lördag 21 september 2013

Hjärtknipande

Igår morse såg jag på amerikansk nyhetsmorgon och de rapporterade om en liten pojke som skrivit ett hjärtknipande till tomten. Han bad tomten hjälpa hans tvillingsyster som mobbas i skolan. Han skrev att han bett till Gud men Gud var för upptagen och därför skrev han nu till tomten istället.

Barnen intervjuades av en reporter och det var nära till tårarna flera gånger. Vilken fantastisk kille och bror!
Väl värt fem minuter att se på.
Jag kan verkligen inte förstå hur sånt här kan få fortgå. Jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att stoppa mobbning, men det måste finnas ett sätt som funkar.5 kommentarer:

Monica sa...

Hoppas det blir något gott ur detta! Väldigt fin bror! Och mobbning är tyvärr vanligt här också, men om vuxna och föräldrar och andra runt om reagerar direkt så att inte det dåliga beteendet hinner permanentas utan stoppas direkt kanske det hjälper mer. Och förstås finns det problem i mobbarnas familjer, direkt ska de kollas upp, få besök av rektor och om det behövs av socialen. Att man sätter ned foten omedelbart.

iaz sa...

Vilken fantastisk liten tvillingbror hon har, verkligen helt osjälvisk och godhjärtad. Önskar det fanns fler som honom. Hoppas skolan tar tag i detta och även de föräldrar till de mobbande barnen, alla åtgärder behövs. Ingen ska behöva må dåligt för att den är den den är. Kram

Anonym sa...

Vilken underbar liten kille. ♥

Villa Freja sa...

Sån härlig modig och snäll kille. Mobbning är svårt att bekämpa, jag har själv ett fall som tynger mig, men det går att göra något!

Villa Freja sa...

Modigt och underbart gjort av honom.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...