tisdag 17 februari 2015

Får det lov att vara en hemla?

Fettisdagen har ankommit! Jag har ännu inte inmundigat en semla i år måste jag erkänna. Visserligen frestades jag förra veckan då jag tog en kollega med till FIKA på lunchen. Där serverades dessa läckerheter, men eftersom jag är på dag 50 eller så på "100 dagar av riktig mat" fick jag lov att tacka nej. Jag ska baka en nyttigare variant hemma i helgen istället.

Jag såg idag på någon kvällspress att det finns alternativa semlor som verkar spännande. Som Elvissemlan! Rostat vetebröd med grädde, mandelmassa och banan och jordgubb. Lät ju väldigt nyskapande. En annan variant var nån slags skorpa med mandelmassa och grädde, något mer minimalistisk kan tyckas (I am American, I like big and bold things!) Och så klart HEMLAN! Bara namnet är ju helt underbart! Ett runt vetebröd med en "hemlig" håla fylld med mandelmassa och grädde. Perfekt att frakta givetvis!

Påminner kanske lite om en vaniljbulle?

Jag är också sugen på att testa den där semmelwrapen, trots att jag hört att den inte var så fantastisk ändå. Maken förstår sig inte på hur jag kan vilja testa såna här nya saker när originalet är så gott, men jag gillar nytt. Jag gillar spänningen ; )

Vilken är den galnaste semlan ni ätit?

5 kommentarer:

Camilla sa...

Jag äter inte galna semlor. En semla ska vara en semla för mig!
Godast tycker jag de blir som man gör hemma, med hemgjord mandelmassa och inte allt för mycket grädde.

Steel City Anna sa...

Oj, att stå emot frestelsen sådär när du satt så nära en semla. Imponerande :)

Anna, New York – My Bite of the Big Apple sa...

Hemla, haha! Jag älskar egentligen semlor (den vanliga sorten) men mår mycket bättre då jag avstår från bröd och socker. Så tyvärr, inga semlor i år. Men kanske provar jag att baka en lchf-variant?

Strongt att du/ni fortsätter med era 100 dagar. Heja på!

iaz sa...

Tom jag åt en semla i tisdags, fast jag egentligen inte tycker om. Men efter att jag lagt över all min grädde på Thomas semla istället så gick det att äta ;) Har inte provat varken Hemla eller wrapsemla...vet vet, det kanske med är gott =) kramis

Linda sa...

Nu äntligen fattar jag vad en hemla är haha. Tack! Har sett det skrivet överallt men inte förstått förrens nu :). Wow, vad duktig du är som kunde stå över. Jag hade inte klarat av att ha någon sådan disciplin!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...