måndag 2 juni 2014

Amerikanska fenomen del 6

Nu kastar jag återigen in ett inlägg om amerikanska fenomen. Något som jag tyckte var väldigt lustigt när jag kom hit till New York var detta maniska användandet av sugrör i tid och otid. På diners får man alltid sugrör till både vatten, läsk och juice, även som vuxen. I Sverige känns ju sugrör mer som en barngrej (eller snabbmatsfenomen till läsk och milkshake).

Inte nog med att sugrör används i vanliga glas, man får också sugrör (på de allra flesta ställen) när man köper dricka på burk. Jag kommer ihåg första gången jag gick till en liten kiosk och köpte en burkläsk. Den fick jag packad i en brun påse med sugrör (i singelförpackning förstås) och en servett. Och jag som bara ville ha en burk liksom. Jag fattade verkligen inte vitsen.


Idag är jag av en helt annan uppfattning. Burkläsk kan ju ha en massa otrevliga bakterier på sig och man stoppar den ju direkt till munnen. En petflaska har ju iaf ett skyddande lock till delen där man stoppar munnen och dricker, vilket burken inte har. Dessutom smakar det liiiite godare när man dricker med sugrör ur burk. Tycker jag nu. En vanesak kanske? Ni får testa. Recept: iskall burk med läsk och ett sugrör.

10 kommentarer:

Casa Annika sa...

Sugrör är kul!

Kattas Betraktelser sa...

Sugrör känns helt OK. Ibland!

Steel City Anna sa...

Jag gillar sugrör men har alltid tänkt att det är för barn liksom. Kanske kan börja med sugrör då :)

Linda R sa...

Min pojkvän och jag använder alltid sugrör, borta som hemma. Vi är de enda på restaurangen, förutom kidsen, som har det. Jag fick jättefina mustaschsugrör på min födelsedag (jag fyllde 39) :D

Camilla sa...

Det receptet borde jag klara av, en burk och ett sugrör. Du har faktiskt en poäng där med hygienen. Nu är det inte så ofta jag köper en burk, men det är nog inte så dumt med sugrör där.

Freedomtravel sa...

DEt är lite intressant, för jag förstår tanken. Men det har liksom inte ens slagit mig förut...

Nadja sa...

amerikanare alltså, undrar om det har att göra med alla stämningar, att folk är rädda för att bli stämda för sjukdom pga bakterier och sånt..

iaz sa...

Sugrör kan göra det lite festligare, men är man riktigt törstig har man inte tid med sugrör ;) Dock är det ju bra till burk som du skriver, så man slipper bakterierna runt om kring =) Kram

Monica sa...

Vill gärna ha ett glas till burken men tar jag den i handen så är det perfekt med ett sugrör, verkligen bra ur hygiensynpunkt.

Anna Granström sa...

Åh, nostalgi - en sak jag faktiskt hade glömt! Alltid dess sugrör där pappret på toppen lämnas kvar. Förvisso är hela sugrörsgrejen rätt onödig och omiljövänlig (hemma har jag köpt papperssugrör), men kul it is!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...