måndag 27 april 2020

Vecka 7

Nu är vår familj inne på vecka 7 i karantän. För sex veckor sedan stängde skolorna och därifrån räknar vi. Resten av staden stängdes ned veckan efter. Det går bra här. Men jag är helt klart över att jobba hemifrån. Det är otroligt påfrestande att försöka underhålla treåringar över Zoom (om ni inte hört vad det är så är Zoom en tjänst liknande Skype där man kan bjuda in folk på konferenssamtal). Dessutom skickar vi mail till familjerna plus har en blogg där vi spelar in en massa material som föräldrarna kan göra med barnen och visa. Vi spenderar massor med tid på allt och jobbar nästan dygnet runt. Tyvärr är det många föräldrar som vill ha mer och mer, som inte riktigt förstår att många har egna familjer hemma. Jag hemskolar ju H  till exempel samtidigt. N klarar sig för det mesta själv även om hon ju ibland behöver lite extra.

Många av våra lärare, inklusive jag och mitt team, fick ett mail av klassföräldrarna om vad de tyckte var rimligt att vi erbjöd. Vår klass var inte så galen, de vill ha mer Zoom (ett tillfäller mer per vecka). Vi har börjat smått eftersom våra elever har haft det lite jobbigt på våra möten via Zoom. Ett barn sa att det gjorde honom ledsen att se oss alla...eftersom vi inte kan vara tillsammans.

En annan klass tyckte att det var rimligt att varje dag ha små grupper 30 min var Zoom (16 barn delat på fyra= fyra grupper = 2 timmar per dag för lärarna).
De tyckte också att man skulle erbjuda 10 min individuella Zoom för barnen varje vecka.
Sedan hade de åsikter om vad som skulle erbjudas under varje Zoom-möte. Ungefär som att de själva var utbildade lärare...Mailet var helt absurt.

Under vår arbetsvecka händer detta:

Zoom med barnen 5 tillfällen per vecka (utspritt på fyra dagar) (30 min per tillfälle ungefär)
Zoom med närmaste teamet 2-3 ggr per vecka ) (30-60 min per möte)
Zoom med bildlärare och andra specialister 1-2 gånger per vecka (30 min  per gång)
Zoom med rektor eller annan admin 1-2 ggr per vecka (ca 30 min per gång)
Zoom med hela skolans personal 1 gång per vecka (60-90 min)

Dessa Zoom-möten kräver så klart att man planerar i förväg vad som ska göras.
Plus att vi spelar in material, säkert 5-6 filmer per vecka.
Skriver daglig blogg med massa pyssel och utmaningar.
Samlar ihop bilder som familjerna skickar för att blogga 1-2 ggr per vecka.
Svara på mail från föräldrar och admin.
Planera för nästa vecka.
Ringa vissa samtal till föräldrar eller admin.

Och ja, jag har ju H att försöka göra sina uppgifter mellan alla Zoom som måste göras....

Jag är trött. Fem veckor kvar för mig innan mitt sommarlov börjar (åtta för mina barn)...

3 kommentarer:

iaz sa...

Märkligt att inte föräldrarna förstår vilket jobb ni lägger ned varje dag för att få detta att fungera för deras barn. Hoppas inte du blir för stressad av det bara, var rädd om dig ❤ kramar

Monica sa...

Det är hemskt tufft och kräver så mycket, lärare och sjukvård är extremt, och svårt är det ju att få tillräckligt med vila och sömn. Sen att ta hand om allt annat praktiskt med egna barn. Ta väl hand om dig.

Malin sa...

Här har elementary och middle school två möten/dag 30-45 min var 4ggr/veckan men det behöver inte vara live, kan vara inspelat. High School har ett möte/dag också 4 ggr/veckan. Detta i public school. Min son i privat skola har 3 zoom/vecka men de kan vara 5 min långa eller 1 timme beroende på vad som avhandlas. Yngre sonen erbjuds valfria zoom varje dag från sin privata skola i olika teman men behöver inte infinna sig och har valt bort att deltaga (hans skola är dock speciell och fungerar ju inte som en vanlig skola). Däremot har han 3h zoommöte i uniform med civil air patrol varje vecka.

I eftermiddag skall det meddelas om skolorna kommer fortsätta ha stängt efter 15 maj, det förväntar vi oss alla. Skolor skall inte öppnas förrän i fas 3 tror jag och vi har inte ännu nått fas 1 i vår delstat. Hur det blir till hösten är svårt att säga. Äldste sonen kommer vara på community college och det går ju bra att göra online. Om inte yngste sonens skola har öppet minst deltid så får vi nog hemskola eftersom den kostnaden inte är värd valfria zoom möten med kompisar. Däremot skulle det inte vara speciellt svårt t ex bara vistas utomhus på hans skola. Ungefär som på förskolor i Sverige.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...