måndag 25 januari 2016

Glorious snow!

Vi fick 70 cm snö till slut. EN hel del med andra ord. En ordentlig storm. Här kallar man oftast ett väder som genererar mycket snö under en kort period för "storm". Det är inte alltid vind eller annat som tillhör en sådan storm. I Sverige skulle vi inte kalla det storm, utan vinterväder.

Här är det problematiskt med mycket snö. Vi hade svågerns bil parkerad utanför oss (eftersom de är bortresta och vi har hand om deras son under tiden). Den var helt insnöad plus att plogarna skjutit mängder av snö mot bilen under natten. Vi har ju inte spadar att använda eftersom vi inte äger bil och inte behöver skotta någon trottoar (det sköter vår vaktmästare). Så valet stod mellan att köpa en spade eller betala någon som skottade ut bilen. Det är alltid ett gäng med killar som kör runt dessa dagar och erbjuder hjälp. SÅ vi gick på det sistnämnda. När bilen var skottade skulle maken parkera den någonstans. Vid vägkanten går inte eftersom det är fullt med snö, vallar av snö. Och alla parkeringshus var upptagna. Vi skulle köra in den i svågerns garage, men deras vaktmästare hade skottat en enorm vall framför ingången. Inga spadar fanns att köpa längre så det gick inte att köpa en sån och skotta själv heller. Plus att vägarna därikring inte var plogade. TILL SIST, efter fyra timmar av att försöka hitta nånstans att parkera lyckades han komma in i svågerns garage eftersom det var någon som försökt forcera högen med sin bil. Svågerns bil är väldigt stor och stark och kunde ta ner det sista av snöväggen.

Dessutom är min skola stängd idag för att de måste skotta i stan. Folk är insnöade och vägarna är svåra att köra på. Tåg och tunnelbanor är delvis stängda.
Jag fick en ledig dag och det tackar jag för!

Förresten, det blir plusgrader från och med idag...ni vet ju vad det innebär för snön! Allt detta kaos för att sedan smälta bort inom ett par dagar! :)

3 kommentarer:

Annika sa...

JA, vilken drabbning det blev!
Vi fick 80 cm!
Helt otroligt.
Men jag gillade det verkligen.
Vackert idag också, men imorrn ska det regna, tyvärr.
Ja, jag har skottat i sinne, både under stormen men ffa igår!
Ont i armar, axlar och höfter idag.
Men de är det värt! HIHI!
The federal government är stängt idag. OCH här ute i min kommun är jag sgs säker på att skolorna kommer att vara stängda hela veckan.
Kramar!

Monica sa...

Det är ju enormt mycket snö på kort tid, är annorlunda mot här, en upplevelse i sig när det faller i stora sjok så snabbt, upplevt det hos Anna och intressant om man inte behöver ta sig till jobb och sådant som de. Blir väldigt vackert och en speciell luft. Skönt du fick en ledig dag. Läste i tidningarna här om pojkar/män i NY som går omkring med skyfflar och säger: ge mig tio dollar så skottar vi fram bilen:-), du hör, vi hänger med här i lilla Sverige:-). Bra idé faktiskt och höga vallar är problem i stan här också så folk får inte ha bilen där de bor, inget lätt förbud för var ska den då stå istället? Men just för plogningen. Lär bli mycket vatten när det smälter men skönt med kort vinter:-)

iaz sa...

Va jobbigt med bilen men va skönt att det löste sig. Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...