söndag 9 oktober 2016

Galna grannar?

Det har varit händelserika veckorna här ska ni veta. Vad säger ni om bomber, tågkrasher, yxmän och explosioner?

För drygt en månad sedan härjade en yxman där jag och sonen byter tåg, bara ett kvarter därifrån. Skottlossning utbröt och allmänt kaos. Jag och sonen jobbade sent den dagen och missade dramatiken med en timme. Vi såg bara efterdyningarna i form av poliser, helikoptrar och avspärrningar.

Sedan var det utplacerade bomber lite mer söder på Manhattan, en som exploderade. Tpgen fick hoppa över en del stopp därikring.

Sedan exploderade ett hus två kvarter bakom vårt hus! Tydligen hade någon odlat marijuana ett tag och pga en gasläcka exploderade hela huset. Maken och barnen kände hur hela vårt hus skakade våldsamt. En brandman dog tyvärr.

Någon dag senare kraschade ett tåg in på en station i New Jersey, en station bort från där jag jobbar.

Ja så ni ser. Kul att bo i händelsernas centrum. Kanske.

7 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Det är verkligen en oro i världen och så mycket som händer. Folk säger hela tiden att det inte är värre utan alltid varit såhär men jag tror inte det. Däremot visste man kanske inte allt som hände, man läste väl mer sitt eget lands tidning eller bara lokaltidningen till och med och missade en del. Nu bara sköljer det över den. Jag har nyhetsfasta varje kväll och varje morgon :) ibland drömmer jag om ett lugnt liv på landet men där händer det också en del nuförtiden! Skönt ändå att bo i en stor stad där service och polis, sjukhus etc finns nära. Så tänker jag iallafall. Ibland tänker jag att tredje världskriget kanske redan har startat utan att vi riktigt fattat det.

Monica sa...

Låter rätt lika som Sverige tyvärr! Vet inte var man ska bo längre om man vill ha trygghet för det vill man. Det är hemskt i alla fall så mycket våld det är. Här bränner man ned skolor, förskolor, bilar och nu är det herrgårdar, idag en igen, häromdagen en så vacker från 1600-talet som finns (fanns) på väg ut till landet, i samma ägo ännu generation efter generation och det är så tragiskt. Och alltid huvudbyggnaden som drabbas. I vår sjö i södra Stockholm exploderade något så flera orter än vår skakade, var 50 000 hus sas de som kände av bomben men fortfarande vet man inget ... någon sorts provsprängning av oerhört kraftig sort. En underlig värld vi lever i och visst känns det som man måste vara så mycket mer uppmärksam och ha koll. Ingen mår bra heller av denna oro. Man får försöka stänga av eländet ibland. Ta väl hand om er och hoppas hösten blir lugnare.

Marina sa...

Det låter definitivt som några onödigt händelserika dagar!

Camilla sa...

Jösses, det låter som värsta actionfilmen. Hoppas att actionfilmen är slut nu och att ni kan få lite lugnare fortsättning på hösten.

Annika sa...

Inte kul. Inte kul ALLS.
Usch, känns som om just tunnelbana och pendeltåg är så utsatta.
Vidrigt.
Tycker nog världen har blivit en grymmare plats. Absolut.
Hoppas det lugnat sig lite nu. Lite väl mkt action, kan tyckas.

iaz sa...

Lite läskiga grejer som händer och när det kommer en så nära. När man tänker tänk om....Är så glad att ni inte drabbats och mår bra <3 kramar till er alla

Linda Mpili sa...

Fy!!! Men nu ska det väl vara lugnt ett tag!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...