måndag 14 september 2015

Det går för jäkla snabbt i vändningarna alltså!

Här har man börjat vänja sig vid vardagslunken igen, upp på morgonen, göra sig klar för jobbet, åka till jobbet, jobba, jobba, jobba, komma hem, äta, lägga barn, träna, sova...
Och så plötsligt ställs allt på ända. Ett enkelt litet mail som jag inte bett om, men som kan komma att ändra vår situation enormt.
Ett mail om ett jobb jag inte sökt. Som damp ned i mitt knä. Bara så där. Som om himlen öppnat sig och släppt ned ett erbjudande inlindat i fint papper. Rätt ned i mitt knä. Och jag tar jobbet och springer av bara tusan.

För tre år sedan, när vi flyttade till New York, sökte jag massor med jobb. Och fick komma till många intervjuer. Bland annat på en skola i grannstaten New Jersey. Vid tidpunkten fick jag flera jobberbjudanden, bland annat från skolan i NJ. Eftersom jag fick ett erbjudande på ett jobb runt hörnet bestämde jag mig för att ta det istället. Det visade sig vara "hell on earth" på många sätt.

I alla fall. Jag trivs på skolan där jag jobbar nu. Väldigt mycket. MEN det är bara deltid och jag måste därmed ha två jobb för att få ihop heltid. Inte helt roligt faktiskt.

Med detta nya jobb är jag en del av ett team (på min nuvarande skola är jag "bara" Assistant Teacher även om rektorn jobbar mot att man istället jobbar kollaborativt) på två som arbetar tillsammans och planerar verksamheten.

Skolan är Reggio Emilia, något som jag dragits till de senaste åren. Ni som inte vet vad det är, kan jag berätta att det är en pedagogik som helt sätter barnet i fokus. De drar i trådarna på olika sätt. Visar barnen intresse kring något speciellt ser vi lärare till att provocera fram frågor och funderingar med hjälp av material och barnen själva. Pedagogiken stammar från Italien och skolan ska faktiskt skicka tre lärare till Italien i år för att fortbilda sig.

Lönen är mer än vad jag drömt om. Inte miljonär, men med tanke på vad jag tjänar just nu - på två jobb - känns det nästan så.

Sonen får dessutom en gratis plats på skolan i tvåårsgruppen. Gratis. En plats som normalt kostar ca 18 000. DOLLAR. om året.

Och just ja, nämnde jag att skolan är "svensk"? Skandinavisk skola för åldrarna 1-5 år. Med svenska influenser som gemensamma måltider (annars på skolor tar barnen med sig lunchlådor som de äter gemensamt vid ett bord). De har en egen kock som lagar veganmat.

Ja, ni förstår ju varför jag vill ha det här jobbet. Det värsta var att ringa min nuvarande rektor och berätta. De har varit fantastiska på alla sätt på skolan och jag kommer att sakna dem. Kanske är den nya skolan hemsk, men det vet man ju inte förrän man testat? Och jag är positiv!

Och just ja. Jag börjar om två veckor. Det är snart. Livet upp och ned som sagt.

10 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Fantastiskt! Grattis!

Malin sa...

Underbart!

iaz sa...

Ett fantastiskt stort grattis till jobberbjudandet. Det var din tur nu helt enkelt =) Ska Hugo börja där och R börja leta jobb då? Blir lite omställning för er alla då, men på ett bra sätt i längden. Grattis!!! Kram kram

Ida sa...

Men grattis - det låter ju helt fantastiskt! Bara det att det har en skandinavisk touch är ju helt otroligt i sig!

Camilla sa...

Oj, oj, oj! Det låter ju superbra. Hoppas verkligen att det blir minst nästan så bra. Det är alltid svårt att lämna det gamla och göra andra besvikna, men man vinner så mycket på att prova nytt.
Stort grattis!!

Liv sa...

Å, vad spännande! Grattis och lycka till! Hoppas det blir så som du hoppas. :)

Lina sa...

Grattis!
Ibland är det svårt att hänga med i livets alla förändringar - så man får "hålla hårt i hatten". Lycka till och hoppas du kommer att trivas på ditt nya arbete.

Emma sa...

Wow! Grattis, så glad för er skull!!

Anonym sa...

Grattis till det nya jobbet! Hoppas du trivs!

Anna Ström Åhlén sa...

Stort grattis! Det är du värd. Och varmt lycka till!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...