fredag 10 juli 2015

Lekplatshäng på jobbet

På många skolor här är det mycket fokus på barnen och inskolning, speciellt på privatskolor. I alla fall seriösa sådana. Den första skolan jag jobbade på var inte seriös. De hade ett inskolningsschema, som de sedan inte följde. Detta orsakade problem för personal och barnet ifråga. Min nuvarande skola tar inskolning på största allvar, vilket är bra tycker jag. Kanske kan jag tycka att det ibland blir något överdrivet, vad som är bäst för ett barn är inte alltid lätt att veta heller! Alla barn är olika och varje siutation är unik.

I alla fall. Varje år har vår skola en sammankomst på en lekpark i närheten för alla familjer som har barn på skolan till hösten. Det är en chans för oss lärare att träffa föräldrar och barn, speciellt de nytillkomna familjerna, och en chans för föräldrar och barn att prata med andra familjer i skolan.
Årets sammankomst skedde igår eftermiddag och eftersom jag var ledig från båda jobb passade jag på att ta med mina barn till träffen. Det var första gången de flesta av mina kollegor träffade mina barn också, vilket var extra roligt. Man pratar ju om sin familj, men får liksom ingen relation eftersom man oftast inte träffar varandras familjer. Som tur är har vår skola en väldigt öppen syn och barn är välkomna att spendera en dag med oss på jobbet om man skulle vilja. Under sommarlägret kom till exempel en kollegas tonåriga dotter under en hel vecka. N skulle också vara välkommen så vi får se om jag tar med henne en dag under sista veckan kanske.

Vi hade också tur med vädret igår. Hela dagen var det mulet och under morgonen regnade det en hel del. En timme innan vår lekparksträff började molnen sakta skingra sig och när träffen väl kom, sken solen till och med! Barnen skötte sig exemplariskt och vi hade en trevlig timme tillsammans med familjer och lärare.

Nu är det bara tre veckor kvar av arbete och sen bär det av till Sverige! Det går så himla snabbt alltså!

På väg till parken igår eftermiddag. Tunnelbanan är rolig tycker sonen!

4 kommentarer:

Monica sa...

Det låter trevligt att träffas på det sättet tycker jag, är säkert bra för både föräldrar, lärare och barn. Även om det tar tid och kräver extra jobb men det får man nog tillbaka som något positivt.

iaz sa...

Finingar på bilden ❤ Roligt att barnen får komma och hälsa på på jobbet. Kram

Steel City Anna sa...

Var e din hatt :)

Min plats i solen sa...

Vilket trevligt initiativ både för familjer och personal och vilken tur ni hade med vädret dessutom. Det är så skönt att höra att du trivs så bra på skolan. Blir så glad för din skull och dessa barn är lyckligt lottade att ha en sådan fin lärare som du kära vän.

Tack snälla du för dina fina ord hos mig. Ord som värmer och stärker. Tack för att du finns.♥

Ta nu hand om er finingar och njut av sköna sommardagar.

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...