torsdag 14 februari 2013

Kärlek?

Ja, glad alla hjärtans dag i efterskott! Jag har haft fullt upp med lite ögoninflammation och läkarbesök. Inget allvarligt, men lite drygt och dyrt.
Firar alla hjärtans dag gjorde vi lite smått, men faktiskt mest på dotterns skola. De hade "Writing celebration" just idag. En fantastisk idé! Fira skrivkonsten! Barnen i klassen hade skrivit berättelser ur sitt liv som de läste upp för oss föräldrar som gick runt och lyssnade på var och en. När vi lyssnat klart fick vi skriva en liten hälsning i ett hjärta till författaren. En jättemysig upplevelse!
De skrev alla om olika saker och det var intressant att höra om.

Sedan firades Valentines day som det heter här. Och där är jag lite kluven faktiskt. Jag gillar att uppmärksamma högtidsdagar och speciellt en som handlar om kärlek och vänskap. Men lite till överdrift tycker jag nog att det kan gå. I Ns klass går det inte mindre än 29 elever. Det är första gången vi "firar" alla hjärtans dag i USA och i amerikansk klass. Här är det visst tradition att ordna kort till alla klasskamrater och gärna med godis eller annat. Det är många kort och treats att fixa. Vi bestämde att klippa hjärtformade kort och sedan fick N skriva "Happy Valentines (namn) from N". Det tyckte vi räckte. Idag när N kom hem med sin "skörd" kändes det lite futtigt. Det var massor med klubbor, några hade till och med bakat lite och lagt i fina påsar och så vidare...Helt klart var det de allra flestas föräldrar som hade ordnat. Medan jag "tvingade" N att handskriva alla kort...Jag är mest rädd att det finns barn vars föräldrar inte är lika "investerade" i sitt barns liv och såna här upplevelser och som inte får chansen att ge kort till exempel...Är det bara den lagome svensken i mig som talar? Jag vet inte. Det är mysigt med kort och teckningar tycker jag...8 kommentarer:

Marina sa...

Ibland är det skönt att kunna vara en "lagom-svensk".

Saltistjejen sa...

Hoppas du snart kryar på dig! och V-Day är lite galet här tycker även jag som är mer "lagom-svensk". Men allvarligt talat har jag inte förstått varför barnen måste ge saker till varandra. Kommer kanske nästa år då E börjar K-garten. Än har vi aldrig stöt på just den traditionen på dagiset där hon går. Där gör barnen ofta kort till sina föräldrar och ev syskon. Och vi har en V-Day Bake Sale som föräldrarna ordnar och till den finns det vissa rum som bakar och dekorerar.
KRAM!

Husfrun sa...

Jag är glad över att inte fira den dagen. Jag tycker att det ska finnas kärlek och omtanke i varje dag och att det spontana är trevligast. Det blir lätt så uppstyrt och påtvingat på alla hjärtans dag.
Krya på dig!

Monica sa...

Låter fint på med firandet på skolan, så bra initiativ! Och det andra, var fint det också att hon skrev kort själv, jag gillar sånt där hemmapyssel och hemtillverkat, sedan ser dottern inte mindre glad ut för det med alla påsar, bara att tacka och ta emot:-). Hoppas du själv fått bra hjälp med ögonen, kram.

Emma sa...

Jag firar stolt Alla Hjärtans Dag trots att varje dag borde vara en kärleksdag.

Men idag, trots att det är fel dag, skickar jag ändå ett hjärta till dig! Ha!:♥

:-)

Madeleine sa...

Hoppas att ni fick en trevlig hjärtedag.

Steel City Anna sa...

Jag blir alldeles matt när jag läser om allt man ska fixa och dona med till skolan. Hur ska man hinna om man inte är hemmafru? Jag känner mej inte så lagomsvensk utan mer som Gudrun Schyman :) Fint med egna kort.

dorro sa...

Ja i USA är det verkligen en stor sak. Roligt men en aning överdrivet. Jag är ju den typen som gärna finner tillfällen att fira så vi firar alla hjärtans hemma hos oss. I år pysslade barnen lite dekorationer som vi satte upp och vi åt en mysig frukost tillsammans och Stella hade gjort kort till alla. Barnen fick varsin present (sådant vi hade i gömmorna). Så gör vi.

Krya på dig nu! Inte roligt att vara sjuk

kram dorro

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...