onsdag 20 februari 2013

Konstv(ä)rk!

Detta måste tillhöra en av sakerna jag aldrig trodde att jag skulle göra;
sy ballonger på en T-shirt. Inte mindre än 100 stycken dessutom.


Det är till dotterns skola. På fredag firar de nämligen "100 days of school", de har alltså gått i skolan i 100 dagar på fredag. Detta ska så klart firas med en T-shirt med 100 saker på...Vi hade svårt att komma på nåt att ha på. Det ska vara ganska bekvämt och man ska kunna bära tröjan hela dagen. Nu vet jag inte, så är i efterhand, om ballonger var den allra bästa idén, men det får gå.

Först hade jag en tanke på att göra nåt mönster med ballongerna. Den tanken övergav jag ganska snabbt. Det är skitsvårt att sy ballonger för hand på en tröja! Jag höll på att sy fast mig själv ett par gånger och snurrade in de andra ballongerna i en virrvarra av tråd.
Vad gör man inte för sin dotter?


14 kommentarer:

Husfrun sa...

Haha, så kreativt. Men det vetesjutton om jag hade mäktat med. Vilka roliga galna idéer de (ni) har för sig borta i Amerikat ;)

Emma sa...

Haha, nej det var verkligen unikt. Ngt för Lady Gaga kanske?

Monica sa...

OJOJOJOJ:-), jag säger det men fiffig idé, var får du allt ifrån? Eller är det dottern som är så påhittig? Men visst gick de väl sönder lite också där uppe i alla fall så att de inte går att blåsa upp, nej det blir bara för mycket, 100 uppblåsta ballonger:-))). Men spara detta konstverk, kanske kan användas på scen av någon kändis eller så, kommer i TV världen runt, du kan ta patent på det, bli rik:-)), fantastiska möjligheter finns. Hoppas söta dottern blev riktigt nöjd! Kram!

Monica sa...

Jag måste tillägga att jag blev riktigt uppiggad av ditt inlägg, det var en så oväntad aktivitet så det blev extra kul:-), tack!

Malin sa...

Bra ide. På mina barns skola skulle varje barn samla på 100 saker och ta med på en poster (i Kindergarten). Äldste ville samla på kamrater och fick rita och namnge 100 (!) streckfigurer. Tog veckor. Yngste valde lego...

iaz sa...

Det blir ju jättefint med alla härliga färger! Tänk va mycket olika idéer de har om att fira saker på skolorna i USA =) Mycket som involverar föräldrarna på ett eller annat sätt förstås =) Kanske inte alltid lika poppis. Vad tycker Omi om tröjan? Kram!

iaz sa...

Det blir ju jättefint med alla härliga färger! Tänk va mycket olika idéer de har om att fira saker på skolorna i USA =) Mycket som involverar föräldrarna på ett eller annat sätt förstås =) Kanske inte alltid lika poppis. Vad tycker Omi om tröjan? Kram!

Steel City Anna sa...

De är duktiga på att sätta föräldrar i arbete de där lärarna ;)

Casa Annika sa...

Vad jobbigt... Du skulle ha nöjt dig med att göra en potatisstämpel och stämplat hundra tryck.

dorro sa...

Vilken kul idé! Jobbigt det där med barn i en amerikansk skola eller hur. Det är så mycket mer hemmapysslande. Min dotter har också 100-årskalas i sin klass och hon älskar det. Inga kläder med ballonger dock.

Susjos sa...

Jösses! Det var bra jobbat,puh, hade jag aldrig fixat :)

Saltistjejen sa...

Oj! Det verkar vara vanligt här med just sådana "100 projekt". min chef berättade nyligen om att hennes yngste son hade samma projekt. Hon limmade 100 gem i något fint motiv (tror det var ett träd?) på en större bit kartong.
Jag har dock lite svårt för det här med projekten här i skolorna som i stort sett innebär att FÖRÄLDRARNA måste göra dem eftersom de är för svåra för barnen. Varför inte sänka ribban lite och låta barnen göra dem istället? Men det verkar inte som om det är på gång alls vad jag har hört från andra med barn i skolorna här....?
Kram och du, var glad att du iallafall slapp BLÅSA UPP alla 100 ballongerna först!!!! ;-)
kram!

Marina sa...

Jag håller med ovanstående - var glad att du inte skulle blåsa upp dom!! Jag är helt förstmmad av detta engagemang ändå, att sy fast 100 balloner på en tröja...hade det varit jag hade det troligen blivit lim!

Martina sa...

Tycker det var jättesmart med ballonger, det måste ju ha varit relativt lätt (i tyngd mätt) att bära iallafall :-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...