torsdag 6 november 2014

Saker som gör vintern lite lättare att uthärda

Snart är vintern här! Vädret har helt  klart tagit en sväng mot kallare och regnigare...det verkar som om det regnar varje torsdag och varje lördag av någon anledning. Torsdagar är det Farmer's Market utanför mitt jobb och om vädret tillåter vill  vi gärna ta barnen dit. Men, det regnar varje  torsdag!
Och lördag,  det är ju den första av två lediga dagar, supertrist att det ska regna då liksom.

Vinterjackan har åkt fram. Visserligen är det lite för varmt med den ibland, men jag ogillar verkligen att vara kalla om jag kan undvika det. Mössan är på emellanåt också.

Jag håller alla tummar att snön håller sig borta i vinter. Jag pallar inte mer snö efter förra vintern. Då var jag ju fast med sonen hemma i en vecka bland annat, för att plogbilen inte plogade bort snö och slask. Det var stört omöjligt att komma ut med vagnen!

I jul kommer vi åka till Seattle för att hälsa på svägerskan med make. Det ska bli spännande. Dottern har ju varit där två somrar, medan jag, maken och sonen aldrig varit där. Före det är det så klart äkta Luciafirande där dottern ska vara med för första gången! Så härligt!
I januari börjar 100 dagar med riktig mat, projektet där vi utesluter junk food i princip. Sedan är det ju alla hjärtans dag, makens och min 9 årsdag och så är det väl vår snart?  Dessutom blir det Sverigeresa i sommar! Som jag längtar till vänner och familj! !! DET är nåt att  se fram emot!!

Vad har ni för planer?

5 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Förstår dig! Men... Vintern fram till mitten av januari är UNDERBAR! Lussebullar, julgran, kalla köttbullar mitt i natten och massa mys... Gärna med snöstormar och lite lagom kaos. Längtar! Detta blir ju första julen med barn för oss också, SÅ kul!

Men sen, i mitten av januari, så får snödroppar och krokus mer än gärna titta fram! Hellre en meter djup snö än tre cm blask!

Camilla sa...

Oj så mycket planer. Jag har knappt en plan för kommande helg, men ändå händer det så mycket saker hela tiden.

Men visst har jag några funderingar. En lugn jul hemma med mycket familjespel och förhoppningsvis lite skidåkning eller skridskoåkning, beroende på vädret. Kanske någon weekendresa vid sportlovet och några scouthajker under våren.
Sommaren är fortfarande ganska oklar men jag skulle gärna paddla en lite längre tur ute i skärgården. Vi får väl se hur det blir.

Ida sa...

Själv längtar jag efter snön! Vi blir ju här i Kanada i år igen & för mig som vuxit upp med julkortsjular känns det SUPERVIKTIGT med en vit jul. Så det håller jag verkligen tummarna för! Sen hoppas jag att vi ska lyckas ta oss in till SWEAs julmarknad om två veckor (vill beställa julskinka) men vi får väl se om det går.

Planer inför nya året: renovera "klart" huset, skaffa höns, åka ut till Alberta & hälsa på vår vän Sandra. Sen hoppas jag också att farmor ska orka över en vända för att träffa Baby C!

Monica sa...

Så mycket spännande och roligt som ligger där och väntar framför er:-). Det är skönt att ha sådant att se framemot när det är hetsigt och stressigt och när man undrar om det inte ska bli bättre snart. Så fint att ni kunnat planera allt detta och visst blir det härligt med jul först innan vårsolen:-). Så roligt med en sverigeresa för er. Kram och trevlig helg!

Kattas Betraktelser sa...

Du är ingen vintermänniska har jag förstått. En flytt till värmen där man då ibland kan längta efter iallfall svensk somamrvärme. Jag saknar själv livet i Asien, det är liksom lättare då det är varmt. Hoppas vädret blir bättre så ni kan göra era utflykter.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...