lördag 4 augusti 2018

Vägen till jobbet

Som jag skrivit tidigare har vi en ganska lång resväg till jobbet/skolan varje morgon och sen tydligen lika lång väg tillbaka på kvällen...Vi börjar vår resa klockan 05.50 på morgonen. 

Lite sopor! Vi har en del utav trottoaren som inte tas om hand. Ingen byggnad äger den och staden har bara tid att skyffla bort sopor enstaka gånger då och då. Givetvis finns ingen soptunna så långt ögat kan nå....Just ja. För en vecka sen låg en död råtta här också. Såg helt oskadd ut. Förutom att den var död då. Mysigt. 


Och passerar en hel del på vägen.

 Vårt bibliotek till exempel. Som har öppet ända till kl 20 några dagar i veckan. Älsk på det alltså!


 Vi bor ganska långt upp i NY. Men ändå nära till allt. Lugnar och trevligare. Förutom när bilar exploderar och hemliga växthus likaså...När vi åkt första tåget är det dags att byta till nästa som tar oss över till New Jersey. Jag jobbar alltså i en helt annan stat. Fast väldigt nära ; )


Här kan vi se Madison Square Garden. 


Och varje morgon hälsas vi av det ståtliga Empire State Building! Rain and shine. Det finns en hel del hemlösa man stöter på överallt...


Vi tar ett tåg som heter PATH. Det går under vattnet till New Jersey.


På väg till jobbet åker vi ganska många rulltrappor. 

 Och ser en hel del typiska NY-byggnader. Tidigare såg vi Empire State Building och Madison Square Garden. Här har vi Freedom Tower.

På en galleria som vi går igenom finns det numera en "Selfie Station" där man uppmuntras ta en selfie och hashtagga gallerian...


Och såna här bankomater finns lite överallt. Här är det inte lika kontantlöst som hemma i Sverige ännu. Man betalat mycket med kontanter och med check. Ska jag vara ärlig så gillar jag checkar. Skönt när man inte har cash hemma och måste betala nåt. Bara skriva en check och personen som tar emot checken kan scanna den i sin bankapp så sätts pengarna in på kontot. Perfekt! Värsta stället på hela vägen...som en barnfälla! Som man måste gå igenom. Eller ta en enorm omväg. Tror jag ska börja ta omvägen för jag blir ruinerad!

 Genom ett stort garage.
 Och så är vi framme vid jobbet. Ja, jag jobbar inte i avloppet, men denna hälsar en välkommen när vi nästan är framme!

Strax före 08 är vi framme!

2 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Sånt här är så kul att följa med på :) himla spännande! Vilka kontraster! Så fin bild på solen mellan skyskraporna.

Jobbigt att ha så långt till arbetet ... jag hade det i några år och blev nästan knäpp av det! Sen på slutet i England jobbade jag på samma gata som jag bodde och hade några minuter dit bara. Lyxigt, men jag var ändå inte nöjd. Då började det sjunka in att det var England och jobbet i sej jag var trött på ...

Har man ett kul jobb kan det vara värt en jobbig resväg men kanske går det att hitta något närmare? Lillkillen som inte är så liten längre verkar ta det med gott humör iallafall!

iaz sa...

Så härligt att du är tillbaka! Och kul att läsa om vägen till jobbet. Hur lång tid tar det att komma fram om allt flyter på? Går de i dagis och skola nära ditt jobb? Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...