lördag 20 februari 2016

Våren är här!

Idag är det närmare 15 plusgrader här i New York. Det känns lite som vår just nu. Den här vintern har verkligen varit galen. Under den närmaste veckan ska det bli runt 10 plusgrader. Sen vet man ju inte. Kanske kommer det en köldknäpp till? 
Jag ser i alla fall fram emot ett väder där man bara kan kasta på en tunnare jacka och ett par skor och så vara färdig! Tänk vad mycket lättare livet blir. Både hemma och på jobbet. 
Ni kan tänka er att jobba på förskola (kanske några av er gör det förresten) och klä på 12 eller fler barn för att gå ut!
Här är det ju ofta inte så att man bara kan kasta på ett barn kläder och skicka ut på gården (som man gör på svenska förskolor) utan alla barn ska ju kläs på först och sen går man till en park i närheten...

Vi har ju haft ledigt hela veckan som gått. Och vad skönt det har varit. Vi har knappt gått ut. Som svensk känns det sjukt att säga. Förra helgen var det minus 20 och då ville vi verkligen inte gå ut. Sen har sonen dragits med förkylning så vi har tagit det väldigt lugnt. Gått till biblioteket har vi gjort i alla fall. Och nu i eftermiddag ska vi gå till lekparken.
Det var länge sen!

Hoppas ni har det bra var ni än är!

6 kommentarer:

Malin sa...

Här har vi inget sportlov. Ena barnets skola fick en extra dag ledigt isamband med Presidents Day. Vi åkte till Texas för att hälsa på kompisar och pga plötslig snö så blev planet hem inställt och vi fick en bonusdag! Spring break har de i mars, men inte samma vecka så klart. Då blir vi hemma iår.

Marina sa...

Härligt - njut så länge det varar! För som du sa, den här vintern kan man tydligen inte lita på vädret på så många platser...

Annika sa...

ja, vilket väder det var i lördags!
SÅ härligt alltså. Säkert blir det bakslag än, men vi ska hoppas att det inte blir mer snö iaf.
Idag är det hällande regn och tre grader varmt här, brrr...
Snart blir det lättare på lekis också, att ta ut barnen. MINNS ju det där från mina dagar på Montessori här i US. Vi hade visserligen lekplats utanför, men ändå.
Nej, inget sportlov hos mig heller, har aldrig haft medan K gick i skolan. Men spring break, påsklov. DET brukade vara så mysigt.

iaz sa...

Hör har våren nog kommit, vi har hittat snödroppar och krokus i trädgården i helgen =) Kram kram

Anna, New York – My Bite of the Big Apple sa...

Åh, så underbart att våren är på ingång! Härligt att ni varit lediga också.

Klä på 12 barn, oj, oj. Minns att det var nog svettigt att klä på tre under småbarnsåren.

Här ligger det snö kvar men om några dagar är det ju i alla fall mars – och det är ju per definition en vårmånad. Det är sportlov just nu men jag jobbar i alla fall. Kan dock styra tid och plats mycket själv, som egen företagare. :)Men nog önskar jag att det funnits tid för en NY-resa ...

Hoppas nu att ni slipper fortsatt kyla!

iaz sa...

Här var våren på besök, hittade snödroppar och krokus i trädgården i helgen. Men idag kom det snö som redan smält bort igen. Konstigt väder =) Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...