onsdag 14 januari 2015

Bara januari men ändå...

Jag hade ett medarbetarsamtal nyss som satte massa tankar i huvudet. ..om sommaren och om nästa läsår. Kontrakt kommer skickas ut huruvida man ska fortsätta jobba efter sommaren. Och om man vill jobba sommarveckorna. Jag vill ju givetvis jobba i sommar. Jobbar jag inte kommer heller ingen lön in på kontot. Den krassa verkligheten här i USA. Fyra-fem veckors betald ledighet?  Finns inte ens på kartan såvida man inte jobbar för ett företag som prioriterar detta.

Men frågan är alltså. Ska jag jobba kvar efter sommaren ? Jag älskar min arbetsplats! Verkligen! Men det är bara deltid. Jag måste ha ett annat jobb för att få det att gå ihop. Långa  dagar därmed. Å andra sidan vet jag ju inte OM jag får nåt annat. Risken är också att det är lång pendling. Eller att det är heltid men sämre betalt. Som där jag jobbade förut. The work place from hell.
Dessutom är det löneökning på gång i höst. Ganska stor i jämförelse, men långt ifrån tillräckligt för att försörja en familj.

Jag ska iaf börja kolla runt på andra jobb för att se om det finns nåt på marknaden. Lite tidigt, men man vet aldrig...

Alla dessa beslut!

4 kommentarer:

Monica sa...

Så skönt det vore om du kunde få heltid på skolan där du har en bra arbetsledning, väntar du så kanske det dyker upp, någon kanske flyttar eller ska få barn eller har något nytt jobb på gång, jag skulle nog avvakta när du trivs så bra. Under tiden kan du förstås se dig omkring vad som finns men bra chefer växer inte på trän. Och positivt med löneförhöjning. Håller tummarna för dig att det ska bli lite lugnare på jobbfronten, tror barnen tycker att du finns där i alla fall, du gör så mycket med dem, det är nog man själv som lider mest av att ha det för stressigt och att vara borta så mycket, hoppas det blir lite bättre och mer ledig tid för dig. Kram

Steel City Anna sa...

Det är jobbigt att ha flera jobb även om man trivs, jag hade under en period tre! Till slut blev liksom inget roligt för det var så mycket logistik att lösa och jag kände mej aldrig ledig. Håller tummarna för ett heltidsjobb för dej med vettig lön! Men tills dess är det iallafall bra med ett jobb man trivs på och bra kollegor, så det är väl bara att harva på och hålla ögonen öppna :)

iaz sa...

Alla dessa beslut man måste ta. Ibland önskar man att man slapp ta dem. Du kommer nogs snart på hur du vill göra =) Kram

Emma sa...

Hoppas att det ska lösa sig, att det blir mer pengar men kortare dagar...

Bra att du sätter igång redan nu...det är nog det bästa sättet.

Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...