onsdag 8 juni 2016

Sommarplaner

Sommarplaner var det. Nu har vi ju inte så himla mycket semester i det här landet. Jag har två veckor mitt i juli. Sen är det inget mer. Så några stora planer har vi inte i år. Ingen Sverigeresa (eller annan lång resa för den delen heller).
Dock kommer två systrar från Moderlandet och hälsar på. En i juli och en i augusti. Det blir ju fint! Ena systern har aldrig varit här heller så det blir mycket nytt! Och spännande! Svägerskan är också på ingång från Seattle. Hon stannar ett bra tag och umgås med oss.

I år hade jag tänkt att ta tillvara på sommaren mer. Åka på småutflykter. Passa på att åka till Bronx Zoo oftare (och de andra djurparkerna) eftersom vi har medlemskap där. Förra gången vi hade medlemskap åkte vi bara en gång! På ett helt år. Tragiskt alltså. I år får det bli skärpning.
Åka till stranden kanske. Det är en bit från oss så det blir till att kanske låna bil eller satsa på att åka 2 timmar med tunnelbana...kan det vara värt ett par gånger i alla fall.
Sedan finns det massa roliga aktiviteter runt i stan om man bara orkar hålla sig uppdaterad. Marknader, parader, uppvisningar. Och massa annats skoj.
Nu är ju också sonen lite äldre och har mer utbyte av att åka till olika ställen. Då blir det också roligare.

Vad har ni för planer i år?

4 kommentarer:

iaz sa...

Låter som ni kommer ha fullt upp på de 2 veckornas semester! SKönt att det finns lite att välja på att göra =) Vilka systrar är det som kommer över i sommar? M och J? Kram kram

Steel City Anna sa...

Man får verkligen ta tillvara på de dagar man har och även försöka utnyttja tiden runtom jobbet även om det är lättare sagt än gjort när man har lång resväg och är trött ... Men det hjälper tycker jag, bara en kvarts promenad ibland kan innehålla nåt som blir ett fint sommarminne!

Jag har ingen semester kvar men det känns bra ändå, långa ljusa kvällar eller en fin lunch då och då i solen ... Det betyder mycket för mej. Resa blir jag mest stressad av ändå.

Malin sa...

Eftersom jag inte jobbar utanför hemmet och barnen har 3(!) månader långt sommarlov, har vi ju lite andra förutsättningar. Det blir en knapp månad i Svergie. Lite tidigare än vanligt för barnen ville gå på läger som börjar i augusti så vi återvänder i tid för det. Dock har vi nära en månad sommarlov kvar efter läger och inga planer. Maken har ju nytt jobb och känner inte att han kan ta så mycket ledigt i år och stannar därför kvar. Hans mellanson (27) kommer dock på besök.
Jag hade liksom tänkt att vi skulle göra lite småutflykter, men allt krävs planering. Om vi alla åker någonstans så måste hunden på kennel. Det gör att man inte kan vara så spontan tyvärr. Jag är också dålig på att utnyttja medlemskap. Har ett på ett fint konstmuseum i stan och vi kommer att förnya till Mt.Vernon iallafall. Men, man måste liksom gå minst två ggr för att det skall vara värt det.
Ha en underbar sommar och vad roligt att du får besök!

Villa Freja sa...

För vår del blir det en vecka i Åhus då båda döttrarna spelar handboll (det är en stor cup där). Sen ska sonen iväg på en vecka scoutläger. I övrigt bara lösa planer på dagsutflykter. Låter trevligt med zoo.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...