onsdag 6 februari 2013

Livet

I helgen föll jag ned i ett stort svart hål. Handlöst fall. Rakt ned. Ett hål som jag fortfarande håller på att klättra ur. Just nu känns det halt, svårt att få tag i något att hålla fast i för att kunna komma upp ordentligt. Livet ger en ordentliga smällar ibland. Det gäller att parera, ducka och fortsätta slå helt enkelt. Jag kan helt bara säga att det är en mycket jobbig tid för oss just nu, utan att säga för mycket. Det är lite för personligt att skriva om, därav "hemlighetsmakeriet".

Å andra sidan har det också hänt roliga, positiva saker. Som att vårt "akvarium", det där projektet på jobbet som jag skrev om förra veckan, blev riktigt fint. Jag är aningen stolt. Helt klart värt alla blåa smurfar.

Snäckor, sjöhästar, maneter, fisk och sjöstjärnor.
Plus att en mamma berättade att hennes son hade velat se på bilderna på hans lärare nere i hallen ( vi har foton på alla lärare på ett träd). Sedan sa han:
- I wanna see the picture of my BEST teacher miss D!

Är det inte gulligt så säg! Det gör att det är lite roligare att gå till jobbet, trots rådande omständigheter...

För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras. Nja. Bara en påminnelse från min tid på gymnasiet när jag studerade latin. Ni som läst latin förstår vad jag menar. Alla dessa citat man skulle plugga in.  Plugga har jag gjort hela veckan. På lördag ska jag nämligen ta mitt första Collegetest och komma ett steg närmare min lärarlegitimation. Provet är Humanities. I stora drag, poesi, litteratur, arkitektur, konst, musik och sånt. Jag kommer aldrig i mitt liv kunna komma ihåg alla olika "meter" som används i poesi. Eller skalor och sånt i musik. Jag förlitar mig på resten helt enkelt. Lite nervös är jag. Kuggar jag har jag förlorat 140 dollar plus att jag inte får göra om just det testet på sex månader...
Efter detta prov har jag bara sju kvar...

15 kommentarer:

iaz sa...

Sänder er en stor kram! ! Och va härligt med såna fina kommentarer från barnen. Jag är inte förvånad ;-) Du har ju alltid haft så fin hand med barn! :-) Kram!!

Husfrun sa...

Å lycka till med provet. Och så hoppas jag att allt det där jobbiga går över och att ni har det bra. Kram.

Anonym sa...

Varm styrkekram kommer här!

Hanna Lans sa...

Usch, det där hålet är inte skojigt! Själv har jag varit nere i ett svart hål alldeles för länge, men fick ett ryck för några dagar sedan och klättrar nu långsamt uppför. Och nej, man kan verkligen inte skriva allt på en blogg, man får sålla och väga på guldvåg. Jag önskar dig lycka till i vilket fall som helst!!

Monica sa...

Usch det här året börjar inte bra, hoppas du får krafter till vad det än är. Det är så mycket vi ska klara av ändå hela tiden. Lycka till med tentan, du får försöka fokusera på en sak i taget, väldigt skönt när man klarat det och det även om det känts tungt med annat.

Emma sa...

Vad ledsen jag blir att läsa att ni har det så svårt nu, tack för att du berättar lite i alla fall men känn ingen skyldighet att berätta mer.

Skickar en stor kram!

Casa Annika sa...

När man är i sådana hål får man bara härda ut tills det blir bättre. För det blir ju det.
Hoppas att det blir snart i ditt fall, men det låter som om något mycket tråkigt har hänt.
Kram.

dorro sa...

Men usch. Vad ledsen jag blir att höra att ni mår dåligt just nu. Hoppas att ni finner tröst i varandra.

Lycka till med provet! Vilka krav de ställer och vad många prov du ska göra.

Stor styrkekram!

Mrs Clapper sa...

Det var ingen rolig läsning. Hoppas att det vänder snart för er. :( stor kram!

Camilla sa...

Lycka till på provet! Och en massa styrkekramar att reda upp det andra jobbiga med.

Saltistjejen sa...

Först en VARM KRAM till dig! Det är verkligen otroligt jobbigt när man hamnar i sådana där svarta hål. Jag hoppas innerligt att du snart kan komma upp därifrån och att du får hjälp ioch stöd på vägen.
Sedan till akvariet- så FINT!! Verkligen! och vilken komplimang av din elev! Gött!
Så önskar jag dig stort lycka till också! Heja dig! Det kommer gå fint tror jag!
KRAM!!!!

Anneli sa...

Åh, vad ledsamt att höra! Hoppas att du snart får grepp igen. Akvariet är fantastiskt, vilken fin ide. Lycka till med provet! Kram!

Jenny sa...

Hej! Kul att du hittade till min blogg. Hur trivs du som lärare i USA? Jag är utbildad årskurs 0-6-lärare, men har inte kännt någon större lust att jobba som lärare i Sverige. Skiljer det sig mycket åt mellan länderna tycker du? mvh Jenny

Anna Granström sa...

Skickar en stor kram och hoppas att det svarta hålet snart fylls igen och blir fint. Tänker på dig!

Malin-Charlotta sa...

Det kommer inte alltid vara så här, även om det känns så just nu. Bäcksvart, kolsvart, nattsvart. Låt dig själv ligga i svarta hålet ett tag, ibland är det nödvändigt.

Kram & good luck på testet. Du fixar det så klart!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...