måndag 1 september 2014

Sista dagen

Dagen före stormen. Idag är det min sista mammalediga dag. Visserligen räknas detta som en helgdag eftersom det är Labor Day, men icke desto mindre är det måndag och min sista lediga vardag. Det här året har gått otroligt snabbt, trots att det kanske inte riktigt kändes så när det pågick alla gånger. Men när jag ser tillbaka på vad som hänt under det gångna året så inser jag att det hänt massor och gått väldigt snabbt. 

Saker jag kommer att sakna när jag nu går tillbaka till att jobba:

- att kunna ta mig en tupplur mitt på dagen. Nu sover jag ju inte på dagen egentligen, men när det varit en tuff natt med sonen är det alltid skönt att veta att man KAN sova en stund när sonen sover under dagen.
- att hämta dottern på skolan på eftermiddagarna. 
- att träna när som helst på dagen, så snart lusten infaller. Tidig morgon, mitt på dagen, eftermiddag, kväll...
- att gå till lekparken på eftermiddagarna med barnen vid fint väder. Det är så mysigt.
- att få se sonens dagliga framsteg. Nu finns det ju möjlighet att jag missar hans första steg till exempel.
- friheten att bara göra vad som faller en in. Att gå ärenden mitt på dagen, att slippa stressa för att hinna hit och dit.

Saker jag ser fram emot nu när jag jobbar:

- att uppskatta helgerna mer och faktiskt tiden med barnen. Kvalitetstid framför kvantitetstid.
- att få umgås med kollegor som verkar mysiga och trevliga.
- att pendla. Ja, faktiskt. Nu är resvägen inte så lång, men ändå en liten bit. Jag ser fram emot att få lyssna på pods, läsa böcker eller bara glo på folk.
- att få utöva mitt yrke. Även om barnen är yngre än de jag skulle vilja jobba med (barnen är runt 4 år, jag vill helst jobba på lågstadiet), är det bra att få använda hjärnan lite!
- att komma hem efter en lång dag och få pussa på familjen. Det är skönt att längta lite också. Man uppskattar varandra lite mer då. 
- att få lön. Att kunna spara pengar till en resa hem till Sverige nästa sommar och se resten av familjen!

Nu ska jag njuta av min sista lediga dag...återkommer senare i veckan om hur jobbet gått! Så klart!

8 kommentarer:

Marina sa...

Det finns såväl för- som nackdelar med det mesta. Lycka till med det "nygamla" arbetslivet!

Steel City Anna sa...

Kluvet det där! Men att få lön är inte alls dumt :) och att träffa nya människor.

Anonym sa...

Jag förstår det där med pendlandet. Just nu cyklar jag till jobbet på tio minuter, har aldrig haft så nära, men ibland kan jag sakna pendlandet från Stockholmstiden, då jag satt på tunnelbanan och läste eller lyssnade på radio.

Kollegor har jag verkligen saknat under USA-åren. Visst är det skönt att kunna vara mycket med barnen, men det är inte så dumt att få vara Sara och yrkesmänniska ibland och inte bara mamma.

Annika sa...

Skönt med lite kortare resa. OCH roligt ska v tro. KUL med lite kollegor.
Hoppas du får en riktigt fin fösta dag. Det blir iaf en kort vecka.

Monica sa...

Det är kul och trevligt att lära känna kollegor och träffa andra vuxna i samma yrkesroll. Barn med är ju spännande. Tror lille mannen väntar med sina steg en dag/kväll när du är hemma:-) och kul med lön som sagt, hoppas att du inte får det för stressigt, kanske du kan rensa huvudet lite på hemresan.

En man som vi gick och fick massage hos för att överleva arbetet när det var som värst, han sa: hej till familjen kanske ni hinner med men sen kliv in i duschen, skrubba lätt hela kroppen med sån där massagevante med lite riv i nedifrån och upp, mot hjärtat, friskt vatten sen och det är som att ni tvättar bort dagens hemska stress. Tänk så! Ja det tar inte lång tid, några minuter bara om man är konsekvent och det var en bra metod:-).

Karin FitnessochHälsa sa...

Speciell känsla det där när man börjar jobba igen efter föräldraledigheten. Finns ju för- och nackdelar med allt. Hoppas det är fördelarna som överväger för dig med att jobba!

Linda sa...

Förstår precis hur du känner dig. Fördelarna och nackdelarna ser jag så tydligt. Bara att kunna ha lite egentid då du pendlar kommer nog vara skönt men samtidigt som att du inte kan göra vad du vill när du vill. Det blir säkert jättebra dock. Kommer sonen gå på daycare då?

Saltistjejen sa...

Hoppas din första vecka gick bra!!!!!
Vill höra mer. :-)
KRAM!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...