lördag 7 november 2015

Lucia comeback!

Jag jobbar ju på en skandinavisk förskola va. Ni förstår kanske vad det innebär nu när det så sakta lackar mot jul? Ja, precis. Lucia!
Det är med blandade känslor som jag går in i Luciaförberedelser. För er som följt bloggen ett tag vet ju om att jag arrangerade Lucia i flera år på min gamla skola i Sverige. Med blandade resultat. HÄR kan ni läsa om 2010, som gick till historieböckerna som världshistoriens mest kaotiska firande.

Nu ska galenskaperna börja igen. Nu uppdaterat med yngre barn! Visserligen är det inte jag som håller i trådarna, men jag måste öva med barnen. Lära dem sånger, gå i procession. Icke att förglömma: de flesta barn och föräldrar pratar inte svenska! Ni kan ju förstå hur det är att lära dessa barn svenska sånger! Det blir gött.
Sen ska det lussas på ålderdomshem och i kyrka i närheten.

Lucia är fint. Att titta på. När man slipper deltaga. När man slipper förbereda.

4 kommentarer:

Monica sa...

Haha, det där tror jag blir toppen! Men svårt att lära dem sjunga på svenska om de inte talar det men ännu svårare kanske om du måste översätta alla sånger till engelska och få det att stämma med rytmen men försök:-), är det ingen som förstår vad de sjunger nu? Jag menar publiken också? Men i vilket fall låter det roligt att ni har Lucia. Lycka till!

iaz sa...

En mysig tradition ändå ☺ Hoppas allt går bra med övandet. Kram

Linda sa...

Haha ja men det kommer säkert gå jättebar. Så roligt! Jag visste faktiskt inte att du jobbade på en skandinavisk förskola. Jag önskar att det fanns en sådan här. Då hade min lilla Lilja fått gå där. Kram

Saltistjejen sa...

Äsch!! JUST FÖR att det inte är i Sverige och för att barnen inte pratar flytande svenska kommer heller inte förväntningarna att vara desamma som i Sverige.Ni kommer få så många poäng på att ni ändå GÖR detta. Och vadå, flera av föräldrarna är väl heller inte svensktalande gissar jag så lite felsjungna Luciasånger gör väl inte så mycket. De lär gilla det ändå.
Du fixar detta!
KRAM!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...