onsdag 11 november 2015

Det lackar...

...mot jul! Första advent är bara ett par veckor bort och likaså första december. Jag vette tusan vad jag ska göra för julkalender i år. Nu är det ju både dottern och sonen som ska få öppna. Ska man ha en gemensam eller en varsin? Vad ska den innehålla? Vissa år har vi haft aktivitetskalender, men i år vet jag inte om vi hinner med det eftersom vi har lite mer att göra. Dock är jag emot att bara ge små presenter eller godis varje dag. Har ni tips på julkalendrar? Funderar på att hänga upp ett snöre med paket de kan öppna. Paketen kan innehålla olika saker, men gärna nåt som inte är slöseri men samtidigt roligt och annorlunda...En blandning av upplevelser och saker kanske?

Jag tycker det är roligt att pyssla och ska försöka fixa nåt under Thanksgivinghelgen då jag är ledig fyra dagar!

11 kommentarer:

Annika sa...

Julkalendrar ja...förstår att det kan vara ett dilemma.
När K var liten köpte jag en i trä åt henne, med små luckor. Den ser ut som ett hus. Tror den kommer från Target. Har dock sett att många butiker kär liknande nu, World Market mfl. I den lade jag små saker varje morgon, ett hårspänne, klistermärken, vantar, ngn godisbit ibland...
Skulle det kunna vara ngt kanske? De är ju fina som prydnader också, de där trähus-julkalendrarna.
Lycka till!!
kramen!

Trillingnöten sa...

Hej Annika!
Tack för tipset! Vi köpte en sån på Target för ett par år sen som vi tar fram. Så den har vi haft också! Tänkte vi skulle förnya oss lite. Eller iaf att en av ungarna har huset och den andra kanske nåt annat! Smågrejer är ju alltid kul också! Kram!

Steel City Anna sa...

Små uppdrag, typ bestämma en middag, pyssla nåt, lära sej en sång ... Baka kokosbollar till mamma kanske :) blandat med lite småpresenter. 24 dagar låter inte mycket men känns alltid som en stor siffra just när man ska göra egna kalendrar. När jag var liten brukade jag rita kalendrar med luckor och allt till mamma. Ett pyssel som tog flera veckor :)

Teresa sa...

Jag ska lägga i pusselbitar i år. Några bitar om dagen och tillslut den 24:de får man de sista bitarna.

Camilla sa...

Våra barn har haft kalender där de får öppna var tredje dag (eftersom de är tre stycken), förutom några få dagar då alla tre fått något. Att blanda aktiviteter och saker låter ju bra. När du skrev pyssel så tänkte jag på pysselmaterial, kan inte det vara något att slå in i paketen? Då kan ju barnen pyssla med det. Kanske detaljer som man kan ha att slå in fina julklappar med, eller något de kan tillverka julklappar av, eller tillverka julkort av.

Anonym sa...

Definitivt dela kalender, det är nog jobbigt ändå att få ihop allt. Jag brukade blanda minipresenter (sudd och så) med myskväll framför brasan, bio, spelkväll, varm choklad, extra högläsning och när inspirationen tröt fyllde jag de sista med quarters. Aktiviteterna skrev jag som rebusar eller gåtor som barnen fick klura ut.

iaz sa...

Bara för att man har gjort det "all in" något eller några år så måste man inte behöver göra det varje år ;) hihi Men det är ju svårt, man vill, att man har tiden och orken att göra den själv. Eller kan ni köpa en sån färdig leksakskalender, finns det även i USA kan jag tänka? Kram på er

Min plats i solen sa...

Den där julkalendern/paketkalendern var väldigt uppskattad här hemma när döttrarna var mindre men om jag ska vara ärlig så känns det rätt skönt att de har växt ifrån den nu. ;) För ju äldre de blev desto dyrare tenderade den att bli. Helt enkelt för att det blev allt svårare att hitta hyfsat billiga saker då de blev tonåringar. Så när vi alla var överens om att skippa den och istället bara fokusera på julklapparna så drog mamman i familjen en tacksam suck. ;)

Lycka till med fixandet av er kalender och du får berätta vad du bestämde dig för. :)

Sköt om dig vännen!♥

Kram Lotta

Ida sa...

Hehe... Alltså, Paul & jag hade ju var sin paketkalender till typ två år sen som farmor fixade & nu väcker hon på eget bevåg liv i konceptet igen för naturligtvis måste Tor få sin egen kalender. :) Vi har alltid fått individuella gåvor, men vill man göra det lättare för sig så kan du ju köpa pysselkitt som du delar upp & slår in. Något jag tyckt varit roligt om jag varit i Ns ålder hade varit roliga pepparkaksfigurer samt ett löfte om en bakdag. H är ju så liten än, så kanske att du kan dela upp ett tex ett memory eller duplolego.

Malin sa...

Vi är lata och köper chokladkalendrar till båda samt en legokalender att dela på.

Linda sa...

I år ska vi faktiskt pyssla ihop vår egen kalender. De ska få en kalender ihop dock. Jag har köpt små magnetburkar på Michaels som vi ska klippa och klistra till och göra fina med nummer 1-25 (får det ju bli). Men innehållet har jag inte funderat så mycket på ännu. Det kan inte vara för stort då burkarna är små och det måste ju vara två saker i och med att det är till båda två. Men jag känner som du att det skulle vara bra om det var något som man inte slänger direkt liksom. Tycker påsarna kan vara en bra ide. Min svägerska gjorde det ett år. Hon hängde påsar i en lina framför deras öppna spis. Det var jättegulligt. Vad påsarna innehöll vet jag tyvärr inte. Kolla pinterest vettja :).

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...