tisdag 26 november 2013

Annat perspektiv på vad som är fantastiskt

Många av er vet säkert hur perspektivet förändras lite när man blir förälder. Man går från att tycka att ensamtid är när man går på stan och lallar en eftermiddag och shoppar och tar en lång fika med en kompis, till att ha ensamtid när man går på toa. Om man har tur. Typ lite så. Jag är inte sån som längtar efter att vara ensam. Oftast tänker jag på det efteråt. Jäklars vad skönt det var att gå och titta på kläder helt ensam i lugn och ro, utan att känna sig stressad och orolig (ja, orolig. Små människor syns inte så himla bra mellan klädraderna.).

Att annat perspektiv som ändras är praktiska saker. Plötsligt är det praktiskt att köpa kläder till barnen och aldrig till sig själv. Förrän man inser att man inte har nåt att ta på sig för allt ligger i tvätten. Med allt menas då tre par tröjor och ett par byxor. Ungefär.

Dessutom pratar man gärna bajs vid middagsbordet, olika sorter, färger och konsistens. Helt naturligt är det också. Konstigt nog. Man börjar så sakta lära sig olika språk för att i hemlighet kommunicera förälder till förälder så att barnen inte förstår. Speciellt om ens unge redan kan engelska, då är det fara och färde. Det underlättar om man lär sig samma tredje språk och kommer överens om vilket. Annars kan man göra som vi, försöka spackla ihop en mening av olika språk (lite spanska, tyska, italienska kanske?) plus rövarspråket.

Och så inser man att världens bästa uppfinning INTE är typ datorn eller bilen eller kylskåpet. Inte ens smartphone. Utan en SNORSUG! Genialiskt! Vi hade en till storasyster när hon var liten och köpte en via nätet till lillebror vid hans första förkylning.
Att suga snor ur näsan kanske inte riktigt låter så aptitligt, men det är ingen fara. Inget hamnar i munnen (om man inte är enormt klantig vill säga...har säkert hänt någon. Skulle inte förvåna mig) utan in i en behållare.

LOVE!
Lillebrors tredje förkylning är i gång och snorsugen arbetar friskt. 

7 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Hahaha! HÖÖÖÖG igenkänningsfaktor! Exakt sådär är det! ;-))

Kram M
(Mamma till tre gangstergrabbar). :-)

Monica sa...

Den där nässugen eller vad det heter verkar fantastiskt bra, att underlätta andningen och det täppta. Jobbigt när så små blir förkylda, hoppas han blir bättre snabbt. Hört andra föräldrar att de pratar ett annat språk när det är känsliga saker på gång men jag tror att ungar är så smarta så då spetsar de öronen särskilt mycket och klurar ut även det:-)

Anna Granström sa...

HAHAHA! Vi har faktiskt aldrig använt vår snorsug... Men prata bajs och sånt, OH JA!

iaz sa...

Tänk va livet kan förändras snabbt ibland =) Och ämnena man pratar om med ;) kram

Camilla sa...

Jaa du! Perspektivet ändras hela tiden. Jag har nästan glömt det där nu när barnen börjar bli stora och man ser helt andra saker.
Någon snorsug har jag aldrig haft. Numera när barnen far omkring så är i alla fall mobilen en himla bra uppfinning. Den vore ännu bättre om även minstingen skulle kunna ha den med, ladda batteriet och ha pengar på kontantkortet. Helst samtidigt så att det går att ringa honom!

Emma sa...

Ja herregud, EXAKT så är det. Och den där snorsugen har vi med. Nu har lillen precis lärt sig att blåsa ut med näsan själv. Då blev mamma tårögd. Ja, patetiskt jag vet.

Ha det så skönt på nästa toalettsemester!

(Mellan 1.5 och 3.5 minst vill de ju följa med in dit också)

Villa Freja sa...

Ja, haha, jag och Chris skämtar ibland om att gå en kvällskurs i italienska i och med att i alla fall de två äldsta kan allt mer engelska.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...