söndag 7 december 2014

December är helt klart den mest hektiska månaden

Juletid och julefrid var det va? December är alltid fylld av roliga aktiviteter varje år, men samtidigt är det väldigt mycket att göra.

I år är det lite extra mycket också eftersom vi har Lucia (dottern som övar i svenska kyrkan) och även dotterns första kompiskalas.

På söndag den 14e har vi bjudit hem 4-5 kompisar som ska fira Ns födelsedag. Jag har kört på ett tema - Cooking and baking. Det kändes som det lättaste när det är lagom många barn. Tanken är att de ska få förkläden att dekorera och sedan ska vi göra pizza tillsammans. Vi ska baka kakor och sedan dekorera cupcakes. Plus några lekar om vi hinner. Som lärare vet jag att det är bra att vara förberedd med extra "material" eftersom vissa aktiviteter ibland oväntat kan gå snabbare (eller långsammare för den delen). Flexibilitet är ordet. Direkt efter barnkalaset kommer sedan familjen och familjevänner för att fortsätta firandet. Det blir med andra ord en lång dag.

Några dagar efter är det firande av N i hennes klass. I år hinner jag nog inte baka och dekorera cupcakes som jag gjort de två tidigare åren så det får nog bli köpegott helt enkelt. Det går inte av för hackor det heller. 

Helgen därpå ska N ut på äventyr med sin farbror och hans familj. De har fixat biljetter til musikalen Lejonkungen på Broadway i födelsedagspresent. Det blir hennes första stora musikal! Jag och maken ska väl fixa med de sista klapparna.

Söndagen är det karateturnering för hela slanten. Och på måndagen är det sedan dags att flyga till Seattle för att fira jul. Hem och så är det nyår. Och vips är det januari igen....

I år har jag dessutom ordnat en aktivitetskalender till N. Jag har försökt att fylla kalendern med passande aktiviteter. Ibland kan jag ju närvara och ibland inte beroende på hur jag jobbar. I år har vi bakat lussebullar, gjort smällkarameller, gjort pappersgirlanger, donerat leksaker till barn som bor på härbärge, myskväll med julfilm, läsa julböcker. Nån present kommer nog att slinka in i form av böcker. Än så länge har det varit riktigt mysigt och N har verkligen tyckt att det varit roligt att göra saker tillsammans. 

H provsmakar lussebullarna så att det blir rätt!

Rullandet gick riktigt bra

Smällkarameller hade jag faktiskt inte gjort på flera år. Jag fick googla lite på instruktioner. Det gick bra till slut!
Och förutom alla aktiviteter och inplanerade måsten så är det ju också dags att köpa julklappar, pynta jul, skriva julkort och skicka eventuella julpaket hem till Sverige plus allt det vardagliga (jobb, städ, matlagning, lek med barn) som ska till dessutom...Kanske att dagarna skulle behöva några timmar till. Kan man önska det i julklapp måntro?

5 kommentarer:

Maria sa...

Oj oj .. inte lite aktiviteter framöver! Men trevliga saker ju. Vilket kul kalas ni planerat. Blir säkert jättebra! Och vilken fin present, Lejonkungen på Broadway! Skulle jag gärna se jag med!
:)

Monica sa...

Hjälp vad duktig du är eller allihopa kanske:-), kul att göra så mycket fint med barnen, jättebra, kalaset låter roligt. Och allt annat med, det är bara tiden som behöver tänjas ut lite, det går väldigt fort allt nu tycker jag med. Lycka till med alla aktiviteter, musikaler älskar jag, kan gå på alla:-) och vi gjorde det från Anna var liten och tills hon flyttade. Nu går vi i England ibland. Det där med att bjuda hela klassen och inte bara kalaset hemma låter lite jobbigt men bra om du kan köpa till det och inte jäkta. Blir säkert bra det med. Ha det så fint och jag önskar storasyster lycka till med luciaframträdandet, skulle inte lillebror kunna vara stjärngosse där tro:-)

Monica sa...

Undrar om min kommentar kom med? Vi får se.

iaz sa...

Låter ju bra med en aktivitetskalender, bra att det inte bara är godis eller leksaker. =) Kul att N med gillar det. Tror säkert hon blir nöjd med sitt kalas med, ed alla era förberedelser. Kram!

Camilla sa...

December och maj, då ska allt hända! Visst är det trevligt, men ibland kan det bli för mycket ändå.

Att göra aktivitetskalender var en bra idé i stället för paketkalender.
Farmor brukar alltid göra paketkalender till våra barn. Hon gör en så de får ett litet paket var tredje dag. I år överraskade vi henne med att göra en paketkalender åt henne (och farfar). Det blev uppskattat!
Mormor och morfar fick en enklare variant med 24 numrerade och dekorerade hembakta pepparkakor. Kul med adventskalendrar.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...