tisdag 31 juli 2012

Mat för en kung (och drottning)

Igår åkte maken och jag ner till Dinosaur Barbeque för en riktigt festmåltid i form av kött som hr tillagats low and slow i 14 timmar. Jisses. Helt galet gott! Dock var det inte dinosauriekött. Lite tragiskt, men fläsk- och nötkött gick lika bra : )


Därefter gick vi vidare ner till Crumbs som säljer cupcakes och köpte lite sånt som efterrätt. Det satt inte heller helt fel, om jag säger så. Eller vad säger ni om detta:

 I know!

lördag 28 juli 2012

Jag kom, jag såg, jag segrade

Jo, så att. Ni kommer ihåg de där chokladdoppade jellybeansen (!?) jag letade efter tidigare i sommar?
Jag fann dem! Av en slump så klart. I en affär som vi besöker nån gång i veckan (och som för övrigt också har Knorr-buljong och Gevaliakaffe). Där hängde det många påsar med jellybeans, som om de hängt där i all evighet. Smakerna var apelsin och körsbär. De var inte riktigt som jag tänkt mig. De hade inte det där hårda skalet som vanliga jellybeans har, utan mer sega. Dock var det riktigt goda. Kanske inte att jag kommer att överge de vanliga bönorna helt, men som ett komplement, absolut.
Bildbevis? De gick åt så snabbt att kameran inte hann fram...sorry!


torsdag 26 juli 2012

Prinsar och prinsessor

Igår när vi befann oss vid "hamnen" på södra Manhattan och kikade i affärer, blev vi hälsade på av "vakter". Många affärer, speciellt klädaffärer, har någon form av vakt som står vid ingången av olika anledningar.
När vi gick ut ur en av affärerna sa dottern:

- Någon hälsade på mig!
- Jaha! svarade jag, vem kan det ha varit?
- Han hade på sig en kostym, fortsatte hon lyckligt. Det var en prins!

Enligt dottern är alla män som har kostym och slips prinsar och kvinnor som bär finklänning prinsessor.
Det är fint tycker jag!

Några av dotterns favoritböcker. Rekommenderas!


onsdag 25 juli 2012

Lite besviken

Idag for vi till vårt favorthängställe i stan; South Street Seaport, som ligger bredvid Brooklyn Bridge vid East River. Det var två år sedn vi var där senast och herregud, vad det har förändrats! Till det sämre tyvärr. Jag och maken brukade åka dit för att få lite lugn och ro med vacker utsikt. Nu är det en helt annan sak. Massor med försäljnings"stationer" med diverse turistfällor, maskiner där man kan köpa det ena och det andra, TV-skärmar med reklam och massor med människor. Verkligen massor. Visserligen fanns det en del ställen som var lugnare, men de var få. Verkligen trist. Kanske senare i höst blir det lite lugnare. Jag antar att det bara är att vänja sig vid att bo i en turiststad!

Dessutom var min favoritaffär, Express, stängd till på söndag! Jag som skulle köpa nån topp, eftersom jag har lite brist på såna...Well, well. Jag hittade en annan affär och blev nöjd med tre inköp. Det är helt okej. Dessutom var det skönt att komma ut lite. Man får tänka på det positiva!


Utsikt från Seaport
Brooklyn Bridge

tisdag 24 juli 2012

Vår park


Den här parken vi har i närheten är som en present man kan öppna om och om igen. Helt galet. Nästan varje gång vi beger oss på promenad i parken hamnar vi på nya stigar och fantastiska områden.

Idag bestämde vi oss för att följa skyltarna med "Haren och sköldpaddan". Vi hamnade på en lång, lång, lång vandringsled. Den gick runt, upp, ned, genom en fantastiskt fin skog. På vissa håll hamnade vi så långt ifrån bilvägen att det enda som hördes var skogens tystnad och en och annan fågel. Dessutom var leden väldigt lång, vilket är en bonus. Vi slapp att gå i den stekande solen som annars hotar att överväldiga en när man går längre sträckor.
Hur härligt som helst!


måndag 23 juli 2012

Många resor

Det blir många resor över stan så här när man flyttar till ett annat land. Det är mycket som ska registreras. I förra veckan åkte vi en timme enkel väg med buss för att skaffa mitt "personnummer" här i USA. Det kallas för Social Security Number. Jag har ett nummer redan men måste få ett nytt kort eftersom jag bytt namn (bidde ju gift) sedan jag fick det. Men mitt Green Card räckte inte att visa upp, utan jag måste ha bevis på att jag bytt namn, dvs ett vigselbevis från Skatteverket. Yay! Not. Så jag lejde syrran att gå dit och fixa ett så nu är det på väg med posten.  Det betyder ännu en resa till kontoret för social security. Plus att vi skaffat ett nytt kort till maken också. Det var en annan resa på två timmar tur och retur. 
Sedan ska dottern registreras nånstans i krokarna så att hon sedan kan börja i en skola i närheten i höst. Man måste registrera adressen så att man får tillgång till "kommunala" skolor i området. Därefter ska vi åka och fixa mina papper så att jag kan få något slags lärarjobb i höst. Jag vet redan att jag måste göra nåt prov och grejer för att få legitimation, men exakt vad måste vi ta reda på hos "Skolverket". Den resan är drygtn 1,5 timme enkel resa. 
Inte nog med det. ID-kort och körkort ska fixas dessutom. Några nätta resor det med med andra ord.
Ni ser. Tunnelbana och buss är våra bästa vänner just nu. Det positiva är ju att man får se en massa nya platser man aldrig varit på tidigare...



lördag 21 juli 2012

Only in America

På skolorna här får man inte ta med sig elektroniska manicker in på skolområdet. Det betyder inga Iphones, Ipads, I this och that...mobiler, kameror, etc, etc. Nada. Nischts.
Vilket orsakar problem för ungdomar som "måste" ha sina grejer med sig.
Hur gör man då? Jo, en smart jäkel kommer på att starta ett företag med "bussar" som åker runt på skolorna och samlar upp elektronisk makapärer för att förvara dem under skoldagen. För detta får ungdomen betala en mindre summa pengar varje dag, men å andra sidan är sakerna "i säkert förvar" hela dagen och man kan plocka upp dem efter skoldagens slut och använda dem igen. Praktiskt!
Tills dess att andra smarta "företagare" fått för sig att starta eget. Genom att råna dessa bussar på innehållet. Praktiskt!
(Dock ingår ju en försäkring om man lämnar sina grejer i bussen så pengarna får man tillbaka, men förmodligen inte mobilen/datorn eller vad det kan vara.)

fredag 20 juli 2012

Coney Island


Idag var vi på utflykt igen. En väldigt lång en. På tunnelbanekartan ser den relativt kort ut, men i verkligheten är den nästan 2 timmar enkel väg hemifrån oss.
Vi for till New York Aquarium som ligger vid Coney Island. Coney Island är ett nöjesfält med tillhörande strand i Brooklyn New York.

För er som kanske inte är så insatta så finns det fem stadsdelar i New York stad; Manhattan (dit de flesta turister far och tror är det enda som finns i New York ;p), Queens, The Bronx, Brooklyn och Staten Island. New York-området är enormt stort och har fler invånare än Sverige.

I alla fall tog vi tunnelbanan ner från The Bronx där vi bor, till Coney Island. Vi har ju ett medlemskap nu på Zoo och akvarium så vi passar på att besöka så mycket det går under det här året.
Jag måste säga att det händer nåt med en när man ser havet för första gången på länge! Så snart Atlanten var i sikte med den stora härliga stranden, brisen och havslukten, kom en känsla av lycka och lugn över oss. En härlig känsla!
Vädret ser skumt ut. Men idag var det lagom varmt, molnigt och skönt.

Det var riktigt roligt på akvariumet. Vi såg massor med fiskar, maneter, hajar och dessutom ett sjölejonuppträdande. Duke, sjölejonet, dansade, busade, simmade och var riktigt underhållande.


Maken tycks vara en proffsfotograf!

Sist gick vi på 4D-bio och såg Happy Feet. Vi skulle ha sett en annan film på Bronx Zoo, men det var en grym kö in på den filmen så vi struntade i det. 4D är tydligen en 3D-film med specialeffekter som att stolen man sitter i skakar, det kommer lite vattensprut när det är lägligt, bubblor och lite annat. Spännande saker. Jag tror att idén är riktigt bra och kommer att utvecklas mycket under kommande år.

Snygg i 3D

Därefter tog vi lunch och gick på stranden. Det var första gången dottern var vid havet och på en strand (vi har varit vid en sjö tidigare, men inget mer). Hon var alldeles salig! Fötterna i sanden och sedan vågorna vid strandkanten!
Havet är härligt

Pricken ute i vattnet är en gubbe med metalldetektor!

Sist köpte vi lite biljetter till karusellerna och avslutade med några karusellåk. En jättefin dag!


torsdag 19 juli 2012

Coola killar

Idag när vi gick till tunnelbanan utbrister plötsligt dottern (på svenska tack och lov!):

- Kolla, killens byxor har ramlat ned!
Och mycket riktigt. En tonårskille med nästan hela rumpan synlig (kallingarna satt på i alla fall) går en bit framför oss. Senaste modet, med andra ord.

- Ja, jag ser det, svarade jag.
- Han kanske är en cool kille? fortsätter dottern.
- Jo, det är mycket möjligt.
- Men man får inte skratta åt honom. Då blir han kanske arg, avslutar dottern mycket klokt.


måndag 16 juli 2012

Presidentvalet

Något som jag tycker är roligt nu när jag är i USA är att följa presidentvalet som sker i november. Nu är presidentkandidaterna ute på tur runt i landet för att fiska röster. Valkampanjen är därmed i full gång. Det går TV-reklam för respektive sidor på TV dagligen och nyheterna och liknande program behandlar de olika kandidaternas upptåg varje dag. För er som kanske inte är så insatta kan jag tala om att det är republikaner vs demokrater (Obama är demokraternas kandidat och Mitt Romney är republikanernas). Så, nu kan ni bli lite impade över hur insatt jag är! Jojomensann. Just nu går snacket om Romneys skatteinbetalningar, som han vägrar att lämna ut. Skumt!
Det ska bli spännande att se hur det artar sig i slutet. Hur det hela går dröjer ju som sagt fram till november, men fram till dess lär det blir en hel de slag fram och tillbaka mellan de två sidorna. 
Själv är jag på det klara med på vad jag hade röstat på om jag hade fått rösta...

Barack Obama. Mitt självklara val.

Mitt Romney

söndag 15 juli 2012

Dagarna rullar

Dagarna bara rullar på. Kan knappt fatta att vi varit här i snart fyra veckor. Tiden bara rusar förbi! Vi har haft mycket varmt här emellanåt och då är det inte skönt att vara ute direkt. Annars går vi mycket till lekparken som ligger i närheten, går till biblioteket som har en hel del evenemang för barn och bara går ut och går. Det är riktigt härligt att ta det så lugnt faktiskt. Året som varit har inneburit ganska mycket stress och beslut fram och tillbaka, vilket tär på psyket. Den här sommarens lugna dagar är verkligen välbehövda.
För övrigt har jag fått mitt Green Card hemskickat och det känns också skönt att slippa oroa sig för det. De sa att det skulle komma inom tre veckor efter att jag kommit hit och det kom exakt på dagen tre veckor efter. Bra tajmat.
 Här kommer en liten bildbomb:











fredag 13 juli 2012

Bronx

I onsdags åkte vi till Bronx zoo för en dagstur. På onsdagar är det gratis att gå in (eller donera det man själv vill) och det är oftast mycket folk just då. Det braiga med New York är att många (de flesta?) museum och besöksställen har dagar eller tider då det är gratis att besöka. Det är riktigt bra! Vi köpte i alla fall en biljett för att få tillgång till karusell, 4D-bio, gorilladjungeln, barnens zoo etc. Hela dagen spenderade vi där och vi kom hem vid kvällskvisten glada och lyckliga. Elefanter, giraffer, lejon, tigrar, sköldpaddor och en massa andra djur fick vi se. 




I slutet bestämde vi oss för att skaffa ett medlemskap för ett år. I medlemskapet ingår ALLT på fyra zoo i stan plus akvariumet. Hur mycket man vill för en familj under ett år. Det är inte illa. När vi skrev papper inne på medlemsservice fick vi även se noshörningar på nära håll som kom in just då. Superstora och fantastiska!

onsdag 11 juli 2012

Tips på serie

Ett program som är superkul att se är "Storage wars". Så himla roligt program, och väldigt intressant. Det handlar om auktioner på förvaringsrum. Här, och säkert i Sverige också, kan man hyra förrådsrum om man inte har plats med sina saker hemma och/eller i källaren. Om man inte betalar hyran för detta på tre månader får uthyraren tillgång till förrådet för att tömma och se till att nya "hyresgäster" kan flytta in sina grejer. "Storage wars" handlar om att dessa förråd som inte betalas för längre, auktioneras ut till intressenter. De köper lite grisen i säcken kan man säga. De får bara se det som syns från utsidan. De får alltså inte gå in och rota genom sakerna. Därmed vet de inte vad de bjuder på exakt. Det är lite gissning och lite kunskap om vad som "brukar" vara i vissa slags förråd. Serien handlar om några stycken "proffs" som antingen är samlare av intressanta saker eller de som äger en second-hand-affär och säljer sakerna där.
Ibland hittar de jätteroliga saker och ibland är det mest skräp. Vad som helst kan hända!
Och de som vill köpa förrådsinnehållet är ena riktiga roliga typer de också.


måndag 9 juli 2012

På jakt

Maken berättade tidigare i våras om att det fanns en ny "smak" på Jellybelly-beans. Det är mitt absoluta favoritgodis här i USA (resten kan jag hoppa. Förutom viss choklad givetvis. Det går alltid ned.) Maken sa att det finns jellybeans med chokladöverdrag! Hur gott låter inte det på en skala?
Och sedan maken hörde om nyheterna har både jag och han letat efter den nya smaken i affärer vi besöker, men utan att lyckas. De finns visserligen på internet, men eftersom det är så varmt fram till oktober har de speciella fraktprocedurer och det verkar så krångligt. Måste vi vänta ända till oktober för att få lite chokladöverdragna jellybeans? Man bara undrar, som kråkan i Mamma Mu skulle säga.

Where art thou my sweetness?

lördag 7 juli 2012

Ytlig som sjutton

Jag ska erkänna en sak. Jag har haft tandställning. Den kom ut för drygt femton år sen (!) och sedan dess har jag haft en sån där "tråd" bakom översta tandraden för att tänderna ska hålla sig på plats och stanna där. Häromdagen upptäckte jag att ena framtanden är på väg in under den andra! På nåt sätt har tråden gått sönder och det måste ha gått en ganska lång tid. Jag fick panik och kunde inte ens sova ordentligt den natten. Via mail har jag nu bokat en tid för tandregleringen när jag är hemma i Sverige i augusti, men det känns som att det är alldeles för långt bort. I mitt sinne förestället jag mig att tänderna börjar leva rövare och åker huller om buller på en dryg månad. Vad som helst kan hända. Helst skulle jag ju vilja se till att framtanden återkommer till sin plats (den har ju inte flyttat sig enormt mycket, men en millimeter hit eller dit gör skillnad) och att jag sedan får en ny tråd. Men det kanske är att begära för mycket på dryga två-tre veckor?
Usch, vad ytlig man är egentligen. Det syns ju inte ens så mycket (men lite till så kommer det att synas)...Jobbigt!

torsdag 5 juli 2012

Smart!

Idag skaffade jag ett eget bibliotekskort här i närheten. Som sagt, jag älskar verkligen vårt bibliotek. Det har massor med roliga saker för barnen varje vecka i princip. Sen är det helt nybyggt med en hel undervåning bara för barn. Med datorer och grejer. Me like. Massor med böcker, massor med filmer.

Vad som är bra med de flesta medlemskort här, oavsett om det gäller ett kort på en affär eller annat, får man oftast två kort. Ett vanligt stort, men sen ett mycket mindre som man kan sätta på nyckelknippan! Då har man det alltid med sig (för vem glömmer nycklarna hemma?). Visserligen har det ju nackdelar om man verkligen har en massa kort och de inte längre får plats, men då får man väl prioritera lite. Dock väntar jag fortfarande på ett kort där man kan samla alla sina medlemskap så man bara behöver dra ett. Fast det kanske finns? Iphone? Smartphone? Inte riktigt, men vi är nästan där.

Bild lånad

tisdag 3 juli 2012

En vanlig dag

Idag var vi på bio. Vi såg Madagaskar 3 och den var riktigt, riktigt bra. Alla tre gillande den väldigt mycket. Det var också en bra dag att vara inomhus på då det var väldigt varmt ute. Air conditioner är verkligen oumbärliga i dessa tider. Jag vet inte om jag skulle överleva utan dem. Helt ärligt. Jag är nog en isbjörn från Norden helt enkelt. Smälter mycket lätt i varmt klimat!

Vi upptäckte också att våran favoritbokhandel i närheten av bion har stängt! Helt galet. Den har varit där i evighet och nu är den borta och ersatt av nån klädaffär. Tragiskt. De hade allt där; en fin hörna till barnen, ett café där man kunde läsa tidningarna, massor med böcker, en nedervåning med musik...Det var ett supermysigt hang-out-ställe. Var ska man gå nu då?

måndag 2 juli 2012

Värsta James Bond

Idag tog vi bussen ned till en stor megamarknad i närheten och när vi kom av bussen upptäckte maken att hans plånbok ramlat ur fickan och antagligen låg kvar på bussen. What to do liksom?
Så i värsta James Bond-anda fångade vi en taxi, hoppade in och skrek:
- Follow that bus!
Kanske inte riktigt skrek, men lugnt förklarade läget. Taxichauffören var verkligen på gasen och susade förbi bilar, rödljus och annat och till slut hann vi ifatt bussen vi varit på.
Maken sprang fram och kollade på bussen, men plånboken var borta. Några passagerare hade sett att killen som satt bakom oss hade tagit upp plånboken när han gått av bussen. På samma busshållplats där vi hann upp den! Tyvärr såg vi honom inte så plånboken är förlorad. Det var som tur var inte mycket pengar eller andra viktiga saker i den. Lite kort som spärrats, men inget mer. Visserligen var jag kanske inte den gladaste camparen i stan, men det gick över till slut.

Senare gick vi och växlade pengar på banken i närheten där vi bor. Jag kan tala om att kvinnan i kassan kliade sig i huvudet både en och två gånger när hon försökte växla våra svenska kronor till dollar och när hon försökte verifiera mitt svenska körkort. Det är nog inte varje dag sånt dyker upp i dessa trakter!


söndag 1 juli 2012

Jag är hulken!


Idag fick jag äntligen till ett gruppass på gymmet. Först gick jag dit och gymmade en timme, lyfte skrot. Kunde bicepcurla 25 idag!!
Pounds alltså, inte kg. Men pounds ser så mycket bättre ut än kg (25 pounds är väl drygt 12-13 kg).
Efteråt gick jag på Bosupass.

Jag ville gå på det passet eftersom jag inte testat Bosumojängen tidigare. Själva passet var mer som step-up fast med Bosusaken liksom. Mer instabilt och svårare. Riktigt roligt att testa på. Instruktören var inte den "vanliga" supertränade instruktören, utan en som "jag" typ. Hon passade också på att käka nån slags powerbar eller chokladkaka och dricka cola under tiden också. Väldigt laid back alltså.
Jag själv skuttade runt som en nykläckt kyckling med koordination som en byrå. Och svettades som en vattenspridare.
Två timmar på gymmet. Check.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...