måndag 28 september 2020

Varje gång jag tänker blogga igen...

 ... så går det åt skogen! Vi hade en lugn sommar näravid. Pga den rådande pandemin har vi inte ens åkt tunnelbana under sommaren. Vi har varit på gångavstånd från vårt hem. Det har funkat fint. Vi har så nära till olika parker och platser. Alla museum och liknande har ju varit stängda ända fram till nyligen ändå. Till slut öppnade vår favoritträdgård som vi passade på att besöka innan skolorna började igen! 

Det är så ruskigt vackert där! Vi försöker att besöka en gång minst varje år. Ibland går det, ibland inte!


I början av setpember började jag jobba igen. Det var konstigt att gå tillbaka efter nästan 6 månader hemma. Mycket är annorlunda nu. Vi bär alla mask till exempel, barn och personal. Det är ganska jobbigt att ha den på i nästan 10 timmar innan man kommer hem. Inte många stunder man kan ta rast från den under dagen. Varje morgon tar vi tempen på barnen för att se till att de inte har feber. Och innan lärare och barn kommer till skolan måste vi fylla i en App där de frågar om man har symptom eller om man varit i kontakt med någon som har COVID. Som man vet om i alla fall. Inga föräldrar är välkomna in på skolan. De får lämna barnen hos oss lärare i lobbyn och sen hämtas barnen upp där med. På det sättet har det varit ganska bra! Barnen har haft en lättare tid på skolan just för att föräldrar inte får komma in. Och det går snabbare att lämna och hämta för alla eftersom vi har hiss upp till vår skola som ligger på 8e och 9e våningen. Förut var det alltid en lång kö in och ut då barnen skulle lämna och hämtas.

Vi städar massor. Varenda leksak ska tvättas ett par gånger per dag. Vi planerar uteefter det. Vissa leksaker är framme en stund och sen byts de ut. Många papper ska fyllas i för att bevisa att man städar ofta. Som tur är har vi Central Park nära skolan och i år kommer vi att gå ut oftare dit! Det finns vissa bra saker också!

Som tur är behöver jag inte åka tåg till jobbet för det mesta. En kollega plockar upp mig och en till på väg till jobbet. Jag har åkt tåg 3 gånger sammanlagt de senaste veckorna. Den första gången efter sex månader var lite läskig. Då åkte jag tidigt på dagen. Det var inte alls mycket folk då och det var riktigt rent. De senaste två gångerna åkte jag senare och då var det packat. 99% har mask i alla fall, vilket känns bra. Det är ändå läskigt!

Mina barns skolor skulle öppnat den 10 september men det har skjutits upp två gånger pga att skolorna inte är redo. Lite konstigt med tanke på att staden haft minst 6 månader att förbereda detta. Det bevisar bara hur mycket som behövs ändras generellt med skolsystemet. Barnen började i alla fall förra veckan online och peppar peppar så kommer H att börja i skolan fysiskt den här veckan. Alla barn kommer att gå i skift. H kommer att ha skola onsdag och fredag och varannan måndag. Resterande dagar är det online hemma som gäller. N har vi bestämt ska vara online tills vidare eftersom hon är äldre, tonåring. Jag litar inte riktigt på andra ungdomar i skolan. Kommer de att bära mask och sköta sig eller blir det en sån där galen tid när de blandar sig och smittar varandra? Nej, tack! 

3 kommentarer:

iaz sa...

Härligt att läsa från dig igen! Trädgården ser mysig ut, viktigt att komma ut lite! 👍 Dags för lite rutiner igen. Blir barnen hemma själva då, på onlinedagarna? Hoppas det kommer flyta på bra nu, och att det snart vänder med C-sjukan, nu har vi tröttnat på den! Kram kram från oss

Malin sa...

En sån galen tid! Public Schools i vårt county är stängda tom sista januari 2021. Det bestämdes ganska tidigt. Dock gillade inte guvenören detta och de har pressats att åtminstånde några barn i riskgrupp skall få återvända innan dess. Hemskolning har exploderat. Många, många har varit missnöjda med online och väljer att hemskola. Eventuellt återvänder de till skolorna när de öppnar igen men det är mycket bråk om pengar då skolornas budget baseras på antalet elever.
Johannes skola är privat och de är öppna tre dagar i veckan med mycket restriktioner. Alla skall ha mask på inne samt ute om man inte håller avstånd på 10 ft. Vi får också fylla i och skicka in mejl innan vi anländer och temperatur tas. Några familjer har valt att stanna online och zoom hangouts erbjuds 2h/5 dagar i veckan för de som vill.

Mattias community college är online. Han älskar inte formatet men kämpar på. De har meddelat att fler kurser skall erbjudas hybrid till våren. Maken pendlar normalt med tbana till jobbet men DC är fortfarande i fas två liksom vårt county så det lär bli till att jobba hemifrån ett tag till. Vi undviker folk ganska mycket. Har knappt träffat någon. Ingen har varit hemma hos oss.

Hoppas Hugo får gå till skolan snart igen. Det gör ändå stor skillnad trots restriktionerna.

Monica sa...

Så vackert i parken! Så härligt att ni kom till den! Annat är mindre härligt men det är bara att kämpa på för något annat val finns väl inte. Men förstår dig och hos er och lika här i Sverige, de som arbetar nu på en arbetsplats fysiskt arbetar så oerhört, och jag kan nog tycka det blivit väl orättvist, andra sitter hemma och har ett videomöte om något flum, ja ursäkta men jag ser det så om en del jag vet, och sen kan de göra lite som de vill till full lön. Känns inte okey hur man pressar andra i alla möjliga yrken, lärare, tandläkare, alla inom vården, egna företagare som får kämpa på egen hand.

Lärare här hade det fruktansvärt som arbetade on-line i hettan inomhus och utan pauser i åtta timmar och under ständig hets, det finns skolor som är igång under sommaren, eleverna har alltså inte sommarlov, ja typ elitskolor. Och våren var ju varm och jobbig också att sitta så på mer "vanliga" skolor. Kära dotter var fysiskt på plats vareviga dag i skolan, hade 10 kanske på en gång on-line och 15 fysiskt framför sig och skulle organisera detta. Ja Nobelpris i undervisning borde inrättas. Nu är det öppet allt som vanligt och alla fysiskt på plats och vi får se hur allt utvecklas. Bara på läkarprogrammet här är det mängder som insjuknat nu i slutet av september och allt stängs ett par veckor först. Ja blivande läkare tänker kanske inte mer än andra.

Ta hand om er alla och förstår oron för barnen men de klarar som det tycks detta bra ändå, lika bra som en viss 74-åring:-).

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...