lördag 27 juni 2015

Gloria

Häromveckan städade vi ganska rejält hemma. Det känns som om vi hamnar efter hela tiden, med barn, jobb, läxor, matlagning, så kommer liksom städningen sist på nåt sätt. Förutom det allra mest nödvändiga givetvis. Jag har funderat på att helt sluta städa till barnen är typ arton. Jag plockar undan och går in i sovrummet för att lägga in en borste eller nån leksak och när jag kommer ut fem sekunder senare är det en drös med saker framdragna igen...Bara att börja om. Sonen är fenomenal på att stöka till. Han är högt och lågt, mest högt faktiskt.

I alla fall så slängde jag en planta vi hade i fönstret eftersom det såg lit vissen ute (alltså den var helt torr och krispig liksom). Efter en stund kommer dottern.
- Mamma, var är Gloria?
- Eh...Gloria? Vad pratar du om?
- Ja, min planta i den rosa krukan.
Ridå. Hon hade alltså döpt alla plantor. Och nu hade jag mördat Gloria.

En minut senare fick jag ett sms på telefonen så jag tar upp den och skriver ett sms tillbaka. Varpå dottern utbrister irriterat:
- Oh, great! Now you are putting this on Facebook and Instagram too!

Ungar alltså!

4 kommentarer:

Camilla sa...

Jag känner igen känslan att det är helt meningslöst att plocka undan och städa. Ibland (inte så värst ofta) gör jag ryck och rensar i stället. Det hjälper bättre att rensa bort en del saker än att bara flytta runt dom.

Ta väl hand om Gloria ;)

iaz sa...

Ni får plantera en Gloria nr 2 =) Eftersom Gloria nr 1 inte verkade må så bra ;) Fick ett minne över mig precis, när brorsan flyttade hemifrån så namngav även han alla sina blommor och jag fick göra alla etiketterna till dem med såna bokstavsmallar du ve. Det var ju riktigt skoj. Dock var ju han då typ 20-22 år, inte 7 ;) hihi Man blir aldrig för gammal =) Kram

Monica sa...

Städning tar mycket tid, man blir ibland trött på det, och förr räddade jag alltid blommor men nu tycker jag att det känns mer radikalt att slänga de dåliga precis som du gjorde, men det kan bli fel det med:-)

Anna, New York – My Bite of the Big Apple sa...

Haha, så underbart! Men Gloria har det nog bättre på de sälla jaktmarkerna. ;) Hos oss städar barnen själva sina rum. När det blir för rörigt tar de faktiskt tag i det. Men å andra sidan är de ju lite äldre än dina ...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...