lördag 18 juli 2015

Swish!

För två veckor sedan lämnade jag mitt skoljobb för att ha "semester" några veckor (jobbade lite på mitt andra jobb, men ändå, inte de vanliga passen på 8.30- 17.45). På måndag är det alltså dags att gå tillbaka till skoljobbet igen. Swish! sa det visst! Vad hände där? Måndag och fredag hände...
Med andra ord är det dessutom två veckor kvar till Sverigeresan.


Igår for jag och ungarna till Central Park för att träffa en liten tjej och hennes mamma. Jag var flickans första barnflicka för två år sen, när jag var gravid med sonen. Hon var bara två månader då jag började ta hand om henne och idag är hon alltså 2.5 år.
 Vi har fortfarande kontakt, även om vi inte träffas så ofta (det är inte lätt med jobb, barn och pendling eftersom vi bor en timme ifrån varandra med tunnelbana och buss trots att det är samma stad). Det är alltid lika kul att ses och nu är ju våra barn i liknande ålder, det skiljer ju bara cirka sex månader. Dessutom har de samma initialer HGB! (Fast vi petade in ett E i sista stund)

Water!
Vi träffades i en lekpark i Central Park som heter Wild West. Den lekparken är nyöppnad efter att ha varit stängd ett år för renovering. Men vilken lekpark! kul för ungarna. Så klart hade jag inte gjort min research ordentligt och det visade sig att det fanns vattenspridare (som i många lekparker här under sommaren). Vi hade så klart inga badkläder med oss och jag som brukar ha med minst ett par tröjor och ett par byxor extra till sonen (ifall att liksom) hade på morgonen dividerat med mig själv och endast tagit en T-shirt med och lämna extrabyxorna hemma! Eftersom jag "alltid tar med i onödan"...Jo, tjena på den du!

Sonen, som älskar vatten, kunde inte hållas ifrån vattenspridarna. Han tjöt så snart jag tog ur honom ur vagnen och sprang helhjärtat in i vattnet och var dränkt inom några minuter. Han stod mitt i vattnet och skrek upphetsat "Water, water, water!!". Jag hade inte hjärta att ta ut honom. Så han fick springa runt och "go bananas" bäst han ville. Han torkade snabbt i solen och han fick spendera picknicklunchen i sin torra T-shirt och blöja helt enkelt. 


Nöden har ingen lag och lika glad var han för det. Byxlös åkte vi sedan hem med tunnelbanan. Sonen var byxlös alltså, inte jag om ni nu skulle tro det!
Byxlös son

Motvillig dotter på bild. Idag är det regn och solen är gömd bakom mörka moln. Vi ska till barnens kusin lite senare så det gör inget att det regnar. Sedan är det väl dags att börja skriva en packningslista...

3 kommentarer:

Monica sa...

Huvudsaken man har roligt:-), bra att det finns så fina parker med mycket skoj. Dottern har så söt klänning och sonen är söt i sina blöjor med:-)

Steel City Anna sa...

Så gulliga! Vattenlek för vuxna borde nån titta på också.

iaz sa...

Va härligt att parkerna har vattenspridare. Skönt när det är så varmt =) Här har det inte varit mer än 2 dagar ännu som varit så varma att bad kunde vara tänkbart ;) Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...