söndag 10 januari 2016

Sockerfritt!

En vecka med sockerfritt! Ja, lite mer än det, men i alla fall.

  Malin undrade lite över hur jag tänker kring det här med att utesluta socker och vad som räknas helt enkelt. Jag har uteslutit socker i olika former flera gånger. Senast förra året i januari då vi startade projektet "100 days with real food" där det mesta uteslöts. Dock är jag inte lika radikal i år.
Främst ska jag utesluta det uppenbara sockret som godis, bullar, kakor, läsk, saft etc.

Saker som juice dricker vi inte ofta eftersom vi sällan köper hem det på grund av att det är så sött (bättre att äta en frukt). Så ett glas juice ibland är okej enligt mig. Det blir ändå kanske mindre än en gång per månad.

Laktos tillåter jag också eftersom jag inte använder mjölkprodukter mer än en skvätt i mitt te, lite till min gröt på morgonen. Ost äter jag i någon form kanske en gång per vecka.
Jag är dock inte främmande för att utesluta mjölk och använda mandelmjölk eller något annat som ersättare. Dock har jag inte hittat nåt bra märke. De flesta som jag sett har massor med tillsatser som jag inte gillar. På skolan där jag jobbar har de en vitamix (en mixer som är superstark) som de gör mandelmjölk med (mandlar och vatten i princip). Men den maskinen är lite dyr för oss (runt 500 dollar).
Så jag kikar fortfarande på alternativ.

Som ni ser är jag inte väldigt sträng, så tillvida att jag utesluter ALLT. Ser jag att jag återkommer till någon källa för att äta socker (ersätter godis med t ex sockrade flingor) så kommer jag utesluta det på en gång. Är det att jag äter något en gång i veckan eller mer sällan anser jag att det är okej.

Efter 100 dagar kanske jag beslutar att utesluta mer, men det vet jag ännu inte. Vi får se.

Vad har ni för tankar kring socker? Kan ni hantera det? Kan ni inte? Märker ni skillnad när socker utesluts en tid? Hur?

5 kommentarer:

iaz sa...

Ska bli spännande att höra hur du känner dig efter 3 veckor utan socker. Mer ork? Jämnare humör? Och inget sockersug längre? Bra jobbat, du är så duktig och när du väl bestämmer dig så gör du det bara. Heja dig! Kram

Cissi sa...

Jag funderar inte så mycket på sockerintaget. Jag äter i princip aldrig godis, men en del kakor och sånt. Jag försöker undvika socker i vanlig mat för att det är onödigt. Borde säkert äta färre kakor, men i lagom dos är det inte så stort problem.

Om laktos; Jag läste nyligen att det inte är laktos i hårdost. Den har försvunnit under vägen från mjölk till ost. Jag har inte forskat mer i det, men tydligen är det många laktoskänsliga som undviker osten i onödan.

Mjölk; Ett tips är havremjölk. Oatleys havremjölk är riktigt god på frukostgröten. Jag gillar inte att dricka den, men har den numera alltid på gröten. Kanske ett alternativ till mandelmjölk.

Malin sa...

Du är så duktig! Jag försöker minska på sockret men att utesluta kommer nog inte funka för mig. Däremot sockrar jag sällan extra och dricker inte alkohol eller kaffe! Skall bli spännande att höra hur det går.

Min plats i solen sa...

Heja dig! :) Själv borde jag säkert dra ner på min sockerkonsumtion men jag är nog en för stor livsnjutare för att ta tag i det. Jag lägger hellre till än drar ifrån. Så jag unnar mig det onyttiga sockret och lägger hellre till mer motion istället. Just nu iallafall. ;)

Lycka till vännen, du kommer fixa detta och det ska bli spännande att följa din väg.

Trevlig helg!♥

Kram Lotta

Anna, New York — My Bite of the Big Apple sa...

Önskar dig stort lycka till! Jag har inngen längtan efter och gillar inte socker så jag äter ändå inte godis, läsk, bullar etc. Inget problem att låta bli alltså, eftersom jag inte ens tänker på det. Men lite mörk choklad slinker ner då och då! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...