onsdag 30 juli 2014

Söndagens äventyr

Jag och sonen var på äventyr i söndags morse. Vi mötte upp mammagruppen i parken arla morgon för att spela in ett segment för NBC News. Det har kommit ut en ny studie som visar att 5-10 minuters löpning om dagen minskar risken för hjärtsjukdomar och liknande med upp till 45 %. Vår grupp blev tillfrågad om vi ville intervjuas och filmas. Jättebra reklam för Moms in Training som samlar pengar till cancerforskning!

Resultatet av inspelningen visades på bästa sändningstid på måndagkvällen på Nightly news med Brian Williams.
Klickar ni på länken under bilden kommer ni direkt till klippet. Jag springer med lillsonen i vagnen. Lila tröja med beige keps. Vi är med till och från i hela klippet.


Länk HÄR.

söndag 27 juli 2014

Jag hör om supersommar hemma i Sverige

Ja, rapporter kommer in från alla släktingar och vänner om att det är riktig supersommar i Sverige i år! Det var på tiden! Grattis! Jag har till och med fått klagomål på att det är FÖR varmt?! Att man VILL ha regn, och gärna moln. Vad är det för fasoner? : )

Här är det faktiskt lagom varmt än så länge. Inte lika kvavt som förra sommaren, men fortfarande obehagligt kladdigt ibland. Man vet aldrig vad augusti kommer att bjuda på. Nästa månad kommer dessutom syster J på besök och det ska bli så himla kul! Hon var ju här i julas också, men bestämde att hon skulle komma även nu i sommar. Det tackar vi för!

Själva njuter vi av lediga dagar för fullt. I torsdags gick vi till parken på kvällen och dansade tahitisk dans. Varje torsdag under juli anordnar parken barfotadans med olika musikteman. I torsdags var det Tahitisk dans alltså och det var riktigt roligt. Vi dansade en timme och lite till.

N med de duktiga dansarna

Liveband dessutom,

Lillebror var med på ett hörn han med.

Dottern och jag gick ensamma på ett disneyevent i fredags morse. The power of doing good-tema med piraten Jake och prinsessan Sofia som underhöll hundratals barn under hela fredagen. Jag och dottern for tidigt på morgonen med tunnelbanan och fick stå i kö i nästan en timme för att komma in. Trots biljetter (som ändå var gratis tack och lov). Väl inne fick barnen delta i olika stationer. En station om att återvinna, en annan om att hjälpa sina medmänniskor, en tredje om att ta hand om djur etc. Sist kom de två figurerna ut och hade en liten show för barnen. När allt var klart fick alla barn en present. N valde en Sofiadocka och var alldeles överlycklig.

Området var inhägnat. 

Här fick N sätta upp lappar om att hjälpa andra.

Jake och N

Jake och Sofia. Det enda jag kunde tänka på var hur varmt de stackars människorna måste haft det i de där enorma dräkterna!

N valde att ta hand om en bevingad häst. 

 Idag var jag med om nåt riktigt roligt, men det kommer i ett annat inlägg!

torsdag 24 juli 2014

Det är visst sommarlov på alla håll

När det är sommar har man liksom inte tid att sitta framför datorn lika mycket känns det som. Det är också mycket som händer. Man "passar på" som det heter. "Passar på" att göra allt möjligt man inte kan göra under vinterhalvåret.

Förra fredagen kom storasyster hem och lillebror blev väldigt glad! Dessutom stannade svägerskan och hennes man hos oss några dagar. Vi for på utflykter och hade oss.
Igår, onsdag, var vi alla på bröllop. Svågern och hans tjej gifte sig i Central Park. Det var en riktigt varm dag med strålande sol. Ett litet, intimt bröllop i en av trädgårdarna i parken.
Sonen under påklädningen

N fick bli blomsterflicka!

Poserar på bänken


Vi befann oss precis vid en liten damm.

Vattnet såg inbjudande ut i hettan.

Därefter samlades vi på en restaurang längre söderut på Manhattan för bröllopslunch. Jättefint ställe med väldigt god mat. En väldigt lyckad dag!

Lite skålande blev det. Men mest vatten till de fem rätterna.
Vi har fortfarande en hel månad och lite till att njuta av innan skolan börjar åter och jag börjar jobba. Dock ska jag in på jobbet och vikariera på måndag. Skönt med en liten "provtur" innan allvaret börjar i september!

torsdag 17 juli 2014

Beroende

Jag har utvecklat allvarliga beroenden! Seriöst. Jag kanske måste spendera mina sista lediga veckor på nåt rehabiliteringshem.
Mitt första beroende består av serien "Breaking Bad". Jag är som vanligt sen på bollen och jag vet att typ alla redan sett serien och vet hur den slutar (inga spoilers tack!), men nu är jag med. På nån vecka har jag redan hunnit se 2.5 säsong. Maken var inte ett dugg intresserad av att se serien. Till en början. Sen råkade han sitta med ett avsnitt när jag tittade och nu är han fast. Jag kommer att lida av seriös abstinens när serien tar slut...

Mitt andra beroende är mattidningar. Varje gång jag går till affären händer det att en tidning slinker med i kassen hem. Jga älskar att leta recept, kolla på fina bilder, få tips. Men händer det att jag lagar nån maträtt ur tidningen? Nej! Fy skäms. Så jag har lovat mig själv. Om jag ska få köpa mattidningar måste jag laga minst ett recept ur tidningen, tills jag gjort det får jag inte köpa någon ny mattidning (som den beroende jag är har jag redan planer på att bryta den överenskommelsen jag har med mig själv...I am in deep!).

Mitt senaste fynd i hyllan

Det tredje beroendet är helt enkelt att ta en miljon foton på mina barn. Varje dag. Jag kan inte sluta. Datorn och mobilen är översvämmade med foton. Jag måste sortera och använda mig av fotona på nåt sätt. Förslag mottages tacksamt.

Och det allra sista beroendet är att lata mig. Jag är så himla lat just nu. Sonen har varit sjuk i två veckor (men är nu på bättringsvägen, tack och lov) och jag har inte kunnat göra många knop här hemma ändå. Har knappt varit ut, men har faktiskt tränat lite grann  den senaste veckan. Å andra sidan är det okej. Imorgon  natt kommer dottern hem och då blir det full rulle igen. Bäst att passa på att bara ta det lugnt.

måndag 14 juli 2014

Kontrakt

I fredags var jag och skrev på kontraktet till nya jobbet. Mycket spännande! Förskolan hyser in sig i en kyrkobyggnad och har vissa kopplingar till kyrkan. Själva förskolan är dock inte alls religiös. Jag blev presenterad för många som arbetar i byggnaden i fredags och alla verkade vara så himla goa. Just nu känns det väldigt spännande. Jag blev också väldigt imponerad hur välplanerad rektorn och skolan var. Redan i fredags fick jag en kalender med överblick på vad som ska ske under nästa läsår! Det kan ju bli några ändringar under tiden, men i princip är hela läsåret planerat (med utvecklingsdagar för personal, utvecklingssamtal, stängningsdagar, fundraisers etc). 
Jag fick också mail från familjen jag intervjuades av förra veckan och vi bekräftade att jag kommer att arbeta hos dem med start i september. Visserligen skulle det vara skönt att bara jobba halvtid på förskolan, men den krassa verkligheten är att vi behöver pengar, som alla andra. Jag är i alla fall glad att ha fått ett helt år hemma med lillsonen, liksom jag hade med dottern när hon föddes!

En fantastisk bokhandel är lokaliserad mittemot min nya arbetsplats! Joy!

Apropå sonen. Han är fortfarande sjuklig. Vi fick gå till hans barnläkare in onsdags för att få ny antibiotika, en starkare sort, utskriven eftersom han inte blev bättre. Febern kom tillbaka och hans öra fortsatte göra ont. Nu har han visserligen fått en jobbig hosta och snoret rinner som aldrig förr, men han är piggare och febern är borta. Det går mot ljusare tider.
H botaniserar bland storasysters böcker.

Dottern är som sagt på amerikanska västkusten och har det bra. Just nu är de och campar på nån ö. Mycket bra timing att åka till faster och farbror alltså. På fredag natt kommer hon hem. Jag längtar!

Hoppas ni har en fin sommar så här långt!

torsdag 10 juli 2014

Goda nyheter!

Ni vet det där jobbet jag intervjuades för, för två veckor sedan? De ringde häromdagen och erbjöd mig jobbet! Vilken lycka!
Innan jag tackade ja, hade jag några fler frågor att ställa och det visade sig att jobbet är ännu bättre än jag trodde. Skolåret pågår mellan 1 september och 15 juni. Sedan finns det också ett "sommarläger" på skolan, men att arbeta på lägret är frivilligt och dessutom får man extra betalt för att jobba då. Skolan följer vanliga skolans terminsschema och vi är alltså lediga skollov under läsåret.
Jag tackade givetvis ja till jobbet!

Eftersom jobbet bara är deltid, måste jag skarva i med något annat jobb. Jag har hittat en trevlig familj i närheten där jag bor med en son på sex år som behöver tas om hand på eftermiddagarna. De verkar vara väldigt snälla och flexibla och de har erbjudit mig en tjänst. Det kan vara ganska skönt med två arbetsplatser så man får lite omväxling.

Just nu känns det väldigt härligt måste jag säga!

måndag 7 juli 2014

Livet återvänder

Efter förra veckan känns det som om vi är värda en vecka med hälsan i behåll och gärna fint väder. Än så länge verkar livet le åt oss igen. Lillebror mår bättre, hostar lite fortfarande, äter antibiotika nån vecka till. Jag har rösten åter och halsontet är så gott som borta. Solen skiner och vädret har varit okej. Dock ska det blir väldigt hög luftfuktighet de kommande dagarna. Som tur är har vi svågerns bil (svåger och familj är bortresta ett par dagar) så vi kan fara ut på tur. Nån trevlig galleria kanske, eller nåt annat ställe inomhus. För att vara ärlig, när det blir så här varmt och fuktigt ute är det inte lockande att spendera många minuter utomhus.
Lilla H när vi åkte till stranden igår. 

Jag och sonen. 

Lägg till bildtext



I morse var jag dessutom och simmade. Vi har en pool i vår park. En gratis pool. Varje morgon och kväll under två månader på sommaren är poolen öppen för vuxna som vill simma. Väääldigt tidigt. 07.00-08.30. Jag var uppe med tuppen (och så klart är det en morgon då lillebror faktiskt tänkt att sova sovmorgon! och han sov vidare när jag lämnade hemmet) och gick en promenad till parken och poolen. Fantastiskt skönt var det att simma! Jag har inte simmat på flera år nu faktiskt. Det är nåt speciellt att gå upp tidigt till en varm morgon och träna med morgonsolens snälla strålar som sällskap...

Imorgon ska vi nog på utflykt nånstans. Vart vet vi inte, det får vi se då!

Hoppas ni har det bra hemma i sommarSverige (eller var ni nu befinner er). Passa på att lyssna på Fredrik Wikingssons sommarprat om ni hinner. Fantastiskt bra!

lördag 5 juli 2014

Inte den bästa veckan i världshistorien

Nä. En vecka med en hel del sjukdom. Jag blev ju sjuk i helgen med feber och halsont. Tappade rösten ett par dagar och jag har fortfarande lite småont i halsen. I onsdags eftermiddag blev sonen sjuk igen. Hög feber. Och sov knappt på hela natten. Hela torsdagen satt han i min famn och sov med feber. Likaså under torsdagsnatten.

Under fredagen blev det inte bättre, snarare sämre så vi åkte in till akuten (igår var det ju USAs självständighetsdag, 4th of July och allt är stängt). Efter nån timme där konstaterades det att han har en öroninfektion så vi fick antibiotika för det. När vi kom hem ser jag att jag fått en ögoninfektion! Höger öga är rött, svullet och lite varigt. Jag tyckte att det gjorde lite ont och så ett par timmar tidigare...
Just nu ser det ut som om lillebror också kanske har en liten ögoninfektion. Kan tydligen hända när man är redigt förkyld. Så vem som gav det till vem, får vi nog aldrig veta.
Piggnat till efter en dos alvedon.

Vill sitta nära, nära när han är sjuk...

Tack och lov har natten varit bättre då lillebror kunde sova och slapp ha ont i örat. Han ligger och sover här bredvid igen nu.

Som tur var åkte storasyster till sin faster i Seattle mitt på dagen torsdag och slapp detta elände! Eftersom vi fortfarande är något sjuka lär det bli ytterligare ett par tre långa dagar i Trillingnötens hus...Storasyster kan slappna av och ha roligt med sina fastrar, farbröder och kusin. Perfekt timing.

tisdag 1 juli 2014

Tjuvlyssnat

Storasyster ringde till sin faster på Skype idag. Och jag tog hand om lillebror. Samtidigt lyssnar jag på deras samtal. Först handlar det om att storasyster ska börja tvåan i höst och sen efter det blir det trean, fyran och femman. Sen, säger N, är det dags för högstadiet.

Hennes faster säger att då är man tonåring och att gå på högstadiet kan vara svårt. Vissa tonåringar kan vara lite elaka.

Storasyster nickar ivrigt och säger:
- I KNOW! I have heard teenagers say: text me! Without even saying please!

Om det vore så väl ändå!

Själv kan jag inte säga mycket. Min röst är borta! Efter mitt halsont i helgen, försvann rösten sakta men säkert. Jag hoppas den återkommer imorgon...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...