söndag 30 november 2014

Välbehövligt

I torsdags var det Thanksgiving och eftersom jag jobbar på en skola blev vi lediga över en långhelg. Faktiskt var vår skola ledig redan på onsdagen, men då jobbade jag ett par timmar på mitt andra jobb på eftermiddagen i alla fall. Dock inte en heldag, vilket var skönt.

Jag kände att denna ledighet verkligen var välbehövd. Mycket jobb och mycket annat som händer.
Vi därför har tagit det mycket lugnt. Förutom på torsdagen. Det som skulle bli en enkel familjemiddag förvandlades ganska snart till att involvera både svåger med familj och svärfar. En lätt middag blev också mer än ett par maträtter. Jag och svägerskan delade på jobbet, men det blev ändå en dag i köket för att göra Janssons frestelse (makens måste), stuffing (med hembakat cornbread), tranbärssås, äppelpaj och pekanpaj. Vi kom hem relativt sent, men hade en väldigt trevlig dag.
Thanksgivingmat

Annars har vi tagit det lugnt och myst hemma. Varit ut på stan ett par gånger för att få frisk luft. Jag var och tränade igår för första gången på över en vecka (har haft lite ont i halsen) och idag ska vi vara till Svenska Kyrkan för att öva på Lucia igen med dottern. Lucia sker om bara två veckor!

Jag och dottern på väg för lite shopping på Target.


Sonen har också börjat gå. Han tog sina första steg i september, men han ramlade efter bara ett par dagar och lyckades vrida foten så illa att han inte kunde stödja på ena foten. Vi åkte in till sjukhuset som ville ge honom gips "ifall att"...Vi sa nej och efter ett par dagar blev det bättre. Men jag tror att incidenten gjorde honom lite rädd för att släppa taget och gå.
Nu har han i alla fall gjort det! Han går mer och mer och längre och längre! Han är så glad och stolt. Och vi med så klart!

7 kommentarer:

Monica sa...

Skönt med lite extra ledighet även om det är fullt upp ändå fast med annat som bryter av det vanliga slitet. Skönt det gick bra med lillebror, vilken glad och charmig kille:-). Kanske det blev en stukning eller vridning av ledband, men så tokigt för honom, förstår han blev rädd. Kanske ni ska kolla upp foten igen även om han inte verkar ha ont. Och lycka till med Lucia, det är så fint, och vackert med alla julsånger.

iaz sa...

Mysigt med lite familjemiddag. Roligt att stöka runt lite ihop i köket, ett bra sätt att umgås =) Hade varit roligt att prova på en traditionell tranbärssås i en traditionell amerikansk Thanksgiving middag =) Kul att Hugo vågar och kan gå igen, visste inte att han gjort illa foten lille stackarn. Kram

Texasfrun sa...

Kul att du har lyckats värva ett amerikanskt fan till Janssons frestelse. Jag försökte förra året och lyckades nästan. :) Er Thanksgivingmiddag ser mumsig ut!

a kitchen in the country sa...

Skönt med lite extra välbehövlig ledighet och familjemiddag. Och vad härligt att er lille kille är på fötter igen och klart att ni ska vara stolta. Lycka till med förberedelser inför lucia (helt galet att det är redan nästa vecka, hur gick det till?).

Ta hand om er.♥

Kram

Annika sa...

Skönt med lite ledighet. Hoppas du får vara lite långledig runt jul också.
SÅÅÅ söt han är, din lille son!
ÅÅÅ!!
Kram!

Anna Ström Åhlén sa...

Vad skönt med ledigt! Maten lät hur god som helst. Kul att maken gillar Janssons frestelse!

Det där med foten lät lite läskigt men tur att det gick bra!

Kram

Anonym sa...

Vilket litet charmtroll. Brorsans son som nyss fyllt 1 år är en försiktig general som bara tagit 3 steg än så länge.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...