lördag 5 mars 2016

En liten paus och Donald Trump

Det blev en ofrivillig bloggpaus. Paus och paus. Just nu skriver jag ju cirka ett inlägg per vecka, så mycket av en paus blev det ju inte egentligen! Ni fattar.

Jag har haft två intensiva veckor med jobb och annat. En vän från Tyskland är i stan (dotterns gudmor) så vi umgicks förra helgen. Vi har haft personalutvecklingskväll på jobbet. Jag gick hem till en kollega för att möta hennes lilla dotter som föddes för en månad sedan. Så små de är! Bebisar alltså. Det är så lätt att glömma sånt där. Så söta också!

Det har varit vårvarmt. Och snö. Inom loppet av ett par dagar. Just nu är det 5 minusgrader. Om ytterligare ett par dagar kommer det att vara över 20 plusgrader.

Och så har vi presidentvalet som pågår. Inte det riktiga valet, men valet av presidentkandidater från de olika partierna. Ni har säkert inte missat att Donald Trump försöker bli republikanernas kandidat. En skrämmande tanke att han kan bli president. Jag är relativt säker på att Hillary Clinton slår honom i det stora presidentvalet i november. Å andra sidan trodde jag aldrig att Trump skulle komma så här långt, så jag kan ha fel.

NU har republikanerna fattat att Trump är ett verkligt hot och har börjat motarbeta honom. Lite sent och lite för lite. Idioterna har redan blivit övertygade. Ja, jag kallar dem som röstar på Trump för idioter. Ingen normal människa skulle ens överväga att rösta på en man som honom. Han har inen plan för att styra USA överhuvudtaget. Han ljuger ständigt, han behandlar kvinnor på ett förödmjukande sätt, han är en rasist med stort R och vill bara bli president för sin egen skull.

Det är skrämmande. Dock har äntligen John Oliver tagit av sig silkesvantarna! Kolla detta klipp!

#makedonalddrumpfagain

6 kommentarer:

Lotta sa...

Tack för att du delar! Grymt bra klipp. Kram Lotta

Monica sa...

Vädret är verkligen upp och ned, hoppas på vår men just nu började snön falla här i Stockholm. Presidentvalet skrivs det rätt mycket om här också, kanske Hillary vinner ändå, ha det så bra i veckan och hoppas du inte har alltför stressigt utan hinner koppla av ibland, kram Monica

Steel City Anna sa...

Jag ar forberedd pa att Akesson blir statsminister och Trump president, kanns som alla granser for det orimliga redan overskridits! Hoppas jag har fel.

Malin sa...

Jag tänker också att man kan väl inte välja Trump som president i slutänden? Men liksom du, trodde jag inte att Obama skulle väljas heller. Det man kanske skall vara mest orolig för är inte Trump, utan att så många i det här landet delar hans sympatier, att han tilltalar dem och man kanske är naiv om man inte tror att det finns många väljare som faktiskt kommer att rösta på honom. Jag tycker Sverige också var naivt när det gäller Ny Demokrati och sedan SD. Det tar ju upp frågor på ett sätt som faktiskt tilltalar en stor del av en befolkning, och det får man inte glömma. Jag tror också Hillary vinner, men önskar att det fanns bättre val på båda sidor att rösta på.

iaz sa...

Ibland kan det vara skönt med lite paus, man måste ju hinna med verkligheten också ;) Den får man inte glömma ;)

Märkligt med väder, i år har vi knappt haft vinter här. Kanske max 14 dagar (inte i sträck) med minusgrader och max 6 cm snö än så länge. Rätt skönt dock att slippa skotta snö och halka runt ;) Nu längtar man dock till våren så hoppas den kommer snart.

Hälsa familjen och ge dem en stor kram var (eller två;) från mig <3
Kram kram

Anna, Travel on a Cloud sa...

Ett inlägg i veckan är väl en bra nivå! Jag hinner sällan med mer på min New York-blogg. Men på den allmänna resebloggen har det blivit tätare uppdateringar, i och med reseutmaningen som pågår nu.

Så underbart att våren är på intåg hos er (även om det varit bakslag)! Jag längtar extra mycket till New York denna tid på året.

Angående Trump – ja, visst är det skrämmande!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...