fredag 1 november 2013

Scary, not so much.

Igår var det så äntligen vår första Halloween i USA! Ja, kanske ni tänker, flyttade inte människorna dit förra året redan? Jo. Kanske det. Men så dök ju den där Sandy upp mitt i allt och bara förstörde hela feststämningen. Halloween blev inställd. Folk fick hem förstörda, det var elavbrott och elände. DEt enda vi hann med var Halloweenfest på dotterns skola, två dagar före Sandy. 
En pumpa karvade vi så klart ocks¨å!

I år tog vi igen med råge. Till och med vädret var fantastiskt trots att vädergubbarna hotade med regn runt den tid alla går ut och söker godis. Det var riktigt varmt. Så varmt att ingen behövde bära jacka över sin kostym. Inte ens lillebror som också ville visa sin fina nyckelpigekostym.

Vi tog också hand om en lillkusin på tio månader under dagen och han hängde med ut. Tre barns första trick-or-treat. Så fint, så fint!

N var utklädd till läkare. Hon fick många fina kommentarer!
Maken gjorde till och med en fin namnskylt till utstyrseln!

Dr N och hennes lilla nyckelpiga

Dottern fick ha på sig kostymen hela dagen eftersom de hade ett litet party i skolan (och massor med godis kom hem där med) och sen hade vi lite middag här hemma. Vi åt mumier och drack blod. Gott!
Mumien
Och sen begav vi oss ut på gatan med full utstyrsel. Inte föräldrarna så mycket detta år, det tar vi igen nästa år. Vi har redan planer.
Visst var det något nervöst när vi skulle ringa på det första huset. Det är så fiffigt här att endast de som dekorerar vill ha besök. Då ser man på en gång om man kommer att bli väl omhändertagen. Och det blev vi. N var så stolt och räknade alla husen hon besökte och fick godis. "Nu har jag besökt 4 hus, 9 hus, 11 hus" Och sen tappade vi räkningen allihop.
Vid första huset! Godis!

Och självklart blev vi lite avundsjuka på alla som bor i hus som kan dekorera och göra det roligt för barnen...Nästa år kanske vi kidnappar någons gård (någon som givetvis inte är hemma) och dekorerar och delar ut godis...Det skulle väl va nåt?
Gulligaste huset med gulligaste tjejen som delade ut godis ur en jättesäck!

Riktigt läskiga dekorationer på vissa hus.

Ingen hemma här tyvärr
 Och hem kom vi. N alldeles salig med hur mycket godis som helst. Hon fick välja några stycken att njuta av (och mamma och pappa valde också några så klart!). Resten kommer vi att sälja till en tandläkare som sedan donerar godiset till amerikanska soldater i krig. Det är väl fint?

Godis i mängder!
Tyvärr kommer inga barn till oss. Vårt lägenhetskomplex är ganska tråkigt på det sättet. Plus att det är portlås där nere så inga andra barn kommer in...

11 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Åh, vad fin hon var som läkare! Underbart att se en tjej som inte klär ut sig till sexy kitten eller sexy witch!

Monica sa...

Vilken konstnärligt skicklighet i pumputskärning! Det är svårt med kladdet där bakom att få ut det snyggt:-). N valde väldigt bra "utstyrsel", folk blev säkert glada när en doktor kom på hembesök:-). Och vad söta de är lillebror och storasyster!

Steel City Anna sa...

Väldigt fin pumpa. Jag blev ganska skrämd av mumien :) kul val av outfit :) var inte lika skrämmande :) vilken enorm hög med godis!

Casa Annika sa...

Vilket bra inlägg! Vad kul det låter, och vilken bra idé att godiset kommer vidare på det sättet!
Så fina ungar du har!

Melanie Rydoff sa...

Fint! Jag gillade verkligen Halloween i år. Men det beror nog på att det inte är så mycket förvirring som i Sverige där man inte riktigt visste vilken dag dom kom.

Tack snälla du för ditt mail! Jag har kollat lite på google maps. Rätt så bra när man har lite namn att gå på.

Melanie

Camilla sa...

Smart idé att visa med dekorationer om man välkomnar besök eller inte. Då har man ju chans att välja, till skillnad från i Sverige. Fint dekorerade hus var det också! Det är kul med läskigheter.
Jag förbereder halloweenfest på Martins skola till nästa fredag. Jag är både med och köper mat och ska sy en liemannen-dräkt.

Anonym sa...

Haha! Sötaste nyckelpigan EVER!! :-D

Kram M

Marina sa...

Så imponerad av pumpan!!

iaz sa...

Vilken snygg pumpa det blev! Proffsigt utskuren =) Och fina lilla N passar ju som läkare, vad ska hon bli när hon blir stor då? Har hon några tankar kring det? Kram!

iaz sa...

Glömde, va fint att ni skänker godiset på det sättet. Fler skulle tänka som ni =) kram

Anonym sa...

Toy box hospital, underbart! Jättefin som läkare! Och lillen var såklart söt som nyckelpiga :)

Kul att det blev av i år, trots lägenhet. Här är det ju inte så vanligt, men ingen kan komma in till oss heller eftersom porten är låst.

Anna Granström.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...