onsdag 6 november 2013

En tårta till alla fina tipsare!

Ja, det passar väl alldeles utmärkt en dag som denna att ge en välmenad tårta till alla fina som tipsade om hur vi kan lägga upp dotterns kalas! TACK!
Det är en helt ny värld som vi kliver in i med detta kalas. Tidigare har jag ju mest haft egna barnkalas som liten, och så kanske medverkat på några till på gamla dar. Att själv arrangera är helt klart annorlunda!
Det lutar åt ett litet kalas med några stycken inbjudna och antagligen på nåt hyrt ställe. Jag fick en hel del tips på billigare ställen att hålla kalas på, på ett föräldraforum som jag är medlem i här där vi bor. Så vi får se vad det blir till slut.

Det här med tårta ja. Jag såg att en partiledare blev "tårtad" av en kvinna. Jag kanske inte är direkt förtjust i denna partiledare, men jag håller med Mona Sahlin om att ingen politiker ska behöva blir utsatt för liknande attacker. Vare sig det gäller en mumsig tårta eller andra mindre roliga attacker...
Det är en demokrati vi lever i och vi har åsiktsfrihet (även om man ibland gärna skulle se att vissa åsikter förblir gömda i dunklet). Alla har rätt att tycka som de vill.

Tänk om vi skulle ta detta "tårtande" till andra tillställningar som bostadsrättföreningens möten, eller personalmötet på jobbet?
"Nä, du Berit, det där om att du alltid pratar om att cykelrummet måste städas dagligen, det gillar jag inte!" PANG! Berit blir "tårtad".
Den här skulle jag inte ha nåt emot att själv få i nyllet just nu. Bring it on!
Nej, nån måtta får det vara. Se bara till att rösta nästa år och visa på det sättet att du inte håller med vilket parti det nu än må vara. Det är bra mycket mer aktivt och kraftfullt än en tårta i nyllet. Nu tycker ju vi alla synd om hen som blev tårtad...Det var väl inte meningen kan jag tro?

Fast jag måste ändå säga att något positivt kom ut av detta. Ett nytt verb: "att tårta någon"! Mitt nya favorituttryck!

4 kommentarer:

Monica sa...

Lite kul hur nya uttryck kommer snabbt:-), vi kanske ska be om det då och då, kan du inte tårta mig idag, när vi blir lite sugna på en prinsesstårta eller någon riktigt läcker chokladtårta, här är Fars Dag på söndag ju:-).
Hoppas det ordnar sig med kalaset, att hitta lokal verkar vara det svåraste. Är mycket jobb med kalas men kul att minnas dem sedan, inte minst finns det foton till hjälp.
Vi ordnade för hela klassen, 30 stycken, från skolåldern, innan var det mer en mindre grupp småbarn med sina föräldrar hemma hos oss, och senare blev det examensfester i lokal också, men som jag skrev förut så fanns bra lokal med jättefint kök. Men mycket städning och iordningställande efter för att inte tala om allt jobb innan, tur man var ung:-).
Jag ordnade alla mammas och pappas födelsedagsfester också när de blivit gamla och orkeslösa.
Kanske därför jag helst har en middag för fyra numera:-).
Lycka till och huvudsaken N blir nöjd. Det är viktigt att hon vet att ni gör något fint för hennes skull, det minns hon. Och hon har säkert idéer och tips själv att komma med, hon är en så pigg och duktig tjej. Kram

iaz sa...

Hoppas både ni och N blir nöjda med kalaset i slutänden =) Kram

Saltistjejen sa...

Ja du detta med kalas här är verkligen en egen business…. Vi har ju haft turen att E är född i början av sommaren då det oftast (hittills alla utom en födelsedag) varit bra väder så vi har alltid haft kalaset utomhus. Oftast på vår innegård. Där kan ungarna leka med vattenspridaren och på lekplatsen. Och så har vi haft fiskdamm, pizza och tårta. Andra vet jag har haft kalas i olika parker. men det är ju lite svårt i november. BVi har varit på olika ställen också på andras kalas. Som gym, eller ställen för barn. Vissa har även haft poolparty på gym med pool eller i eget hus med pool. Tycker det svåra är vem man ska bjuda. De har ju ökat sin vänkrets exponentiellt med åren. Här byter de ju klass varje år (allså även klasskamrater!) och det gör att det blir fler och fler ungar hela tiden. Har ingen aning om hur vi gör nästa sommar. Klasskamraterna i nya klassen har hittills bjudit in alla i klassrummet så kanske "måste" man det??? Men vi har även många andra vänner från hennes tidigare dagis/pre-school och de vill man också bjuda in men det GÅR ju inte att ha typ 50 ungar med syskon och föräldrar!!! Så nej, det är en huvudvärk det där…
Hoppas ni lyckas få till ett bra kalas.
KRAM!

Anna sa...

Kul att du fick nytta av tipsen! Hoppas det går bra lokalletandet och resten av planeringen.

Jag håller med om att det är intressant hur nya ord uppkommer.
Men uttrycket "att tårta någon" är inte nytt. Det kom redan 2001! Se Språkrådet:
http://www.sprakradet.se/2042

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...