söndag 14 juni 2015

Mer svenskt och bloggtips

För snart två år sedan bestämde jag och Anna. som skriver "My bite of The Big Apple" att vi skulle träffas för första gången. Men med en liten bebis hemma, lilla H som var ganska nyfödd, blev det svårt att få till. Förra våren var det både sjukdom och en stukad fot (Annas fot! Sån himla otur det var!) som satte käppar i hjulen. Det har alltså inte varit en lätt sak att träffas! Som tur är kommer Anna relativt frekvent och i höstas fick vi till en snabb träff mellan jobb. Jag fick träffa både Anna, men även Eva, som skriver bloggen "People in The Street". Vi träffades på en diner och snackade en stund, drack kaffe och hade det väldigt trevligt.

Igår var det dags igen. Anna befinner sig i New York än en gång och vi fick till en träff igen! Kan ni tro! Inga sjukdomar, inga stukade ben och bara massa solsken (till slut!). Vi mötte upp vid tunnelbanan där vi bor i The Bronx och vi gick en sväng först och sedan åt vi en brunch på ett diner. Riktigt god Lox Benedict som seriöst höll mig mätt till middagen, något som är ytterst sällsynt. Jag är en sådan som blir hungrig med jämna mellanrum. Och med jämna mellanrum menar jag ett par timmar.

Vi satt och snackade i några timmar och hade det mycket trevligt! Så himla roligt att få prata svenska. Ens modersmål är verkligen viktigt tycker jag. Jag pratar så klart svenska med mina barn, men det blir inte samma sak. Dels svarar i alla fall N ganska ofta på engelska, fastän hon kan svenska, dels är det ett helt annat intellektuellt utbyte att prata med en vuxen. Ni fattar ; )

Dessutom är ju Anna väldigt, väldigt trevlig att umgås med! Om ni vill kan ni gärna kika in på hennes blogg också, speciellt om ni är intresserade av New York och att resa. Den är mycket välskriven och det ligger många timmar bakom de vältänkta och välformulerade inläggen!

Här skulle jag lagt in alla bilder som jag (inte) tog...


4 kommentarer:

iaz sa...

Va roligt att ni fick till en träff. I augusti får du öva mycket på svenskan, hela familjen =) kram kram

Anna Ström Åhlén sa...

Åh, tusen tack för de fina orden och för en mycket trevlig träff! Vad glad jag blir. Det var SÅ roligt att träffa dig igen, likaså din dotter. Jag kan bara säga detsamma om dig och din blogg. Du är otroligt trevlig att umgås med och din blogg är också så välskriven. (Något som inte är alltför vanligt förekommande.) Jag kommer att uppdatera bloggen först efter resan. Tills vidare kan man följa mina äventyr på Facebooksidan som heter detsamma som bloggen: "New York – My Bite of the Big Apple". Fast på Facebook tvingades jag använda kolon i stället för tankstreck i sidans namn, något annat gick inte igenom. En kommentar så här oss lärare emellan ... ;) Tack också för både intressant rundtur i ditt område och ett lyckat dinerbesök. Även jag var mätt ett bra tag, för ovanlighetens skull. Vi har allt en hel del gemensamt! Stor kram

Saltistjejen sa...

Vad kul! Alltid lika roligt att träffa andra svenskar och kanske speciellt andra bloggare.
Jag saknar er!!
Kram!

Linda sa...

Åh vad roligt! Inte alltid lätt att få till det men när man får det är det super. Alltid roligt med svenskar också. Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...