torsdag 3 september 2015

September

Ja, så blev det september?! Vad tusan? I måndags gick jag tillbaka till jobbet igen. Det var som om jag aldrig haft semester liksom. Det kändes som om man var där igår! Denna vecka är det mest förberedelser inför det nya läsåret, vi städar klassrummet och förrådet och kontoret och gudarna ska veta att det behövs.
Lärare är samlare. På riktigt. Oj, en gammal tandborste från 1983?! Ja, men DEN spar vi! Kan vara "bra att ha". I gömmorna i veckan hittade vi en stor samling LP-skivor till exempel. Säkert något som en förälder donerat och som lärarna då tänkte: "kan vara bra att ha!". Vi hittade gamla kartonger, 300 snäckor och stenar (som barnen ändå tar med sig till skolan varje år. Man behöver inte spara ALLA från tidernas begynnelse), plastknivar till förbannelse, ett tjugotal slevar (VEM behöver 20 slevar liksom? Detta är INTE en restaurang eller en cateringfirma!) och en massa annat "bra att ha". Men grejen är att "bra att ha" är INTE "bra att ha" om det inte använts på flera år. Att spara hjälper inte. Så vi har rensat, kastat, sorterat och organiserat och det känns SKÖNT! Nu vet vi också vad som finns gömt där inne och det är lättare att använda det som faktiskt finns. Det fanns en hel del dyra saker som vår rektor köpt in som inte ens använts.

Idag hade vi föräldramöte, men det var inte många av våra familjer som kom. De flesta har haft barn på skolan förut, i den yngre klassen, och de behöver ju inte komma varje år för samma information. Lite trist för oss lärare som tar oss tid att komma på kvällen...Vi fick i alla fall se tre familjer utav 19...

Imorgon är det fredag. Det bästa med att jobba är att fredagar och helgen blir så mycket mer efterlängtade!

6 kommentarer:

Malin sa...

Vad tråkigt att inte många kom. Jag har förstått att på de flesta skolor så kommer inte många föräldrar på back-to-school om de inte är nya. Så dock inte på vår skola där man nämligen får schemat samt genomgång av varje ämne och träffa varje lärare den kvällen. Men delas tom in i de grupper som barnen har lektioner med, så man träffar lite olika föräldrar. Nu är lärarna på denna skola mycket passionerade och har verkligen förberett en liten minilektion för varje ämne. Men så är det ju inte alltid förstås. Hoppas du får ett bra skolår!

Joline sa...

Va tråkigt att så få kom! Jag måste få fråga dig en sak. Jag har precis sett dokumentären fed up och är helt förfärad över situationen i USA. Har du sett dokumentären? Tycker du att den stämmer?

Camilla sa...

Så nyttigt och skönt att rensa och organisera. Det skulle jag behöva både hemma och i vår scoutgård. Det låter som att en scoutgård fungerar precis som ett lärarrum. Folk ställer dit saker för det kan vara bra att ha. Ingen vet att det står där så ingen använder det. Dessutom vågar ingen slänga något för det kan ju vara någon annan som vill ha prylen kvar.

Malin sa...

Hejsan, ligger fortfarande barnböcker och väntar om du kan skicka din adress när du har tid? malinljmc at gmail eller paulandmalin at msn.com

kram
Malin

iaz sa...

Det är så lätt att spara när man har utrymmet. Tyvärr =) Men det är ju skönt att rensa lite och slänga ;) kraaam

Anonym sa...

Hade föräldramöte på vår skola i tisdage och då kom hela 49 föräldrar. Vi har 50 barn , men vissa barn var representerade med 2 föräldrar. Var ändå helt chockad. Bästa närvaron på flera år!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...