lördag 10 oktober 2015

Jag läser!

Positivt med att pendla: läsningen! Jag har plöjt igenom ett gäng böcker på de här två veckorna redan. Bland annat "En man som heter Ove" av Fredrik Backman. Sist på bollen som vanligt! Men vad bra den var alltså! Jag skrattade, blev tårögd och skrattade om vartannat. Det är mycket möjligt att boken är ännu bättre på svenska? Jag läste den nämligen på engelska eftersom det var det enda sättet att få tag på boken just då. En ganska bra översättning vill jag påstå!

I övrigt är det en långhelg denna helg. Måndag innebär Columbus Day och både jag och dottern är hemma från skola och jobb. Dock ska jag på kurs hela dagen imorgon söndag. Jag ska gå förstahjälpen kurs igen. Här, där jag bor, är det lag på att lärare och de som har hand om barn tar en sådan kurs vartannat år. Vilket är bra! Ju oftare man gör det, desto lättare kommer det fram om man någonsin behöver det. Jag har ju gått en sån kurs säkert sex-sju gånger redan, men känner mig fortfarande osäker. Ändå känns det inte så lockande att fara ner till Manhattan och spendera över sex timmar på en kurs en söndag. Å andra sidan är det skönt att ha det överstökat!
Plus att jag är ledig på måndag, vilket betyder att jag får två dagar ledigt i alla fall...ibland är man smart!


3 kommentarer:

Monica sa...

Har precis skickat den boken till Anna och inte läst den själv, tänker att jag gör det där men då finns så mycket annat att göra:-). Har en hel hög med olästa böcker här som jag köpte på Åhléns, kunde välja och vraka bland riktigt bra. Kul att den är översatt.
Lite jobbigt att gå på kurs en ledig dag men du fick en annan så det är nästan ännu bättre, en ledig måndag. Är viktigt med de kurserna och man glömmer, hur lär ni er? För det är svårt att komma ihåg. Men har man glömt allt annat så att tänka att dubbelt så snabbt (nästan) som en sekund ska man göra hjärtkompressioner (ca 100 per minut) och att ta sikte på hjärtat mittemellan bröstvårtorna så att man inte trycker för högt eller lågt. Huvudsaken att man gör något och länge. Och håller cirkulationen igång, hjärtat börjar sällan slå igen utan andra insatser krävs. Och så finns mycket annat förstås som kan hända med saker som fastnar i halsen. Usch det är mycket ansvar när man jobbar med människor. Förutom allt annat.

iaz sa...

Härligt att läsa. Jag upptäckte nyligen Sofie Sarenbrant och har läst 3 böcker av henne nu. Superbra! Rekommenderas =) Även Mats Ahlstedt. kram

Min plats i solen sa...

Vad bra att pedagoger behöver göra kursen så pass ofta. Önskar att detsamma gällde här i Sverige. För det är mycket att hålla i huvudet och om det upprepas ofta så nöts det förhoppningsvis in och finns där om och när det behövs. Hoppas att det blev en bra dag. :)

Njut av din lediga dag imorgon och ha det gott.♥

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...