fredag 11 oktober 2013

Avbrott och uppdatering

Jag har varit sjuk. Faktiskt sjuk. Både förkylning och feber. Det var ett tag sen faktiskt. Och det var inte roligt. Nu mår jag bättre i alla fall och det känns himla skönt.

Under tiden jag var sjuk fick jag uppdatering via kommentar av underbara Monica (som är så bra med siffror och statistik och är nyfiken och kollar upp saker!) angående medellängden. Tydligen är medellängden för kvinnor i Sverige 167.7 cm. Själv är jag 167 cm. Jag är så svenskt lagom man kan bli! Jag har dock haft många långa människor kring mig hela livet så jag har känt mig väldigt, väldigt kort.

Medellängden för "vita" kvinnor i USA är 164.8 och alla kvinnor oavsett färgskala 162.2. Så jag är lång oavsett vilken kategori man jämför med! Känns bra det här. Riktigt bra. Och med den fart som fetman sprids här så kommer jag snart vara ett benrangel. Det går bra för mig här alltså.

8 kommentarer:

Cinnamon sa...

Och jag är en riktig kortis på 157 cm. :)

Monica sa...

Ja du är alldeles perfekt:-), Anna är 168 eller det kanske är 167,7 om vi ska vara noga men så har hon en något längre far än mor, 190 resp 160,:-).
Är fetman så på framfart? Det står om det visserligen men man undrar, och de där fetmabreven de skickar hem om skolbarnen väckte obehag, om barn som rörde sig mycket, åt bra och såg helt normalsunda ut men så hade BMI mätts upp på dem och skolan skickade varningsbrev till föräldrarna. Du hör vad vi hänger med här hemma:-), men man gör mycket konstigt här med. Just BMI är inget vettigt mätningsinstrument, absolut inte på barn. Jo vet att på vårdcentralerna här trakasseras mammorna om frågor hur de äter, om barnen får äta fri frukt och jag vet inte vad och det är faktiskt så att det är främst mammor fortfarande som går med barnen dit i detta OERHÖRT jämställda land;-).
Önskar dig en trevlig helg, ja hela familjen och hoppas alla förkylningar flugit sin kos!

iaz sa...

Va skönt att du piggnar på dig, aldrig roligt att vara sjuk heller. Kram!!

Mrs Clapper sa...

ÄLSKAR din humor! /hälsar amazon-kvinnan Malin på 181cm. (Ja, jag har fått frågan utomlands om jag är transvestit.)

Anonym sa...

Vad kul att vi är typ exakt lika långa men du känner dig kort och jag lång! Det säger ganska mycket om att det handlar om hur man känner och inte fakta. Jag har alltid velat vara kort (160), och därför känner jag mig så låååång. Min mamma är 160 och typ alla andra tjejer i släkten förutom min ena syster som är typ 170.

Anna Granström.

Emma sa...

Haha, vad lustigt. Jag måste ju vara någon slags jätte, även där. Som tonåring gick jag ofta och krokade till mig för att passa in bättre. Jag är 1.80.

Har alltid varit lång, speciellt när jag som 11 över en sommar blev ungefär så lång som jag är idag. När jag kom till Spanien var det som att jag växte några decimeter till. Herregud.

Ibland undrar jag om kÄrleken till I inte handlar om något annat än att han, trots att han är spanjor, är 187cm lång. Haha, skoja bara men ibland undrar man...

Villa Freja sa...

Intressant fakta. Undrar vad det är som gör att medellängden varierar så kraftigt?!

Malin sa...

Själv är jag bara 155 men så har jag ju asiatiskt ursprung. I min svenska familj så är de långa på mammas sida men korta på pappas. Min bror har nog hamnat i mitten. Han känner sig ganska kort (eller medellängd) i Sverige men lång när han är i USA.

En gång i tiden var jag lång-i femman!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...