söndag 4 september 2016

Snart är det visst jullov?

Så brukar det vara när skolan har börjat där i augusti/september. Skolan startar och så plötsligt är det jul. Och när julen är över är det plötsligt skolavslutning i juni. Jag vet inte hur det där fungerar egentligen.

Första veckan gick väldigt bra. Jag jobbar nu med något yngre barn samt en ny kollega. Det har varit en vecka som gått upp och ned. Vi har ett gäng nya barn utan tidigare skolerfarenhet och för dem har det varit lite svårare. Trots det har det varit en smidig första vecka!

För min lilla H har det varit en smärtsam vecka också. Han har haft lite svårt att separera från mig på morgonen. Av flera anledningar skulle jag tro. Först och främst har han ju inte varit i skolan på nästan tre månader. Sedan har han fått nya lärare (som han visserligen känner igen, men som han inte varit med hela dagarna tidigare), nytt klassrum (och ny byggnad), nya klasskamrater, nu går han fem dagar i veckan istället för tre. Det tär på en liten kille. Jag får dock uppdateringar från hans lärare och han blir ganska snabbt glad igen efter att jag lämnat. Tack och lov. Vi får se hur nästa vecka går. Jag tror det blir bättre och bättre. Jag ser ju hur det är i mitt eget klassrum! Vilket känns fint!

Nu har vi i alla fall långhelg, eftersom det är Labor Day. Dock har en storm hotat under veckan och vi har varit försiktiga med planer. Nu har stormen bedarrat och kanske återfår styrka i mitten av veckan istället. Idag ser ut att bli en fin dag!


3 kommentarer:

Malin sa...

Ja tiden går så himla fort. Vi har haft ett ovanligt långt sommarlov känns det som, men egentligen samma som vanligt fast vår Sverigeresa låg tidigare vilket gjorde att vi hade en dryg månad kvar på lovet innan skolorna börjar på tisdag. Nya rutiner är alltid lite kämpigt tror jag. Mina killar gillade inte heller när jag lämnade på förskola fast det bara var halvdagar och de egentligen hade väldigt kul. Inskolning finns ju inte i det här landet även om vår förskola faktiskt hade det. Men inte i skolan. 5 åringen skulle släppas av och gå i nära 7 timmar från första dagen...men det vet du ju.
Hoppas det blir en fin höst för er med en rolig klass!

iaz sa...

DU har helt rätt, tiden bara rusar förbi. Veckorna består bara av måndagar och fredagar hela tiden. Man hade nyss semester och snart är det dags att tänka på julledigheten. Men det är klart, det är ju både positivt och negativt att tiden går fort, beroende på hur man ser på saken ;) kram

Linda sa...

Efter ett långt avbrott är jag tillbaka till bloggvärlden. Känns så kul att komma tillbaka hit och läsa om vad ni har haft för er :). Som tur är ser jag er ju på Fejan och Insta i alla fall. Så jag är inte helt borta.

Ja gud jag vet precis hur du känner. Lilja har varit precis på samma vis vid varje avsläpp men idag för första gången när jag släppte av henne så hoppade hon hur bilen och sa att hon var så glad och att hon skulle ha så kul osv... :). Det var så skönt att höra för mig :). Men för Hugo har det säkert att göra med förändringen och att han har varit ifrån skolan så pass länge. Det vänder säkert snart. Gör det inte lättare dock. Och ja! Tiden går alldeles för fort!!! Förstår inte.

Tusen Kramar

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...