måndag 3 september 2012

Jobbet börjar bra

Så skönt det är när jobbet börjar med nån ledig dag. Jag jobbad i torsdags och fredags och idag, måndag, är det Labor Day och skolan är stängd. Helgdag alltså. Inte illa. Jag klagar inte.

Dottern börjar ju på sin skola på torsdag och inför denna skolstart har vi fått en lista på saker att inhandla. Väldigt annorlunda mot Sverige med andra ord. Saker att inhandla är exempelvis lim, tejp, pennor, papper och liknande saker. Sånt vi tar förgivet i Sverige.
Jag och maken var fullt laddade med lista och allt, att åka till gallerian längre upp i staten New York. Vi gick först till Walmart - det ställe som hävdar att de nästan har allt som går att köpa under himlavalvet. Well. Det var väldigt urplockat och det enda vi hittade var i princip pappersservetter och mer hushållsaktiga saker vi måste ha till skolan.
Vid den tidpunkten kom vi på vad inköpslistan egentligen var till för - att redan före skolstart testa barnens föräldrars intelligens och problemlösningsförmåga för att förutse huruvida deras barn kommer att lyckas i skolan. Vi var helt inställda på att få högsta betyg på testet.
Inköpslistan är inte lätt att manövrera för en ovan förälder. Jag och maken såg det som en utmaning medan vi senare under dagen armbågade oss fram med andra föräldrar och blivande elever, genom ytterligare ett ställe (som är specialiserat på kontorsmaterial). Efter ett par timmars letande och funderande och plockande och flera hundra kronor fattigare, tror jag att vi lyckades.

Inte nog med det. Av någon outgrundlig anledning har dottern också växt ur sina kläder under sommaren. Helt galet snabbt har det gått. Dags att inhandla en ny garderob. Här är det ännu sommar och väldigt varmt. Dock är hösten på intågande vilken sekund som helst. Det går lite långsammare här än hemma i Sverige, men den kommer. Det får alltså bli lite kläder som ändå tål lite kyla...
Det är mycket nu.

11 kommentarer:

Husfrun sa...

Jaha ja, skolmaterial behöver man alltså inhandla själv i USA.
Och så en helt ny garderob också :)

Marina sa...

Som sagt, det är ju lite ovant för oss nordbor att behöva inhandla alla små saker inför skolstarten, och här gnäller alla elever (i alla fall de lite äldre) över att de inte får nog många pennor...

Malin sa...

Lite likt det här blogginlägget som jag såg på FB.
http://prayingtodarwin.wordpress.com/2011/08/26/a-letter-to-my-childs-teacher-whom-i-suspect-is-a-sadist-revisited/

XOXO

Anna Granström sa...

Alltså SKIT att det var fel på ditt exemplar av boken!! Ni är två som fått ett sådant exemplar hittills. Det är tryckeriet som har gjort fel. Sidorna är korrekta annars och det verkar vara från en viss kartong det är fel. Givetvis ska du få en ny, korrekt bok- måste bara fightas lite med tryckeriet först. Om det saknades sidor har ju massor missats i boken! Den andra som fick fel hade hopp från 128 till 161 och sedan fler hopp. Blir så himla besviken på tryckeriet... Nu kollar jag sidorna i ALLA böcker jag skickar, men så ska det ju inte behöva vara :(

Dorotea Pettersson sa...

Ja det där med eget skolmaterial är intressant. Jag såg en hel massa föräldrar som sprang runt som yra höns för att köpa det som behövdes när jag var där. Ett helt annat system helt klart.

Jag är ganska säker på att ni fick högsta betyg!

Casa Annika sa...

Här i Spanien måste eleverna också ha en massa eget material. Det är ingen som tror att det är en tillfällighet att momsen på sådant höjdes från fyra till 21 procent nu, en dryg vecka före skolstart.

Katarina sa...

Inköpslistor springer nog var och varenda förälder med här i Asien..poå Filippinerna får man inte ens gå i skolan om man inte har uniformen, därav mitt skolprojekt så att alla kan gå till skolan i den byn där jag verkar.

Hoppas ni fått det ni sökt efter. Kram

Anna Granström sa...

Kan du kolla var sidorna är fel och allra helst fota uppslagen där det är fel och maila till info@annagranstrom.com så att jag kan reklamera? Vore jättesnällt (och så sparar det pengar för mig då jag kan få tillbaka från tryckeriet och skicka ny till dig!). Du får hellre skriva om min bok när den är korrekt, om du vill... Känns så surt att tryckeriet schabblat. Tänker typ på det hela tiden och DRÖMMER om det. Drömmer inget om riktiga bebisen som komma skall, haha. Lycka till på jobbet också :)

Camilla sa...

Ni (föräldrarna) ver kar ju fixa det där med skolstarten riktigt bra. Hoppas att dottern fixar det lika bra på torsdag ;)

Visst är det märkligt att barnen kan växa en decimeter på några sommarmånader. Jag tycker det är samma sak varje år. I september slutar alla långbyxor mitt på vaden och skorna går det inte att få i fötterna i. Tur att ni kan det där med shopping nu!

Västgötskan sa...

Ja, man tar mycket skolmaterial för givet. Kanske tur att den svenska skatten resulterar i NÅGOT! :-P

Det där med väx-perioder är väl underbaaaart...? ;-))

Kram M

ZtorZillen sa...

Oj, vilket projekt! Du har helt rätt, det är mycket vi tar för givet här...har du provat på sjukhusvården än?

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...