söndag 20 mars 2016

Här vare sjukt

Den fina helgen vi hade förra veckan avslutades med en rejäl magsjuka för min del. Hela söndagen och så pass att jag även fick stanna hemma från jobbet i måndags för att vila upp mig. Sonen fick en rejäl förkylning med feber som varade i princip söndag till fredag. Maken och dottern blev också förkylda men inte lika allvarligt som sonen. Jag har inte haft magsjuka på många år. Plötsligt händer det, som man säger ;)

I övrigt denna vecka har vi ändrat till sommartid här i USA. Ett par veckor framåt ligger vi alltså bara fem timmar efter er. Vår familj brukar hantera denna förändring väldigt bra, nästan som om det inte ens existerade. Det enda som känns konstigt är väl att det är mörkt igen på morgonen när jag åker till jobbet. Det var så himla skönt att ha solen med sig äntligen när man är uppe så tidigt ändå. Man känner sig piggare liksom. Solen lär väl återkomma så småningom även på morgonen.

Donald Trump dundrar på han med och vägrar ge upp. Tyvärr har han vunnit fler röster och just nu ser det ut som om han kommer att knipa republikanernas nominering. Nu har också protesterna mot honom börjar göra sig hörda. Vid varje tal han gör är det alltid en grupp med protestanter och även här i NY, där han har ett gäng byggnader, finns det folk som arrangerar protester. Det känns skönt att se!





Här är ett klipp från Bill Maher där han liknar Donald vid Hitler. Det är ett komiskt inslag i hans show, men med en allvarlig underton...

lördag 12 mars 2016

Som kalvar på vårbete

Veckan som gick var intensiv. Vi gick från vinterväder till sommarväder på 25 plusgrader ett par dagar. Och barnen på jobbet var som galna. Inte bara att vara ute i parken utan ett ton kläder, men rent känslomässigt. Det var en del galna upptåg och mycket känslor som for runt i klassen. Många irritationer och små konfrontationer hela tiden. Samma sak hände i höstas när vädret blev kallare. Så veckan har varit extremt intensiv med många fina stunder också.
Vi får hoppas att nästa vecka blir bättre! Det brukar vara så i alla fall.

För att avsluta veckan bestämde sig sonen för att vakna 04.45. på en lördag. Visst är det där lustigt? Att när han ska vakna mitt i veckan 05.30 ca så måste JAG VÄCKA honom. På helgen eller när han inte går i skolan vaknar han upp med ett skutt på okristliga tider? Orättvist. För mig alltså.

Det blir en fin dag på alla sätt i alla fall, trots den tidiga morgonen. Vi ska träffa dotterns gudmor som är på besök från Tyskland, gå på bio och mysa. Vi ska se "Zootopia" tillsammans och käka middag. Det blir fint det!

Hoppas ni njuter av helgen!


lördag 5 mars 2016

En liten paus och Donald Trump

Det blev en ofrivillig bloggpaus. Paus och paus. Just nu skriver jag ju cirka ett inlägg per vecka, så mycket av en paus blev det ju inte egentligen! Ni fattar.

Jag har haft två intensiva veckor med jobb och annat. En vän från Tyskland är i stan (dotterns gudmor) så vi umgicks förra helgen. Vi har haft personalutvecklingskväll på jobbet. Jag gick hem till en kollega för att möta hennes lilla dotter som föddes för en månad sedan. Så små de är! Bebisar alltså. Det är så lätt att glömma sånt där. Så söta också!

Det har varit vårvarmt. Och snö. Inom loppet av ett par dagar. Just nu är det 5 minusgrader. Om ytterligare ett par dagar kommer det att vara över 20 plusgrader.

Och så har vi presidentvalet som pågår. Inte det riktiga valet, men valet av presidentkandidater från de olika partierna. Ni har säkert inte missat att Donald Trump försöker bli republikanernas kandidat. En skrämmande tanke att han kan bli president. Jag är relativt säker på att Hillary Clinton slår honom i det stora presidentvalet i november. Å andra sidan trodde jag aldrig att Trump skulle komma så här långt, så jag kan ha fel.

NU har republikanerna fattat att Trump är ett verkligt hot och har börjat motarbeta honom. Lite sent och lite för lite. Idioterna har redan blivit övertygade. Ja, jag kallar dem som röstar på Trump för idioter. Ingen normal människa skulle ens överväga att rösta på en man som honom. Han har inen plan för att styra USA överhuvudtaget. Han ljuger ständigt, han behandlar kvinnor på ett förödmjukande sätt, han är en rasist med stort R och vill bara bli president för sin egen skull.

Det är skrämmande. Dock har äntligen John Oliver tagit av sig silkesvantarna! Kolla detta klipp!

#makedonalddrumpfagain
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...