lördag 20 juni 2015

Sommarläger

Här i USA, i alla fall på många ställen i landet, är det många barn som går på sommarläger. De flesta föräldrar har två veckors semester eller mindre varje år och med tanke på att sommarlovet är över två månader långt är det svårt att få ihop för många familjer. Därför är det populärt med sommarläger. Om ni nu går och inbillar er att det är billigt och bra, i stil med svenskt fritids, kan ni helt enkelt bortse från alla de tankarna. Många läger kostar tusentals kronor per vecka. Så klart finns det också viss ekonomisk hjälp att få beroende på vilket läger, men det är långtifrån alla som får det. Det finns, i alla fall i New York, läger som är nästan gratis för barn (för att hjälpa de allra fattigaste), men oftast är de inte ultimata (personaltäthet, utbildning av personal, läge där lägret är etc). Det finns också läger som tar barnen utanför stan till lägerplatser med sjöar, pooler och liknande. De flesta läger håller till vid skolor som är stängda under sommaren, eller i parker i närheten. Inte som man kanske ser på film där man bor i stugor under flera veckor och badar och springer runt i skogen. De finns också, men just här är det vanligare med dagsläger.
Lånad från jessicashaven.com


Vår skola (där jag jobbar) har också sommarläger. Barnen är i förskoleåldern, runt 3.5-5 år, och de flesta barn har gått på skolan under terminerna. Det kommer två barn utifrån som aldrig varit hos oss. Under veckan som var har vi gjort iordning rummet för lägeraktiviteter. I år ska vi ha tema färger och varje vecka kommer att ha en tillägnad färg som vi koncentrerar oss på. Jag har aldrig jobbat på ett sommarläger förutom en vecka under någon sommar då jag jobbade på ett turistmål i Sverige. Då var det lite äldre barn. Jag har i alla fall hört att det är roligt. Vi går ut mycket så klart eftersom det är sommar och här i New York har många lekplatser vattenspridare och liknande eftersom det blir så varmt. Så barnen får ha på sig badkläder och leka i vatten!

Vårt klassrum blev i alla fall rent och fint. Vi har många djur i klassrummet. Vi har så klart vår klasskanin som helt enkelt heter "Bunny" och så har vi fiskar, en eremitkrabba och ett akvarium med massa sniglar.Jag ska hålla i veckan med färgen orange, så har ni några bra idéer på mellanmål med orange tema eller aktiviteter så är ni varmt välkomna att dela med er! :)

5 kommentarer:

Monica sa...

Låter trevligt tycker jag särskilt för barnen och de får vara glada som har dig till lärare och ledare. Ska fundera på orange men det enda jag kommer på är apelsin:-) och vissa blommor och pensionskuverten säger maken nu haha. Jag tror det finns fjärilar också som har orange i sig så de kan göra en sån och fladdra runt:-), solnedgångar och solen.

iaz sa...

Spännande det låter med läger! Hoppas allt går bra på ert läger. Spännande med färgtema =) Ska N gå på nåt läger i sommar? =) Kram

Ida sa...

Fika - tja, apelsinsaft känns ju som ett måste! :) Kanske något du kan få hjälp av barnen att blanda ihop. Eller... om det är en varm dag hade det här ju varit helt toppen!

http://www.handmadecharlotte.com/5-ingredient-orange-julius/

Sen när det kommer till pyssel, måla med apelsiner?

http://www.coffeecupsandcrayons.com/wp-content/uploads/2015/02/Preschool-Orange-Craft...Make-Orange-Prints.jpg

Malin sa...

Morötter, apelsiner/mandariner, melon, orange paprika, squash, sötpotatis. Har du en budget så du kan köpa billiga orange t-shirts och göra potatis tryck eller liknande? Mina har precis avslutat en vecka läger och skall börja på ett annat imorgon.
Glad Sommar!

Linda sa...

Ja gud det är ju så vanligt med sommarläger här. Lilja kommer inte gå på läger men vi ska signa upp henne för balett under sommaren på samma ställe som vi antagligen kommer signa upp henne till höstan. Ja, apelsiner, morötter är typ det enda jag kan komma på på rak arm :). Roligt!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...