torsdag 12 mars 2015

Amatörsångare

Det finns massor med amatörsångare här i New York och jag lyssnar både frivilligt och ofrivilligt på dessa. Ibland kan man stöta på någon som både spelar och sjunger riktigt trevligt i tunnelbanan i väntan på att tåget ska komma. Ibland åker någon spelman med på färden och underhåller. Man vet aldrig vad man kommer att uppleva nere i tunnlarna. På gott och ont. Mest på gott.

Något som jag (fast inte längre) förvånades över var hur många som lyssnar på musik öppet, utan att bry sig om att stoppa i hörlurar. Emellanåt är det någon som har ljudet på högt i lurarna också (och man kan ju undra om inte hörseln tar lite stryk) så alla runt hör.
Det konstigaste av allt är dock de som väljer att sjunga med i det de lyssnar på. Högt och tydligt. På tåget, på gatan. Majoriteten är verkligen inga skönsjungande människor. Och texterna kan man ju diskutera ibland också.

Där ni bor, hur är det där? Sjunger folk högt på gatan (nu menar jag inte de som faktiskt spelar och sjunger för att samla ihop några slantar, utan vanligt folk som lyssnar på musik!)? Har folk hörlurar?
7 kommentarer:

Teresa sa...

Nä, det ser man aldrig här på gatorna i södra Spanien. Däremot finns det de som tar med sig radion till stranden under sommaren. Alltså en vanlig batteridriven radio utan hörlurar. Väldigt störande tycker jag.

Steel City Anna sa...

Haha nej tror det där bara kan hända i New York :) däremot kan äldre gubbar nynna och vissla på ett gubbigt vis. Det är ok :) kollade på en massa Family Guy avsnitt inatt och i ett av dem fick pappan en egen theme-music. Folk blev jättearga på just tunnelbanan, haha!

Anna, New York – My Bite of the Big Apple sa...

Inte vad jag har sett/hört här i Strängnäs. Här går man med sina hörlurar. Men folk kanske sjunger i smyg!

Och nu blev jag ännu mer sugen på New York. Igen.;)

Monica sa...

Haha, nej har aldrig hört någon sjunga med, men däremot har rätt många väldigt högt i hörlurarna så musiken hörs helt tydligt ut, ja alla sorters musik då mixad på pendeln eller bussen, rätt jobbigt. Tror att många yngre har och får hörselskador idag tyvärr.

iaz sa...

Min sång är bäst att hålla för mig själv ;) men visst finns det de som utan hänsyn till andra spelar hög musik på mobilen utan lurar. Förstår inte hur de tänker...eller de kanske inte tänker alls ;) kram

Camilla sa...

Nej, här är folk tysta som möss. Förutom när de pratar i mobilen. Då tror folk att bara mottagaren i andra änden hör.

Linda sa...

Ja faktiskt här i Kalifornien har jag hört det ibland. Det är inte jättevanligt att det skulle vara någon som är "normal" men det händer :).

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...