söndag 8 mars 2015

Sommartid här borta

Inte vädervis, men faktiskt har vi dragit fram klockan en timme i natt. Så det kändes lite bättre när sonen väckte mig 05.20 för att gå upp för då var ju klockan plötsligt 06.20! Man får vara glad för det lilla här i livet.
Vi har fått mer snö under veckan, många centimeter för att vara ärlig. Det har varit kallt, men nu kommer temperaturen att gå uppåt igen. Idag ska det bli plusgrader och nästa vecka blir det ännu fler plusgrader. Det ser jag fram emot!

För övrigt händer det inte så mycket här just nu. Det är jobb, skola och städning som gäller. Nåt barnkalas och förkylning på det.

Jo, HUR kunde jag glömma det? Vår lobby renoveras för fullt just nu. Lobbyn i byggnaden har inte blivit fixad sedan byggnaden uppfördes runt 1940 så det var väl på tiden. Just nu leder en tunnel till vår hiss och resten av nedervåningen är helt borta. Det värsta med detta är att tvättstugan kommer vara stängd på obestämd tid. Det var en sorgens dag när de lastade på maskinerna på lastbilen och körde iväg dem...Det kan ta uppåt 8 månader innan de är tillbaka. Under tiden får vi släpa våra kläder till en tvättomat. Som tur är har vi en som ligger uppför backen, men det är en bit att bära kläder för fyra personer veckovis. Och en av oss försvinner i drygt 2 timmar. Det går alltså inte att tvätta när man är ensam med ungarna. Det blir säkert lättare när det blir varmare ute. Allt är lättare när det är varmt!

Och förhoppningsvis blir det riktigt fint här när det är klart och för att vara ärlig var det dags att uppdatera tvättstugan. Det var ruskigt äckligt där inne. Nya maskiner, men golv, brunnar, väggar...riktigt hemskt var det.

Mot ljusare tider hörrni!

4 kommentarer:

iaz sa...

Idag har vi varmaste dagen hittills här, 12-15grader varmt och strålande sol. Vår blommorna sträcker sig mot solen och snön är borta sedan länge. Kan ni inte skaffa en tvättmaskin till lägenheten istället? =) Måste ju underlätta betydligt att ha den hemma. Kram

Camilla sa...

Tänk vad roligt det kommer att bli att tvätta sen med ny fräsch tvättstuga. Man kan ju hoppas i alla fall...

Kattas Betraktelser sa...

Känns som er vår är seg. Snart reser vi till NY och hoppas att våren är på bättringsväg då. Det där med tvätten låter lite småjobbigt men det måste gå.

Monica sa...

Låter jobbigt med tvätten men allt går väl:-) och så skönt när det blir färdigt och snyggt. Hoppas ni får vår snart och värme, här pratas mycket om den och vi har lite sol men det blåser mycket, men allt ljus är mer än välkommet.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...