tisdag 7 juli 2015

Sista-minuten-planer

I lördags firades 4th of July här i USA, årets största högtid då alla firar USAs självständighetsdag (Independence Day). 
Lika mycket som vi inte riktigt firar Sveriges nationaldag, lika lite energi brukar vi lägga ned på att fira 4th of July. För två år sen var makens syster här och vi åt lite mat. Jag var supergravid och ledsen för att dottern skulle åka med sin faster till Seattle och stanna i sex veckor.
Förra året var det jag, sonen och maken ensamma eftersom dottern ännu en sommar åkte till Seattle för att spendera ett par veckor. Sonen blev sjuk och vi fick besöka akuten. Han hade hög feber och det visade sig att han hade öroninflammation. 

I år hade vi inga planer alls. Gå till lekparken kanske. Äta vattenmelon. Storslaget. Till fredag eftermiddag (4th var på lördagen) då svågern helt apropå undrade om vi ville åka till en nöjespark i Pennsylvania. Nämligen Hershey Park. Hershey är ett stort chokladmärke här (ungefär som Marabou hemma i Sverige). De har en nöjespark med massa karuseller och även någon slags chokladtur om man skulle vilja. Staden vari detta ligger (staden heter Hershey!) är stolta över sin choklad. 
H testar att köra farbrors nya bil

Pennsylvania är stort och lantligt. Maken sa att det vi såg liknade Sverige ;)

Lite hus på vägen

En hage. Det var härligt att se all natur. 

Många fält på vägen

Staden Hershey där gator har namn efter choklad

Här var vi in. Vi var inte på museumet, men inne i affären.

Chokladavenyn!

Det tog drygt 4 timmar att komma till parken med bil. Vi får alla plats i svågerns nya bil. Trångt men hjärtligt. Det regnade mycket på vägen dit och det var väl nedslående! När vi kom till parken var det fortfarande mulet och under den första timmen regnade det av och till. Vi fick köpa snygga plastiga regnponchos. Vädret lyckades inte skrämma bort besökare alls. Det var ganska mycket folk. OM det varit en solig och varm dag skulle jag tro att det skulle blivit packat av folk. Lördagar är tydligen parkens största dag.

H var väldigt exalterad på vägen från parkeringen till parken. Man fick åka en slags shuttle för att det var en bit att gå från bilen till parken.

Som ni ser på bilderna var vädret inte fantastiskt. Jag och svägerskan hade linne på oss och det blev kallt. Så vi fick nödköpa en tröja och detta var den enda långärmade tillgänglig....

Denna bergochdalbana åkte dottern!
 Om ni undrar varför dottern inte är med så mycket på bild är det för att hon, maken och svågern var på egna äventyr. De åkte bergochdalbana hela dagen. Dotterns första! Hon älskade det. Maken åkte så mycket (och åkte en superläskig bana) att han aldrig mer kommer att åka sa han. Tyvärr måste ju nån åka med dottern från och med nu och ja, jag åker inte dalbanor längre! Så han får nog offra sig ;)


Sonen och kusinen hade roligt när de försökte få poäng för att få nåt pris. De ville inte gå därifrån!

N åker med sin farfar.
En levande chokladkaka!

En av affärerna på området

Så här trött är H efter en dag i parken. Helt slut.
Vi hade en toppenfin dag och kom hem glada och lyckliga. Dottern var helt uppe i molnen efter dagen! Vi kom mot New York igen just som de stora fyrverkerierna startade och vi hann se många vackra konstverk på den mörka natthimlen innan vi kom hem! Den bästa fjärde juli på länge.

4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken bra dag! Jätteroligt att komma iväg så där även om bilresan var lång men har man trevligt går det också bra. Ja hu ja, berg-och dalbanor har man åkt en hel del, måste ju åka med som sagt, och fritt fall och allt vad det var, tänker nog inte åka mer:-). Så kul för barnen och igår pratade jag och Anna om sådant från barndomen och hon kom ihåg hela dagar från före skoltiden, själv minns jag knappt något men vi kom fram till att dagarna då var kanske mer lika från dag till dag:-), för enskilda resor minns jag och första skansenbesök och Furuvik och sådant. Kul med fina minnen och lille herrn ser speciellt nöjd ut där vid ratten, så det är kanske det han minns bäst sedan:-)

iaz sa...

Låter som ni hade en mysig dag iaf ☺ Härligt!

Steel City Anna sa...

Varför finns inte staden Marabou? Detta måste ordnas! Jag tänker mej en hel by byggd av choklad. Borde funka med det ganska kalla vädret :) en hit direkt!

Saltistjejen sa...

Vilken härlig dag! Även om jag personligen inte alls gillar just hersey choklad...
Haha berg-o-dalbanor ja. Jag brukade gilla dem men nuförtiden blir jag så himla åksjuk.... Åldern... E är livrädd för sådant som går fort så hon skulle aldrig åka någon. Så vi har inte direkt ngt problem om vem som ska offra sig haha!
Vi var på Legoland nyligen och där var E´s favorit en mkt lugn båttur i "sagoland". :-)
Underbart att se ens barn så glada som på sådana här ställen. Dock kan det vara lite prövande för oss föräldrar tycker jag hahahaha!
KRAM!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...