söndag 22 mars 2015

Doktorn sa...

Jag gick tidigt till doktorn på lördag morgon och var in och ut på mindre än en halvtimme. Ingen kö! Jag berättade om alla symptom, hon undersökte, klämde och lyssnade. Och kom fram till att jag har  bihåleinflammation. Jag har aldrig haft det förut. Hon skrev ut antibiotika, en stark kur på fem dagar. Jag formligen sprang till apoteket när de öppnat för att hämta ut medicinen och ta första dosen.

I natt var det första gången på jag vet inte hur länge som jag inte vaknade upp med en heltäppt näsa (och jag får panik när ingen luft alls kan passera i näsan!)!! Fantastiskt! Nu hoppas jag att det fortsätter på det här sättet de kommande dagarna.

Apropå mediciner och kemikalier. Nu är det bara två veckor kvar av våra 100 dagar! Det har gått så snabbt på slutet nu. Vi kommer givetvis att fortsätta efter dessa två veckor. Det finns ingen återvändo. Inte när jag är så insatt i alla kemikalier som tillsätts i mat och vad dessa kan göra med oss. Vi tänker också mer på andra områden där man kan minska kemikalier, vilket vi i och för sig gjort tidigare också, men ännu mer nu. Som hudvårdsprodukter, schampoo och tvål etc. Vi har hittat bra ersättningsalternativ till dessa. Använda glas istället för plast, ekologiska kläder (jobbar på det mer och mer, Ibland är det dock för dyrt). I dagens samhälle är det svårt att gå ALL IN på kemikalier. Man utsätts för detta och föroreningar vare sig man vill eller inte (avgaser, renoveringar, arbetsplatser etc) men man kan i alla fall minska så gott det går. 

Något som jag INTE kommer att sluta med dock är nässpray. Ja, om jag INTE har en förkylning så klart, då är det väl onödigt att spray näsan ; ) Jag kan inte sova, leva utan att kunna andas genom näsan...Jag har testat sån där saltvattenlösning, men nä. Efter några minuter är det tillbaka... Så nässprayen får stanna! 

Rockade sockorna i fredags så klart!

H har börjat använda sin pall till allt möjligt nu. Bär den runt hela huset för att nå upp till allt!

8 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Vad bra att du gick till doktorn och fick antibiotika, det behöver man mot bihålorna. Har haft det det ett par gånger, gör himla ont! Men går rätt fort över tycker jag när man väl fått medicin. Är du beredd på lite kemikalier så är Lemsip sinus relief helt fantastiskt om det finns i USA?

Steel City Anna sa...

Förresten, Liverpool sockor är det va? :)

Monica sa...

Så bra att du fick antibiotika för det blir långdraget annars, har haft en hel del sådana och det värker i panna, runt ögon och i varenda tand, efteråt blir man riktigt förvånad, ja då när det släpper, att det inte var hål i tänderna också som känns helt bra igen:-). Och så så där täppt, allt blir stängt, jag envisas ändå med saltvatten, spolar och står i men sant att det inte hjälper så mycket akut, mer på sikt kanske. Något som är bra är sesamolja, du penslar med en öronpinne, det är bra för näsans slemhinnor. Hoppas du blir snabbt bra nu. Och sött med lilla gossens utflykter i bokhyllor och annat, ja en pall är bra till mycket:-)

Camilla sa...

Så bra med en egen pall. Då kan man ju nå allting!

Fortsätt att krya på dig. Det borde gå fort nu med antibiotika.

iaz sa...

Skickar en kram och tackar för de fina kommentarerna <3 Härligt att du fått hjälp, nu kanske det äntligen ska släppa! Kram

Marina sa...

Hoppas det släpper snabbt och att du frisknar till!

Mrs Clapper sa...

Vad skönt att du fick snabb hjälp och redan börjar känna bättring!
H&M har bra ekologiska kläder under märkningen conscious, både för barn och vuxna.

Casa Annika sa...

Fy sjutton vilket elände. Hoppas att medicinen hjälper riktigt snabbt!
Tänkte tipsa dig om en föreläsning som ska hållas i New York. "Hur du hjälper ditt barn med svenskan" tror jag att den heter. Kolla den här länken: http://www.svenskadistans.se/

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...