tisdag 24 september 2013

Växer som en champinjon

Idag var vi återigen till barnläkaren. Här går man inte till BVC eller liknande, utan man får hitta en egen barnläkare som gärna finns nära där man bor och gärna tar ens hälsoförsäkring, annars kan det blir en dyr historia. Inför lillens ankomst letade maken efter en barnläkare åt honom och fann en nystartad klinik väldigt nära oss. Faktiskt bara nedför gatan. Alldeles lagom.
Speciellt med tanke på väntetiden som blir ändå. Vi var så bortskämda hemma i Sverige när N föddes. BVC, också nära. Om man hade tid klockan 10.00 så kom man också in i undersökningsrummet klockan 10.00.

Här. A different story. Har vi tid klockan 10.00 är vi i väntrummet den tiden. Sedan får man vänta. Och vänta lite till. Efter en 20 minuter får man komma in och väga och mäta med en sköterska. Därefter blir man anvisad till ett rum för att vänta på läkaren. Hur lång tid man får vänta där är osäkert. Ibland 20 minuter, ibland en timme. Hittills har ett besök tagit (från det att vi kommit in i väntrummet, tills dess att läkaren är klar med undersökningen) ca 1.5 timme. Tänk er att vänta så länge med ett spädbarn som är två veckor gammalt. Det är inte så lätt alla gånger.

Dock tycker vi att den barnläkare som vi har valt är bra. Hon är förståndig, tar sig tid och är noggrann. Lite äldre med mycket erfarenhet.
Idag sa hon att Hugo "is growing like a champion". Han har redan gått upp ca 600 gram sedan födseln och växt nästan 4 cm. Det går så himla snabbt!


14 kommentarer:

Anneli sa...

Aww, vilka sötnosar!

Monica sa...

Vad fort det går, han är redan två veckor och en stor kille:-), så kul det är man ser verkligen att han är en kille och dottern en tjej, jag är inte så mycket för det där "hen";-) annat än praktiskt som ord ibland att skriva. Skönt du fått en bra doktor, och bra att de tar sig tid när ni väl kommit in och undersöker. Känns tryggt om de verkar kunna vad de gör:-)

Steel City Anna sa...

Vilka fina ungar! :) storasyster ser stolt ut.

Marina sa...

En riktig kungschampinjon, alltså ;)

Anonym sa...

Jag har inte alls samma erfarenhet av amerikansk sjukvård. Här behöver man inte tigga och be för att få en tid om en månad, utan här frågar de när jag vill komma, vill jag kanske komma idag? Och det är bara i undantagsfall man får vänta. Fast det varierar väl från ställe till ställe gissar jag.

iaz sa...

Finingar! Mysigt :-) kram

Hanna Lans sa...

Åh, vilken fin bild!

Casa Annika sa...

Men vad söt han är!!!
Kul uttryck förresten, att växa som en champinjon. De är säkert snabbväxta, men kan omöjligt växa lika snabbt som kattgräs.
Vet inte hur det är med väntetider till barnläkare i Spanien, men till vanliga mottagningar får man alltid vänta. När jag ksa träffa ögonläkaren avsätter jag hela förmiddagen (som här varar till klockan 14) för det. Är tiden 9.30 kan man, om man har tur, komma till sköterskerummet och få ögondroppar relativt snart (allt är relativt), men sedan får man sitta ute i den överfulla korridoren tillammans med ett 70-tal andra som också väntar på att få komma intill och träffa ögonläkare. Hela förmiddagen, som sagt... Till husläkare är väntetiden för det mesta kortare, men man kan vara säker på att aldrig komma intill den tid man fått.

Anonym sa...

Alltså lille H... Så sööööt! Jätteintressant att läsa om skillnaderna oxå. Brukar alltid få vänta på vårt BVC oxå, men aldrig en timme. En kvart efter utsatt tid kanske. Det var lagom jobbigt med en nyfödd, nu kan han ju leka i väntrummet :)

Anna Granström.

Bettan sa...

Vilka sötnosar!

Camilla sa...

Helmysig bild!

Saltistjejen sa...

Vad skönt att han växer så fint! och att ha en bra pediatrician är verkligen A och O. Men oj vilka väntetider! Vi väntar sällan mer än 5-10 min innan vi får koma in för vägning och mätning. Sedan kan man få vänta kanske 5-10 min (max) innan läkaren kommer. Ofta inte mer än 5 minuter. Men visst, allt beror ju på hur stort upptagningområde läkarmottagningen har antar jag?
Vilken otroligt fin bild på dina sötnosar också!!
Kram!

Beatatjata sa...

Åh, har helt missat lilla bebisens ankomst, grattis!!

Malin-Charlotta sa...

Åh så underbart fint!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...