söndag 15 september 2013

Man vänjer sig

Man vänjer sig ganska snabbt vid en ny familjemedlem. Efter bara ett par dagar är det som om han alltid funnits där. Visst är det konstigt? Fast ändå bra. Lilla H äter, sover, fiser och gnäller bara när han är hungrig. Storasyster N tar sitt storasysteruppdrag på allvar och är så fin. Emellanåt kan det bli lite mycket lillebror för hennes del, men det går snabbt över igen med lite extra uppmärksamhet. 

Och jag är så hemskt glad att inte vara gravid längre. Allt är så mycket lättare med en mindre mage. En riktigt fin degmage, som är mjuk och go och inte stor, rund och hård. Jag kan böja mig utan problem, och faktiskt även andas när jag knyter skosnören. Man är så tacksam för de små sakerna! Jag kan knata upp för backen hem utan att flåsandas efter tre meter (en ganska lång och tvär backe) och att kunna sova på rygg igen! Jag är egentligen ingen som sover längre stunder på rygg, men har man endast två alternativ och måste rulla runt som en flodhäst i lera för att komma från höger sida till vänster...då är ryggalternativet skönt. Plus att jag i slutet fick ont i ena höften om jag sov på höger sida. Allt sånt är borta. Väck!

Möblerna kom i onsdags och maken kunde fara hem och ta emot dem. Sedan dess har han skruvat och snickrat ihop allt till den grad att han lider av ryggvärk och träningsvärk. Men nu är det äntligen färdigt och allt har fallit på plats.

Livet som tvåbarnsföräldrar har bara börjat, men det känns fantastiskt bra! Jag är glad att N är så pass stor som hon är. Det underlättar mycket tror jag, både för henne och för oss.

Nu ska jag snusa lite bebis. Imorgon tänkte jag skriva lite kort om förlossningen och de skillnader jag upplevde mellan Sverige och USA.

9 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Imponerad av din energi må jag säga! Och vad skönt att Ikea kom när de sagt nu iallafall.

Anonym sa...

Oxå sjukt impad av din energi! Jag kunde knappt ta mig till toan på tre veckor, men jag fick ju komplikationer. Ibland känner jag att jag vill ha revansch! Men det skulle nog vara om flera år. Tror oxå det underlättar när man har en större.

Anna Granström.

Saltistjejen sa...

Så härligt att läsa att ni alla mår bra (ja utom din make då som skruvat så händerna blöder... ;-)) Men han lär nog recover snart. ;-)
Jag tror som du att N's ålder gör det mycket lättare. Hon kan hjälpa till, och hon förstår. Självklart en enorm omställning för henne också men på många vis säkert ändå lättare än om man har säg en 2-åring som klätrrar runt och själv behöver en massa "passning". :-)
Fortsätt njut nu och sköt om er alla!!
Och Grattis igen!!
Kram!

Kattas Betraktelser sa...

Härligt att ni alla är samlande! Låter som du har mycket energi och det kan nog behövas. Ha det gott!

Kevlarsjäl sa...

Åh jag vill också slippa min mage. Men jag har nästan 3 månader till BF men när jag läser det du skriver... som jag känner igen mig.

Ni verkar ha det härligt. Underbart!

iaz sa...

Passa på att njuta av tiden tillsammans med lilla H, tiden går ju så himla fort =) Förstår att N är glad för sin lillebror, så spännande för henne! Du får maila lite bilder på de fina syskonen sen =) Kram

Monica sa...

Förstår det är skönt att få kroppen "normal" igen:-), efter denna varma sommar också som du varit gravid hela, det är inte klokt egentligen vad vi kvinnor klarar, faktiskt, vi är riktiga mirakel och bebisarna också:-). Skönt du fått ordning på möblerna. Intressant att höra lite om sjukvården där, du kan ju jämföra nu, intressant om bemötande, tilltal och hur de ser på en födande kvinna mm. Och om du mötte skillnader i vård och omvårdnad.

Camilla sa...

Min dator trasig så jag har inte kunnat läsa bloggar på några dagar... Och då passar du på att föda barn.

Grattis så jättemycket till er nya familjemedlem. Mysigt med en liten bebis och mysigt att hinna njuta eftersom N är lite större.

Martina sa...

Grattis!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...