lördag 22 september 2012

Livet på en pinne

Veckan som varit har bjudit på en hel del arbete och den har känts lång fast ändå kort. Does that make sense? Och fredagen var nog ändå värst. Kanske för att energin var helt slut vid det laget. Maken ville muntra upp mig lite och föreslog en tur in till "stan". Med stan menar jag Manhattan. Jag är aldrig sen att tacka nej till äventyr. Det slutade med ett besök på Times Square och bio.

Det är alltid bra att åtminstone en gång om året besöka Times Square bara för att påminna sig själv om att man aldrig bör åka dit. En riktig turistfälla är det. Massor med folk, dygnet runt, försäljare, jippon och affärer som aldrig tycks stänga. Vi tog oss snabbt igenom och gick till biografen "runt hörnet" och valde att titta på "The Campaigne" med Will Ferrell i huvudrollen. En helt okej film. Vi smugglade in lite mumsiga cupcakes att käka dessutom. Till det en enorm läsk. Only in America.

Idag for vi in till "stan" igen för att ge dottern sin första hårklippning. Hon var aningen rädd att vi skulle klippa av allt hår "som pappa" och ville först inte höra talas om nån klippning. Vi preppade henne hela veckan och när det väl var dags gick det alldeles utmärkt. Vi åkte till ett ställe som är specialiserat på barnklippningar. Atmosfären var trevlig och barnvänlig. Barnen får kolla på film medan de klipps (och de kan välja att sitta i en leksaksbil istället för en stol). Efteråt får de ett diplom, en klubba, en ballong och en liten leksak. I Ns fall var det klubban som hägrade.
Från rocker....
...till detta!

Därefter gick vi till Central Park och en liten lekpark. Vädret var alldeles lagom. Fuktigheten är borta och kvar är värmen med några kyligare vindar emellanåt.
Lite middag på det och sen hemåt igen. En väldigt skön och härlig helg.

16 kommentarer:

Monica sa...

Skönt lilla damen fick behålla lite lockar:-), blev så fin!

Camilla sa...

Så jättefin dottern blev i håret och söt som vanligt!

Husfrun sa...

Fina N.
Förstår vad du menar, veckan fylls med så mycket att dagarna går så fort samtidigt som man hunnit med så mycket att veckan tycks ha varit mycket längre :)

Madeleine sa...

Åhh New York. Vill verkligen uppleva den staden..alla åker dit utom jag typ..

Katarina sa...

Fullt upp ser jag, kul! Vad fin hon är tjejen!! Kram

min tekopp sa...

Å så söt hon är er lilla dotter! Kram

Mariah sa...

åh, ett liv i New York låter ju alldeles underbart! Och vad din dottern blev i håret :)

iaz sa...

Va fin hon blev lilla stumpan. Hon börjar bli stor :-) Söt! Går det bra med skola o jobb? Kraaam

Anneli sa...

Jag blir lite avundsjuk på ditt stora äventyr, det låter så härligt alltihop. Och dottern blev supersöt. Jag och dottern såg den filmen förra veckan, riktigt kul bitvis faktiskt.

Marina sa...

Någon gång ska jag besöka New York...hela den amerikanska kontinenten är ju en vit fläck på min karta.

my sa...

Vad spännande det är att följa era nya äventyr in the us of a. :) Har varit dålig med att kommentera på sistonde, men jag är här och läser! :)

Efter vår trip till USA i somras har jag fått lite USA-feber och det värker i hela mig attt åka dit igen när jag lÄser dina posts. Mysfaktor på hög nivå!

Och vad fin lilltjejen blev i håret! Snyggt!

Jojjo sa...

Oj, vilket härligt hår hon har!

Dorotea Pettersson sa...

Vad kul med äventyr och jag kan förstå att Times Square inte är vad man längtar till när man bor där du bor. Jag börjar känna av det här med fredagströttheten nu när jag har börjat jobba och än så länge så njuter jag faktiskt av det för det var länge sedan jag kände det.

Vad fin lilla N blev!

kram kram

Emma sa...

Glad att du har så lite tid till att blogga. Ledsen också men av rent egoistiska skäl..

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hejsan där borta!!
Kul med barinriktad salong, kanske lättare då med barn som är lite osäkra på vad som ska ske egentligen. Söt är dottern som rocker o inte rocker!!

Läste om din historia dit du är nu, så spännande o härlig bild på familjen!!
HAPPINES!
Klem Anna

Anonym sa...

Låter så häftigt att "åka till stan på bio" typ och då mena Manhattan! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...