigt långsamt. Smärtsamt långsamt.
Fast grejen är ju att vi förmodligen bor i New York då och har sålt bilen. Kan man sätta in en klausul i bilköpet där man sätter villkor? Att ägaren måste gå med på dessa villkor (ex köra runt på cruisingen) för att få köpa bilen? Det vore väl nåt?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...