torsdag 21 januari 2016

Trött

Veckorna går så snabbt. Men samtidigt så långsamt. Denna vecka hade vi en dag ledigt (måndag) och först kändes veckan kort. Redan onsdag igår. Och sen idag slog det till. Det kändes trögt. Och jag är så trött när jag kommer hem. Jag går och lägger mig klockan 21. Givetvis somnar jag inte direkt, men nästan. Kanske går jag lite och lägger mig  då för att hinna läsa i någon bok innan jag somnar som en stock. Jag går ju upp 05.20 och sen är det full rulle med pendling och jobb till barnen somnar vid 20. Inte undra på att man är lite trött då?

På lördag ska en snöstorm dra in över stan. Den första för i år. Jag minns för två år sen då den första stormen kom de första dagarna av januari. Skönt att det dröjt lite längre nu tycker jag. Vi har i alla fall stora planer på att åka pulka på lördag så jag hoppas att snön blir av.

Om nu snön ligger kvar på måndag orkar jag inte tänka på att pendla med sonen till skolan/jobbet. De är ganska usla på att ploga och skotta trottoarer här där jag bor. Och jag reser ju med en paraplyvagn = inte den bästa snövagnen direkt. Sonen är för stor att ha i en bärsele också. Han väger ju nästan 20 kg nu. Plus all vinterutrustning. Nä. Vi får se. Jag skulle egentligen kunna ta den stora vagnen de dagar det är snö. På tågen har jag ändå vagnen utfälld och det finns hiss överallt där jag går...

Vi får se. Den dagen den sorgen som man säger.

PS. Ingen ny telefon än! Efter helgen...Jag saknar instagram!

3 kommentarer:

Marina sa...

Hoppas ni inte snöar in helt och hållet, utan att det blir sådär "lagom" med snö så att ni kan använda den till något kul!

Steel City Anna sa...

Verkligen långa hektiska dagar för dej. Hoppas det är en övergående period, barnen blir ju större och vädret bättre iallafall. Alltid jobbigt med lång pendling till jobbet.

Monica sa...

Pendlandet tar mycket på krafterna och mycket tid, mer än man tror, och att inte riktigt veta om man hinner fram i tid om det blir trafikhinder, jag pendlade från södra sidan Stockholm till Karolinska Institutet norra sidan i flera år och fy vilken tid det tog och trafiken hemsk och då bor du i en tio gånger större stad. Det tröttar mycket. Hoppas det blir bättre och fungerar bra med lillkillen, jag hade ingen sån med mig:-). Växlade med att hoppa av på Centralen och testa med buss, den kunde i princip stå still och andra dagar fortsatte jag med pendeln till Karlberg och gick sedan, men det hände att tåget fastnade innan och ingen fick gå av på en timme. Hem gick jag ned till Centralen så fick jag den motionen och tog pendeln hem, men fy vad långa dagar det blev och förstår att det blir det för dig också. Hoppas du får avlastning hemma sen och kan göra nåt eget på helgerna ibland.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...