söndag 1 februari 2015

Snökaos

Att bo i en storstad där minsta snöfall orsakar "kaos" är så klart ganska annorlunda mot att bo i, ja säg Sverige då, i en mindre stad där snö under vintern är ganska vanligt. Det är ju ändå vinter. Även här i New York snöar det varje vinter, oftast stannar inte snön mer än nån vecka. I måndags kväll förra veckan skulle en massiv snöstorm, den värsta i stadens historia, dra in. Skolor stängde tidigt på måndagen och skolorna var helt stängda på tisdagen. Det blev körförbud från måndag sen kväll tills vidare. Endast plogar och andra nödvändiga fordon som polis och ambulans, fick befinna sig på vägarna. Tunnelbanor och bussar ställdes in från tidig kväll.
En mängd snö kom under natten, men inte fruktansvärt mycket. Tisdagen var relativt vacker med sol och klar himmel. Ingen snöstorm här inte.

Ikväll är det tänkt att ytterligare en snöstorm ska dra in. Inga skolor är ännu stängda imorgon, men vi får se. De kanske tar det lugnt efter förra veckans "kaos"...
Det är alltid svårt att förutspå väder. Alltid bättre att ta det säkra före det osäkra. Speciellt här då det inte finns lag på att ha vinterdäck till exempel. Dessutom är processen att få körkort enormt lätt i jämförelse med exempelvis Sverige.

Vi får se hur denna "storm" artar sig.

Tisdag morgon i snö"kaoset".

Snön ligger kvar än så länge. Igår blev det slädåkning!

4 kommentarer:

Linda sa...

Åh gud hoppas det inte blir för hysteriskt för er. Kanske falskt alarm igen ;)

Ida sa...

Här i Guelph fick vi nog mycket för att Paul kunde arbeta hemifrån - insnöad bil & en gata där man får vada fram i snön... Blir spännande att se när plogen dyker upp!

iaz sa...

Det är ju lite synd när de blåser upp situationen här hemma med varningar i klass 1 2 3 osv, och så blir det inte mer än en vanlig vinter liksom. Jag menar, hur många bli överraskade att det kan komma snö hemma i Sverige? Och att det kan komma 1 dm på ett par timmar? Inget ovanligt liksom. Det är som om man varnar för att det blir vinter. Det måste ju varje normalt smart människa veta att man måste anpassa hastighet och körsätt efter väglaget om det behövs. Skönt om det inte blir så mycket snö bara ;) kram

a kitchen in the country sa...

Hej vännen!

Jag hoppas att det snöstormen inte ställde till alltför mycket problem för er? Att det blev en snäll variant? Även här i södra Sverige har vi haft snö i flera dagar nu. Med tanke på det galna väderåret 2014 och hur milt det har varit hittills i år känns det riktigt trevligt att äntligen ha fått snö och vinter. Att allt inte är helt galet vädermässigt. Det är åtminstone vad jag försöker intala mig själv när jag skrapar bilen på morgonen. ;)

Tack du snälla fina människa för all kärlek och omtanke hos mig. Ord som betyder så mycket nu när jag behöver det som mest. Tack för att du finns.♥

Ta hand om dig och din fina familj och ta det lugnt i snön.

Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...